99
• Pokud se vám nepodaří hořák
zapálit, přečtěte si část „Příručka na
řešení potíží“, která vám pomůže
zjistit příčinu a požadovaný postup.
Můžete též použit sirku, jak je uve-
deno dále.
G
ZAPALOVÁNÍ HOŘÁKŮ POMOCÍ SIREK
Ve spodní části skřínky s hořáky se na levé
a pravé straně nachází malý otvor, který lze
použít při zapalování hořáků sirkou, pokud
nefunguje elektrický zapalovač. (obr. G)
• Otevřete víko grilu
• Do přiloženého držáku na sirky vlož
-
te sirku (obr. G)
• Vložte hořící sirku do otvoru a podrž-
te ji ve vzdálenosti přibližně 13 mm
od hořáku
• Otevřete ventil plynové láhve.
• Zatlačte na příslušný regulátor a
otočte jej na HIGH (Vysoká teplota).
Hořák by se měl do 5 vteřin zapá-
lit. Pokud se to nestane, otočením
regulátoru hořák vypněte a počkejte
5 minut. Tím umožníte, aby se na-
hromaděný plyn rozptýlil.
• Opakujte kroky 1 až 5. Pokud se
hořák ani po třetím pokusu nezapálí,
přečtěte si část „Příručka na řešení
potíží“’
ZAPALOVÁNÍ OSTATNÍCH HOŘÁKŮ
• Po zapálení středního hořáku stačí
otočit regulátor ostatních hořáků na
HIGH (Vysoká teplota), čím je zapálíte.
ZAPALOVÁNÍ BOČNÍHO HOŘÁKU
POMOCÍ ZAPALOVAČE
Nejdříve otevřete víko bočního hořáku.
Pokud chcete zapálit boční hořák, použijte
zapalovač na ovládacím panelu a regulátor
na bočním panelu.
• Podržte tlačítko zapalovače stlače
-
né, až uslyšíte praskání jisker.
• Podržte tlačítko zapalovače stlačené.
Stlačte regulátor bočního hořáku a na-
stavte polohu HIGH (Vysoká teplota)
• Pokud se hořák ihned nezapálí,
proces několikrát zopakujte.
• Pokud se hořák nezapálí po uplynutí
5 vteřin, nastavte regulátor do polohy
OFF (Vypnuto) a 5 minut počkejte.
Tím umožníte, aby se nahromaděný
plyn rozptýlil.
• Opakujte kroky 1 až 3. Pokud se
vám hořák nepodaří zapálit, přečtěte
si část „Příručka na řešení potíží“
nebo použijte sirku, jak je to uvede
-
no níže.
Poznámka:
• Maximální zatížení bočního hořáku
je 9 kg.
• Maximální průměr nádoby na vaření je
220 mm
H
ZAPALOVÁNÍ BOČNÍHO HOŘÁKU
POMOCÍ SIREK
• Do přiloženého držáku na sirky vlož
-
te sirku
• Hořící sirku podržte přibližně ve vzdá-
lenosti 13 mm od hořáku (obr. H)
• Zatlačte na regulátor bočního ho
-
řáku a otočte jej na HIGH (Vysoká
teplota). Hořák by se měl do 5
vteřin zapálit. Pokud se to nestane,
otočením regulátoru hořák vypněte a
počkejte 5 minut. Tím umožníte, aby
se nahromaděný plyn rozptýlil.
• Opakujte kroky 1 až 3. Pokud se
vám hořák nepodaří zapálit, přečtěte
si část „Příručka na řešení potíží“,
která vám pomůže odhalit příčinu a
nalézt řešení.
VIZUÁLNÍ KONTROLA PLAMENE
HIGH
LOW
I
Pokud plameny hořáků vyskočí při
provozu grilu ze skřínky s hořáky, ihned
pomocí regulátorů vypněte hořáky. Před
dalším zapnutím grilu počkejte 5 minut.
Tím umožníte, aby se nahromaděný
plyn rozptýlil. Pokud problém přetrvává,
přečtěte si část „Příručka na řešení potíží“.
Při každém zapálení grilu byste měli
zkontrolovat plameny. (obr. I) Hoří-li
plamen správně, měl by mít téměř celý
modrou barvu s příměsí žluté v horní části.
Pokud je plamen malý a má z větší části
žlutou barvu, vypněte gril a zkontrolujte,
zda není ve Venturiho trubicích nějaká
překážka, případně si přečtěte část
„Příručka na řešení potíží“.
VYPÍNÁNÍ GRILU
• Zavřete ventil plynové láhve.
• Otočte všechny regulátory hořáků
na OFF (Vypnuto).
Pokud dodržíte výše uvedené pokyny, v
systému by již neměl být žádný plyn pod
tlakem.
UŽITEČNÉ TIPY PRO POUŽÍVÁNÍ GRILU
PRVNÍ POUŽITÍ ZAŘÍZENÍ BARBECOOK
Při prvním použití plynového grilu jej
musíte nechat zahořet – nechat jej krátký
čas v provozu bez potravin. Chcete-li gril
nechat zahořet, zapalte jej. Zavřete víko
a udržujte teplotu na hodnotě HIGH
(Vysoká teplota) po dobu 15 minut.
V průběhu této doby víko neotvírejte.
Potom víko otevřete a nechte zařízení v
provozu po dobu dalších 5 minut na hodno-
tě HIGH (Vysoká teplota). Potom bude gril
připraven k použití.
ZAHŘÍVÁNÍ GRILU
Před vložením potravin na gril jej nechte ro-
zehřát. Zavřete víko a alespoň 10 minut na-
hřívejte plochu grilu při nastavení na HIGH
(Vysoká teplota). Pokud chcete grilovat na
nižší teplotě než je nastavení HIGH (Vyso-
ká teplota), otočte před umístěním potravin
na gril regulátory do požadované polohy.
DOBA PEČENÍ
Skutečná doba pečení se liší podle různých
faktorů, jako je chuť, vnější teplota a vítr.
Zkušenosti vás naučí tuto dobu odhadovat.
UDRŽENÍ VZPLANUTÍ POD KONTROLOU
Při používání grilu je normální, že občas
dochází ke vzplanutím. Jsou-li vzplanutí
příliš častá, zvyšuje se teplota grilu, co
může způsobit zapálení nahromaděného
tuku a vznik požáru.
Opatření ke snižování rizika vzplanutí:
• Před pečením odstraňte z masa
nadbytečný tuk
• Tučné maso (kuřecí a vepřové)
grilujte na mírné teplotě
• Zkontrolujte, zda otvor na odtok tuku
není ucpaný a zda nádoba na zachy-
távání stékajícího tuku není plná
• Při pečení zavřete víko, čím zamezí-
te přístupu vzduchu a snížíte teplotu
POZNÁMKA: Pokud je víko zavřené, gril
si bude udržovat stálejší teplotu a potra-
viny se ogrilují dřív a s menší spotřebou
energie.
MAN_MANUA_2.0_2.2_130807_A.indd 99 9/08/13 09:19