Tipy a rady
VAROVÁNÍ!
Viz kapitoly o bezpečnosti.
Teploty a časy pečení v
tabulkách jsou pouze
orientační. Závisí na
receptu, kvalitě a množství
použitých přísad.
Doporučení k pečení
Vaše trouba může péct jinak, než jak jste
byli zvyklí u staré trouby. Níže uvedené
tabulky zobrazují doporučená nastavení
teploty, délky přípravy a polohy roštu pro
specifické druhy pokrmů.
Jestliže nemůžete najít nastavení pro
konkrétní recept, snažte se vybrat
podobný.
Více doporučení ohledně vaření
naleznete v tabulkách vaření na naší
webové stránce. Tipy pro vaření
naleznete pomocí výrobního čísla PNC,
které je uvedeno na typovém štítku na
předním rámu vnitřku trouby.
Rada ohledně speciálních
pečicích funkcí trouby
Uchovat teplé
Tato funkce vám umožňuje uchovávat
pokrmy teplé. Teplota je nastavena
automaticky na 80 °C.
Ohřev talířů
Tato funkce vám umožňuje ohřívat talíře
a nádobí před podáváním jídla. Teplota
je nastavena automaticky na 70 °C.
Talíře a nádobí rozložte rovnoměrně na
tvarovaném roštu trouby. Použijte první
polohu roštu. V polovině doby ohřevu je
mezi sebou vyměňte.
Kynutí těsta
Tato funkce vám umožňuje nechat
vykynout těsto. Těsto vložte do velké
nádoby. Použijte první polohu roštu.
Nastavte funkci Kynutí těsta a dobu
pečení.
Rozmrazování
Odstraňte obal z potravin a potraviny
poté položte na talíř. Potraviny ničím
nezakrývejte, abyste neprodloužili dobu
rozmrazování. Použijte první polohu
roštu.
Vaření V Páře
Je-li funkce zapnutá, buďte při otevírání
dvířek trouby opatrní. Může dojít k úniku
páry.
Sterilizace
Pomocí této funkce lze sterilizovat
nádoby (např. dětské lahve).
Čisté nádoby vložte dnem vzhůru
doprostřed roštu v první poloze.
Naplňte zásobník po maximální hladinu a
nastavte dobu na 40 minut.
Pečení
Tato funkce umožňuje přípravu všech
druhů čerstvých či zmražených potravin.
Můžete ji použít k přípravě, ohřívání,
rozmrazování, pošírování nebo
spařování zeleniny, masa, ryb, těstovin,
rýže, krupice a vajec.
Můžete připravit jídlo sestávající z
několika pokrmů v rámci jednoho vaření.
Aby byly všechny pokrmy připraveny ve
stejnou dobu, začněte s jídlem s nejdelší
dobou přípravy a poté v příslušný čas
podle tabulek vaření přidávejte zbývající
pokrmy.
Příklad: Celková doba tohoto vaření
je 40 min. Nejprve vložte Vařené
brambory, čtvrtky, po 20 minutách
přidejte Losos, filety a Brokolice, rů‐
žičky po 30 minutách.
(min)
Vařené brambory,
čtvrtky
40
2