25
4 Recept
Domácí pizza: jednoduché těsto na pizzu
Ingredience
250 g hladké mouky + extra
165 ml vlažné vody
4 g sušených kvasnic
½ polévkové lžíce bílého cukru
½ čajové lžičky soli
Způsob přípravy
1 Sestavte nádobu mixéru a přidejte do ní
vodu, kvasnice, cukr a sůl.
2 Dvakrát stiskněte pulzní tlačítko
a promíchejte přísady.
3 Odstraňte nádobu z motorové jednotky
a nechte 5 minut odstát.
4 Sestavte mísu kuchyňského robota
s hnětacím příslušenstvím, přidejte do mísy
mouku a poté otočte knoík na rychlost 1.
5 Zatímco je motor zapnutý, pomalu nalijte
směs s kvasnicemi do plnicí trubice.
6 Přestaňte směs zpracovávat, dokud se
neutvoří hrouda těsta.
• Přidejte 1 nebo 2 polévkové lžíce
mouky, pokud je hrouda těsta příliš
měkká.
7 Vyjměte hroudu těsta z mísy, posypte ji
moukou a zabalte ji do potravinářské folie.
8 V pokojové teplotě nechte mouku kynout
10–40 minut podle toho, jak silnou kůrku
chcete mít.
9 Rozpalte troubu na maximální teplotu.
10Na pomoučeném povrchu těsto na
pizzu rozválejte a pokryjte jej rajčatovou
omáčkou, mozzarellou a čerstvou bazalkou.
11 Vložte pizzu do rozpálené trouby.
• V závislosti na nastavení trouby pečte
po 8–10 minut.
Poznámka
•
Před použitím vždy sítko důkladně zkontrolujte. Pokud
zjistíte poškození, například praskliny nebo uvolněný
strouhací kotouč, odšťavňovač nepoužívejte.
• Než začnete suroviny zpracovávat, vypeckujte ovoce
(švestky, meruňky, broskve, třešně a podobně) a
oloupejte tvrdou slupku (ananas, meloun a podobně).
• Když víko zapadne správně na mísu odšťavňovače,
uslyšíte klapnutí.
Mixér
Před použitím přístroje zkontrolujte, zda je
sestaven podle obr.10.
Mixér můžete použít k přípravě mléčných
koktejlů, džusů, polévek a omáček z ovoce,
zeleniny a vody nebo jiných tekutin. Hodí se
také k přípravě majonézy.
Chcete-li drtit led, otočte ovladač do polohy
ON a stiskněte tlačítko přednastavené funkce
drcení ledu
. Opětovným stisknutím tlačítka
proces ukončíte.
Poznámka
•
Za provozu nikdy neotevírejte víko a nedávejte do
nádoby ruce ani žádné předměty.
• Než připevníte nožovou jednotku k nádobě mixéru,
vždy na ni připevněte těsnicí kroužek.
• Chcete-li během zpracování přidat tekuté ingredience,
nalijte je do nádoby mixéru plnicím otvorem.
• Ingredience před zpracováním nakrájejte na menší kousky.
• Pokud chcete připravovat velké množství, zpracovávejte
raději menší dávky spíše než velké množství ingrediencí
najednou.
• Při zpracovávání pěnivých tekutin (například mléka)
nedávejte do nádoby mixéru více než 1 litr tekutiny, aby
vám během zpracování nevytekla ven.
• Vložte ingredience do nádoby mixéru. Dbejte na to,
aby nepřesáhly maximální povolenou hladinu.