jak používat příslušenství
sekací nůž/ hnětač těsta
Sekací nůž má z celého příslušenství
nejširší uplatnění. Doba zpracování má
vliv na dosaženou konzistenci. Chcete-li
si dosáhnout hrubší konzistence, použijte
pulsní spínač.
Sekací nůž použijte na pečivo a koláče, k
sekání syrového a vařeného masa,
zeleniny, ořechů, k přípravě paštik,
pomazánek, krémových polévek
a k výrobě strouhanky z pečiva a
chleba. Není-li součástí výbavy hnětač,
můžete použít sekací nůž i k přípravě
kynutého těsta.
Hnětač se používá na kynuté těsto.
ttiippyy
sseekkaaccíí nnůůžž
●
Maso, chléb a zeleninu pokrájejte asi na
2cm kousky.
●
Pečivo nakrájené na kousky vhazujte do plnicího hrdla za
chodu.
●
Připravujete-li těsto, nakrájejte ještě tuhý tuk z chladničky na
2cm kostky.
●
Nenechávejte směs zpracovávat příliš dlouho.
hhnněěttaačč ttěěssttaa
●
Suché přísady vložte do nádoby a za chodu přilijte zbývající
tekuté přísady. Nechte zpracovávat asi 60–90 vteřin, až ze
směsi vznikne hladký poddajný kus těsta oblých tvarů.
●
Další hnětení provádějte pouze ručně. Další hnětení v nádobě
se nedoporučuje, protože robot by se mohl převrhnout.
šlehač se dvěma metlami
Používejte pouze na řidší směsi, např. vaječné bílky, smetanu,
sušené mléko, a ke šlehání vajec a cukru na do piškotového
těsta bez tuku. Hustší směsi obsahující tuk s moukou by šlehač
poškodily.
jak používat šlehač
1 Na pohonnou jednotku nasaďte hnací
hřídel a nádobu.
2 Obě metly zasuňte pevně do hlavice
šlehače .
3 Šlehač nasadíte pomalým otáčením, až
do hnací hřídele zapadne.
4 Do nádoby přidejte přísady.
5 Nasaďte víko - dbejte na to, aby
zakončení hřídele směřovalo do středu
víka.
6 Zapněte.
důležité
●
Šlehač není vhodný pro přípravu
rychlého pečiva nebo krémů z tuku a cukru, protože tyto směsi
jej mohou poškodit. Pro přípravu pečiva vždy používejte kráječ.
ttiippyy
●
Nejlepších výsledků dosáhnete, použijete-li vejce pokojové
teploty.
●
Před šleháním zkontrolujte, zda jsou nádoba i šlehač čisté a
nejsou na nich zbytky tuku.
maxi kryt
Při zpracovávání tekutin používejte
sekací nůž s maxi krytem. Umožňuje
zvětšit objemovou kapacitu nádoby z 1
litru na 1,5 litru, zabraňuje vylití a
zvyšuje efektivnost sekacího nože.
1 Na pohonnou jednotku nasaďte hnací
hřídel a nádobu.
2 Nasaďte nástavec se sekacím nožem.
3 Přidejte přísady podle potřeby.
4 Nasaďte kryt na nástavec se sekacím
nožem a přesvědčte se, zda drží pevně
na vnitřním okraji nádoby .
NNaa kkrryytt
nneettllaaččttee,, ddrržžttee hhoo zzaa úúcchhyyttkkuu uupprroossttřřeedd..
5 Nasaďte víko a zapněte.
plátkovací/strouhací kotouče
oobboouussttrraannnnéé ppllááttkkoovvaaccíí//ssttrroouuhhaaccíí
kkoottoouuččee -- nnaa hhrruubboo
,, nnaa jjeemmnnoo
Strouhací stranu používejte na
sýry, mrkev, brambory a potraviny
podobné konzistence.
Plátkovací stranu používejte na sýry,
mrkev, brambory, brukev, okurku, cuketu,
červenou řepu a cibuli.
jjeemmnnýý kkrráájjeeccíí kkoottoouučč
Používe ke krájení: brambor pro jemné
hranolky; surovin pevné konzistence do
salátů, ozdob, zapékaných a míchaných
jídel (např. mrkve, tuřínu, cukety, okurky).
kkoottoouučč nnaa vveellmmii jjeemmnnéé ssttrroouuhháánníí
Ke strouhání parmezánu a brambor do
bramborových knedlíků.
bezpečnostní zásady
●
NNiikkddyy nneessnníímmeejjttee vvííkkoo ppřřeedd úúppllnnýýmm zzaassttaavveenníímm řřeezznnýýcchh
kkoottoouuččůů..
●
SS řřeezznnýýmmii kkoottoouuččii zzaacchháázzeejjttee ooppaattrrnněě,, jjssoouu vveellmmii oossttrréé..
37