70
8. Rozsah je od 1 (nízká) do 10 (vysoká). Motor vypnete tak, že ovládání rychlosti vrátíte do polohy O.
9. Pokud chcete, aby motor pracoval v krátkých záběrech, otočte ovládáním rychlosti do polohy Y.
Motor vypnete, když ovládání rychlosti uvolníte.
10. Pokud během mixování potřebujete přidat další ingredience, otočte kloboučkem proti směru
hodinových ručiček a zvedněte ho. Přidejte ingredience a potom dejte klobouček zpátky a otočte jím
ve směru hodinových ručiček, aby se uzamknul.
11. Až s mixováním skončíte, otočte ovládáním rychlosti na O a počkejte, dokud se nůž nedotočí, a až
potom sejměte víko z nádoby či nádobu ze šlehače/hnětače.
12. Nádobu vyjmete otočením proti směru hodinových ručiček tak, aby značka
t
byla v rovině se
značkou
U
.
PÉČE A ÚDRŽBA
Přístroj před čištěním vypněte (O) a vypojte ze sítě.
Šlehač/hnětač:
1. Přístroj po použití vyčistěte hned, jak to bude možné, aby se uvnitř mísy neusadily zbytky potravin.
2. Mísu, kryt proti rozstřiku a nástavce umyjte v teplé mýdlové vodě, opláchněte a osušte.
3. Mísu a nástavce můžete umýt i v myčce na nádobí, ale pozor: agresivní prostředí uvnitř myčky má vliv
na povrchovou úpravu. Ovšem takové poškození by mělo být pouze kosmetické a nemělo by mít vliv
na provoz přístroje.
4. Vnější povrchy přístroje otřete čistým vlhkým hadříkem.
Mixovací nádoba:
1. Mixovací nádobu, klobouček a víko umyjte v teplé mýdlové vodě. Opláchněte a osušte.
2. Nádobu, klobouček a víko můžete umýt i v myčce na nádobí. Avšak doporučujeme před mytím v
myčce vyjmout nůž.
Snímání nože:
1. Nádobu otočte vzhůru nohama.
2. Nožem otočte ve směru hodinových ručiček směrem k symbolu U(Obr. H).
3. Opatrně jednotku s nožem vytáhněte (Obr. J). Dávejte pozor, nůž má velmi ostré hrany.
4. Sejměte těsnění a opatrně nůž i těsnění umyjte v teplé mýdlové vodě. Opláchněte a osušte.
5. Nasaďte na nůž zpět těsnění, nůž vložte zpět do nádoby a otočte jím co nejvíc to půjde proti směru
hodinových ručiček směrem k symbolu L(Obr. H). Ujistěte se, že je nasazené těsnění a že nůž je zcela
dotažen, jinak by mohla nádoba během provozu propouštět.
RECEPTY PRO ŠLEHAČ/HNĚTAČ
TĚSTO NA PIZZU hák na těsto
• 250 ml voda
• 400 g silná bílá chlebová mouka
• 25 ml olivový olej
• 7 g sušené kvasnice
• 2,5 g cukr
• 5 g sůl
Prosejte mouku do mísy. Přidejte kvasnice, cukr a sůl. Přidejte vodu a olej. Mixujte na nízkou až střední
rychlost, dokud nebude těsto jemné. Mísu přikryjte vlhkým hadrem a dejte ji někam do tepla, dokud obsah
nenabude dvojnásobného objemu (30-40 minuty). Těsto několik minut ručně hněťte. Těsto rozkrojte na
půl. Těsto na ploše posypané moukou uválejte do tvaru dvou kruhů. Kruhy umístěte na pečící plech, který
se nelepí. Kruhy potřete omáčkou, která bude mít jako základ rajčata, a přidejte ozdoby. Pečte v předehřáté
troubě na 200°C po dobu 18-20 minut. Povrch by měl získat zlatohnědou barvu.
RYBÍZOVÝ BOCHÁNEK hák na těsto
• 500 g celozrnné mouky
• 150 g másla (změklého)
• 15 g prášku do pečiva
• 2,5 g soli
• 150 g cukru
• 150 g rybízu
• 50 g kandované citrusové kůry
• 2 vejce (střední)
• 30 ml mléka
Do mísy dejte mouku, přidejte změklé máslo a smíchejte při rychlosti 1. Když se začnou mouka s máslem
spojovat, přidejte cukr, sůl, rybíz, kůru a prášek do pečiva. Nechte míchat a během toho rozmíchejte vejce a
mléko, poté přidejte směs vajec a mléka do mísy. Nastavte rychlost 2 a nechte míchat, aby se vše dobře