jak používat příslušenství
sekací nůž/ hnětač těsta
Sekací nůž má z celého
p
říslušenství nejširší uplatnění.
Doba zpracování má vliv na
dosaženou konzistenci. Chcete-li si
d
osáhnout hrubší konzistence,
použijte pulsní spínač.
Sekací nůž použijte na pečivo a
k
oláče, k sekání syrového a
vařeného masa, zeleniny, ořechů, k
přípravě paštik, pomazánek,
k
rémových polévek a k výrobě
strouhanky z pečiva a chleba. Není-
li součástí výbavy hnětač, můžete
použít sekací nůž i k přípravě
kynutého těsta.
Hnětač se používá na kynuté těsto.
tipy
sekací nůž
●
Maso, chléb a zeleninu pokrájejte asi na 2cm kousky.
●
Pečivo nakrájené na kousky vhazujte do plnicího hrdla za
chodu.
●
Připravujete-li těsto, nakrájejte ještě tuhý tuk z chladničky
na 2cm kostky.
●
Nenechávejte směs zpracovávat příliš dlouho.
hnětač těsta
●
Suché přísady vložte do nádoby a za chodu přilijte
zbývající tekuté přísady. Nechte zpracovávat asi 60–90
vteřin, až ze směsi vznikne hladký poddajný kus těsta
oblých tvarů.
●
Další hnětení provádějte pouze ručně. Další hnětení
v nádobě se nedoporučuje, protože robot by se mohl
převrhnout.
šlehač se dvěma metlami
Používejte pouze na řidší směsi, např. vaječné bílky,
smetanu, sušené mléko, a ke šlehání vajec a cukru na do
piškotového těsta bez tuku. Hustší směsi obsahující tuk s
moukou by šlehač poškodily.
jak používat šlehač
1 Na pohonnou jednotku nasaďte
hnací hřídel a nádobu.
2 Obě metly zasuňte pevně do hlavice
šlehače .
3 Šlehač nasadíte pomalým otáčením,
až do hnací hřídele zapadne.
4 Do nádoby přidejte přísady.
5 Nasaďte víko - dbejte na to, aby
zakončení hřídele směřovalo do
středu víka.
6 Zapněte.
důležité
●
Šlehač není vhodný pro přípravu rychlého pečiva nebo
krémů z tuku a cukru, protože tyto směsi jej mohou
poškodit. Pro přípravu pečiva vždy používejte kráječ.
t
ipy
●
Nejlepších výsledků dosáhnete, použijete-li vejce pokojové
teploty.
●
P
řed šleháním zkontrolujte, zda jsou nádoba i šlehač čisté
a nejsou na nich zbytky tuku.
maxi kryt
Při zpracovávání tekutin používejte
s
ekací nůž s maxi krytem.
U
možňuje zvětšit objemovou
kapacitu nádoby z 1 litru na 1,5 litru,
zabraňuje vylití a zvyšuje
e
fektivnost sekacího nože.
1
Na pohonnou jednotku nasaďte
hnací hřídel a nádobu.
2 Nasaďte nástavec se sekacím
n
ožem.
3 Přidejte přísady podle potřeby.
4 Nasaďte kryt na nástavec se sekacím
nožem a přesvědčte se, zda drží
pevně na vnitřním okraji nádoby . Na kryt netlačte,
držte ho za úchytku uprostřed.
5 Nasaďte víko a zapněte.
plátkovací/strouhací kotouče
oboustranné plátkovací/strouhací
kotouče - na hrubo , na jemno
Strouhací stranu používejte na sýry,
mrkev, brambory a potraviny
podobné konzistence.
Plátkovací stranu používejte na
sýry, mrkev, brambory, brukev,
okurku, cuketu, červenou řepu a
cibuli.
jemný krájecí kotouč
Používe ke krájení: brambor pro
jemné hranolky; surovin pevné
konzistence do salátů, ozdob,
zapékaných a míchaných jídel
(např. mrkve, tuřínu, cukety,
okurky).
kotouč na velmi jemné strouhání
Ke strouhání parmezánu a brambor do bramborových
knedlíků.
bezpečnostní zásady
●
Nikdy nesnímejte víko před úplným zastavením
řezných kotoučů.
●●
S řeznými kotouči zacházejte opatrně, jsou velmi
ostré.
23