l
N
epoužívejte nožovou jednotku k míchání hutných
h
mot, jako je chlebové těsto, protože byste mohli
přístroj poškodit. Pro přípravu chlebového těsta
použijte hák na míchání těsta v míchací nádobě a
p
ro přípravu těsta na koláče a dorty použijte šlehač
v nádobě.
l
Nůž nepoužívejte k sekání ledových kostek nebo
j
iných tvrdých potravin, například koření. Mohlo by
dojít k jeho poškození.
l
Přidáváte-li do směsi mandlovou esenci nebo
aromatické přísady, dbejte, aby se nedostaly do
styku s plastem. Mohly by zanechat trvalé skvrny.
maximální kapacita
l
maso 400 g
Maso bude jako umleté, když nejprve odříznete
přebytečný tuk, maso nakrájíte na 2 cm kostičky,
dáte do pracovní nádoby a strojek zapnete asi na
20 vteřin, nebo na tak dlouho, než dosáhnete
požadované konzistence. Čím déle necháte strojek
v chodu, tím bude struktura jemnější.
krouhací/strouhací a škrabací kotouč
Krouhací/strouhací kotouč použijte ke zpracování
ovoce, zeleniny a sýra. Škrabací kotouč ke
zpracování parmezánu a brambor pro přípravu
bramborových knedlíků.
použití kráječe/řezacího
kotouče/struhadla
jak pracují krájecí destičky
kráječ na plátky/krouhače
Destičky a je možno otáčet: jedna strana krájí
na plátky, druhá krouhá.
Na plátky lze krájet sýry, mrkev, brambory, zelí,
okurku, cuketu, červenou řepu a cibuli. Krouhat
můžete sýr, mrkev, brambory a potraviny podobné
struktury. Krájecí strana, kterou jste zvolili, musí
být otočena nahoru.
strouhací destička
Strouhá parmazán a brambory na německé
bramborové knedlíky.
tenký sekač
Tato destička krájí brambory na tenké hranolky a
tuhé potraviny (např. mrkev, brukev, cuketu a
okurku) na saláty, oblohy, na úpravu dušením a na
míchané smažené pokrmy.
standardní sekač
Krájí brambory na tenké bramborové hranolky a
pevné potraviny (např. brukev a okurku) na saláty a
krémy
extrahrubý krouhač
Hrubě krouhá sýr a mrkev.
jak používat kotouče
1 Nadzdvihněte a sejměte kryt středně rychlého
n
áhonu.
2 Na náhon nasuňte hřídel.
3 Na hřídel nasaďte pracovní nádobu otočenou
r
ukojetí nad hlavním vypínačem a otočte po směru
hodinových ručiček, dokud se nezajistí.
4 Na hřídel dále nasaďte kotouč a otočte jej
požadovanou řezací stranou nahoru. Kotouče jsou
velmi ostré. Držte je za střed.
5 Nasaďte víko tak, aby plnící trubice byla nad
přepínačem rychlosti a otočte po směru hodinových
ručiček tak, aby jazýček na víku zapadl do zářezu v
rukojeti nádoby. Víko je správně nasazeno, pokud
šipka ukazuje přímo na čárku na rukojeti .
l
Pokud není nástavec správně sestaven nebo
správně nasazen na kuchyňský přístroj nebo
pokud není nasazen kryt rychlého náhonu,
nebude nástavec fungovat.
6 Zvolte dávkovací trubici, kterou budete chtít
používat. Tlačka obsahuje menší dávkovací trubici
pro zpracování jednotlivých kousků nebo drobných
přípravků.
jak používat malou dávkovací trubici
l
Nejprve vložte do dávkovací trubice velkou tlačku.
jak používat velkou dávkovací trubici
l
Použijte obě tlačky současně.
7 Vložte potraviny do dávkovací trubice
8 Sepněte přístroj a suroviny rovnoměrně přitlačujte
pěchovátkem. Do plnící trubici nikdy nevkládejte
prsty. Ke zpracování měkčích potravin, jako jsou
například okurky, doporučujeme nastavit střední
rychlost. Ke zpracování tvrdších potravin, například
mrkve nebo tvrdých sýrů, nastavte střední/vyšší
rychlost.
l
Při krouhání, strouhání nebo škrábání dbejte,
aby se nádoba nenaplnila až k řezacímu kotouči.
Pravidelně ji vyprazdňujte.
l
Nepřekračujte maximální úroveň objemu
vyznačenou na nádobě.
9 Vypněte přístroj a vytáhněte napájecí kabel ze
zásuvky.
10Odstraňte příslušenství
11 Po použití nasaďte zpět kryt středně rychlého
náhonu.
pokyny
l
Používejte čerstvé potraviny.
l
Nekrájejte potraviny na příliš malé kousky. Velkou
dávkovací trubici naplňte po celé šíři tak, aby byla
dostatečně plná. Tím se zabrání klouzání jídla po
stěnách během zpracování.
Jinak lze použít malou trubici.
132