CC09, CCK09, CC11 Všeobecné bezpečnostní pokyny
223
Prostor kolem varné desky udržujte čistý bez přítomnosti tuku,
alkoholických substancí, plastových materiálů a hořlavých látek
(např. záclony a závěsy, utěrky, kuchyňské materiály).
Nevěšejte v blízkosti varné desky žádné utěrky, papírové
předměty, záclony, závěsy nebo jiné hořlavé materiály, ani je
tam neodkládejte.
Při rozpalování tuku nebo oleje postupujte velmi opatrně. Tuk a
olej se mohou při prudkém žáru vznítit.
Nikdy se nepokoušejte hasit hořící tuk vodou.
Použijte pouze suché chňapky a vařechy, abyste zabránili
tvorbě páry. Mokré a vlhké utěrky mohou způsobit na horkém
povrchu opaření párou.
Neprovozujte varnou desku nikdy bez dozoru. Kypící hrnce
mohou způsobit vznik kouře a požárů.
Vypněte hořák, pokud chcete sejmout hrnec.
Abyste zabránili popáleninám, vznícení hořlavých látek a rozlití
vařeného jídla náhodným narážením hrnců aj., směřujte jejich
úchyty dovnitř. Dávejte pozor na to, aby nepřečnívaly do
sousedních varných zón.
A
POZOR!
Nepoužívejte varnou desku k vytápění místnosti.
Provoz varné desky s vysokou teplotou bez naplněných hrnců
může poškodit varnou desku.
Během provozu nepokládejte na varnou desku žádné plastové
předměty, jako solničky a pepřenky, obaly aj.
Dbejte na to, aby se u varné zóny nebo na ni nenacházely
žádné chňapky.
Používejte hrnce, pánve a jiné druhy nádobí, které jsou
dimenzovány pro keramické plochy a jmenovitý výkon varné
desky.
Jen určité druhy skla, sklokeramiky, kameniny nebo jiného
glazurovaného nádobí mohou odolávat prudkým změnám
teploty a jsou tedy vhodné pro sporák.
Používejte hrnce a pánve správné velikosti.