10
Než začnete krájet tvrdý sýr, potřete nůž vlhkým hadří-
●
kem (nedotýkejte se rukou nože). Při tomto úkonu musí
být kráječ bezpodmínečně vypnutý. Sýr se nebude lepit
k noži.
Symboly umístěné vedle nastavitelné desky určují přibliž-
●
nou tloušťku řezu (pečivo, sýr, uzeniny). Výrobce kráječe
doporučuje krájet potraviny následujícím způsobem:
pečivo na krajíčky o tloušťce 10 mm, ●
sýry a poloměkké uzeniny (klobásky) na plátky o tlo- ●
ušťce 3 mm,
šunka, šunkový apod. na plátky o tloušťce 2 mm, ●
tvrdé uzeniny, debrecinka, krkovička, uzené rolky na ●
plátky o tloušťce 1 mm.
Na kvalitu řezu má vliv ostří nože, vyvarujte se proto krá-
●
jení tvrdých produktů, způsobilo by to rychlé otupení nože.
Kráječ nelze používat ke krájení:
●
mražených produktů, masa s kostí, ●
ovoce s tvrdými peckami např. meruňky, švestky, atd., ●
produktů zabalených do alobalu nebo do fólie. ●
Čištění a údržba (Obr. D)
1
Po ukončení práce vypněte kráječ a vytáhněte přívodní
šňůru ze zásuvky.
2
Knoíkem nastavte desku do polohy odpovídající tlo-
ušťce krájení 0 mm. Toto nastavení znemožňuje přístup
k noži a tím i případné poranění.
Kráječ po každém použití vyčistěte a usušte.
●
Pohonnou jednotku otřete vlhkým hadříkem s použi-
●
tím prostředku na mytí nádobí. Kráječ není dovoleno
ponořovat do vody ani omývat pod tekoucí vodou.
Zvláště když jste krájeli sýr, uzeniny a zeleninu, je nutné
●
umýt části kráječe:
umělohmotné části umyjte v teplé vodě s použitím ●
prostředku na mytí nádobí,
kovové části myjte v horké vodě s použitím prostředku ●
na mytí nádobí.
Umyté části důkladně osušte.
●
Pokud je nutno kráječ důkladně vyčistit, je nutno nejdříve
●
odmontovat nůž, vozík a nastavitelnou desku. Demontáž
těchto části proveďte v opačným sledu k montáži.
Při demontáži vozíku postupujte takto:
3
Posuňte vozík ve vodicích drážkách až ke značce
„TAKE OFF”.
4
Vyjměte zadní pár vodicích prvků z vodicí drážky stolku.
5
Posuňte vozík tak, aby jeho přední část byla na úrovni
značky „PUT ON” a vyjměte přední pár vodicích prvků
z vodicí drážky stolku.
6
Nůž odmontujete tak, že otočíte úchytku nože doprava
až na doraz a potáhnete směrem k sobě.
Po sejmutí, odstraňte z nože pomoci štětečku zbytky
●
potravin.
Zbytky tuku a jiné nečistoty myjte pod tekoucí vodou
●
a nůž přitom držte za úchyt.
Po umytí opatrně osušte nůž.
●
Pozor, ostří nože je velmi
ostré.
Čistý nůž umístěte v korpusu, vložte jej do pouzdra
●
a otočte úchyt nože vlevo až na doraz.
7
Nastavitelnou desku odmontujete otáčením knoíku pro
nastavení tloušťky řezu až do okamžiku úplného vysunutí
desky z korpusu.
8
Po očištění nastavitelné desky ji opět namontujte. Mon-
táž proveďte v opačným sledu k demontáži.
Ekologicky vhodná likvidace
Obalový materiál jednoduše neodhoďte. Obaly
a balicí prostředky elektrospotřebičů ZELMER
jsou recyklovatelné, a zásadně by měly být
vráceny k novému zhodnocení. Obal z kartonu
lze odevzdat do sběren starého papíru. Pytlík
z polyetylénu (PE, PE-HD, PE-LD) odevzdejte
do sběren PE k opětnému zužitkování.
Po ukončení životnosti spotřebič zlikvidujte prostřednictvím
k tomu určených recyklačních středisek. Pokud má být
spotřebič denitivně vyřazen z provozu, doporučuje se po
odpojení napájecího přívodu od elektrické sítě jeho odříz-
nutí, přístroj tak bude nepoužitelný. Informujte se laskavě
u Vaší obecní správy o recyklačním středisku, ke kterému
příslušíte.
Toto elektrozařízení nepatří do komunálního odpadu. Spo-
třebitel přispívá na ekologickou likvidaci výrobku. ZELMER
CENTRAL EUROPE s.r.o. je zapojena do kolektivního sys-
tému ekologické likvidace elektrozařízení u rmy Elektrowin
a.s. Více na www.elektrowin.cz.
Veškeré opravy svěřte odborníkům v servisních středis-
cích. Záruční i pozáruční opravy osobně doručené nebo
zaslané poštou provádí servisní střediska ZELMER – viz.
SEZNAM ZÁRUČNÍCH OPRAVEN.
Výrobce neručí za případné škody způsobené použitím přístroje
v rozporu z jeho určením nebo nevhodným použitím či obsluhou.
Výrobce si vyhrazuje právo na provádění změn a to bez dřívějšího
upozornění v rámci modernizace, přizpůsobení se normám, práv-
ním předpisům, nařízením nebo z konstrukčních důvodů, z důvodů
obchodních, estetických a jiných.
294-139_v01