Tipy a rady
VAROVÁNÍ!
Viz kapitoly o bezpečnosti.
Teploty a časy pečení v
tabulkách jsou pouze
orientační. Závisí na
receptu, kvalitě a množství
použitých přísad.
Doporučení k pečení
Vaše trouba může péct jinak, než jak jste
byli zvyklí u staré trouby. Níže uvedené
tabulky zobrazují doporučená nastavení
teploty, délky přípravy a polohy roštu pro
specifické druhy pokrmů.
Jestliže nemůžete najít nastavení pro
konkrétní recept, snažte se vybrat
podobný.
Více doporučení ohledně vaření
naleznete v tabulkách vaření na naší
webové stránce. Tipy pro vaření
naleznete pomocí výrobního čísla PNC,
které je uvedeno na typovém štítku na
předním rámu vnitřku trouby.
Rada ohledně speciálních
pečicích funkcí trouby
Uchovat teplé
Tato funkce vám umožňuje uchovávat
pokrmy teplé. Teplota je nastavena
automaticky na 80 °C.
Ohřev talířů
Tato funkce vám umožňuje ohřívat talíře
a nádobí před podáváním jídla. Teplota
je nastavena automaticky na 70 °C.
Talíře a nádobí rozložte rovnoměrně na
tvarovaném roštu trouby. Použijte první
polohu roštu. V polovině doby ohřevu je
mezi sebou vyměňte.
Kynutí těsta
Tato funkce vám umožňuje nechat
vykynout těsto. Těsto vložte do velké
nádoby. Použijte první polohu roštu.
Nastavte funkci Kynutí těsta a dobu
pečení.
Rozmrazování
Odstraňte obal z potravin a potraviny
poté položte na talíř. Potraviny ničím
nezakrývejte, abyste neprodloužili dobu
rozmrazování. Použijte první polohu
roštu.
Režim vakuového vaření
Tato funkce využívá nižší teploty přípravy
pokrmů, než jsou běžné při tradičním
vaření.
Doporučení Režim vakuového vaření
Používejte čerstvé syrové potraviny
vysoké kvality. Před přípravou potraviny
vždy očistěte. Při použití syrových vajec
buďte opatrní.
Nízké teploty jsou vhodné pouze pro
takové typy potravin, které lze
konzumovat syrové.
Připravujete-li jídlo při teplotě nižší než
60 °C, nevařte ho dlouho.
Před zabalením do vakuového sáčku
povařte ingredience obsahující alkohol.
Vakuové sáčky položte na rošt vedle
sebe.
Uvařené pokrmy můžete uchovat v
chladničce 2 – 3 dny. Jídlo rychle
ochlaďte (v ledové lázni).
Tuto funkci nepoužívejte k opětovnému
ohřevu zbytků jídel.
Balení do vakuových sáčků
Používejte pouze vakuové sáčky a
komorový vakuový přístroj na
zatavování, které jsou doporučeny k
vakuovému vaření. Pouze tento typ
přístroje dokáže vakuově zabalit tekutiny.
Vakuové sáčky nepoužívejte opakovaně.
Rychlejších a lepších výsledků
dosáhnete nastavením maximálního
stupně vakuování.
Bezpečné uzavření vakuového sáčku
zaručíte ujištěním se o čistotě oblasti
zatavení.
2