“ změňte dobu sušení, přičemž hodnota musí být
nastavena mezi „0:30“ a „19:30“. Stiskněte jednou
tlačítko „+“ nebo „-“ a čas se zvýší nebo sníží o 30
minut na jedno stisknutí. Jestliže stiskněte a
podržíte déle tlačítko „+“ nebo „-“, nastavení se
bude zvyšovat nebo snižovat plynule. 3 sekundy
po dokončení nastavení doby sušení se systém
automaticky přepne do pohotovostního režimu v
aktuálním nastavení času.
4. Když je spotřebič v pohotovostním režimu,
stiskněte tlačítko „TEMP“ a na LED displeji se
objeví teplota. S použitím tlačítka „+“ nebo „-
“ změňte teplotu sušení podle potřeby na hodnotu
mezi „35 °C“ a „70 °C“. Každým stisknutím tlačítka
„+“ nebo „-“ se teplota změní o 5 °C. Jestliže
stiskněte a podržíte déle tlačítko „+“ nebo „-“,
nastavení teploty se bude zvyšovat nebo snižovat
plynule. 3 sekundy po dokončení nastavení teploty
sušení systém automaticky potvrdí provoz s
aktuálním nastavením teploty. Na LED displeji se
objeví čas v pohotovostním režimu.
Poznámka: Pro tenké/malé kusy potravin nebo pro
malou dávku potravin nastavte nízkou teplotu. Pro
sušení silných/velkých kusů potravin a pro velké
dávky nastavte vysokou teplotu. Regulátor teploty
lze použít i pro snížení teploty, když se blíží konec
cyklu sušení potravin, takže lze snadněji
kontrolovat konečnou hladinu vody v potravinách.
5. Po nastavení doby a teploty sušení stiskněte
tlačítko „Start/Reset“. Nejprve se spustí motor a
ventilátor, topný článek se spustí o 5 sekund
později. Nastavená doba se začne odpočítávat a
na LED displeji bliká kontrolka „:“.
6. Během sušení můžete měnit nebo kontrolovat
dobu sušení. Stiskněte nejprve tlačítko „TIMER“,
poté stiskněte tlačítko „+“ nebo „-“. Jestliže
stisknete tlačítko „TIMER“ dvakrát, můžete
zkontrolovat nastavenou dobu.
7. Během sušení můžete měnit nebo kontrolovat
teplotu sušení. Stiskněte nejprve tlačítko „TEMP“,
poté stiskněte tlačítko „+“ nebo „-“. Po 5
sekundách se LED displej přepne zpátky do
režimu zobrazení času.
8. Během sušení stiskněte dvakrát tlačítko
„Start/Reset“ a všechny funkce se zastaví. Pro
obnovení provozu v režimu, který byl aktivní před
zastavením, stiskněte tlačítko „Start/Reset“.
9. V jakémkoli funkčním režimu stiskněte na více
než 3 sekundy tlačítko „Start/Reset“. Aktuální stav
práce se zastaví a všechny nastavené hodnoty se
vymažou. Sušička přejde zpět do pohotovostního
režimu.
10. V pohotovostním režimu můžete přímo
stisknout tlačítko „Start/Reset“ pro spuštění
předem nastaveného cyklu sušení (DOBA: 10
hodin, TEPLOTA: 70 °C). Dobu a teplotu sušení
můžete podle potřeby rovněž změnit.
11. Funkční tlačítka jsou uvedena níže: viz obr. 3
12. Při odpočtu nastaveného času na
„0:00“ přestane nejprve pracovat topný článek.
Ventilátor poběží dalších 10 sekund a 20krát zazní
pípnutí (jednou za sekundu). LED displej se
přepne do pohotovostního režimu při předem
nastavených hodnotách času a teploty.
Poznámka: Zkontrolujte, aby základna ventilátoru
byla vždy při používání sušičky na místě. Pokud
nemáte čas usušit všechny potraviny v jednom
dni, můžete je usušit další den. V tomto případě
byste měli potraviny skladovat v
nádobě/polyetylenovém sáčku a uložit je do
mrazáku.
13. Odpojte jednotku z elektrické sítě.
Poznámka: Doporučujeme používat minimálně 3
patra, ať už na nich jsou nebo nejsou potraviny.
POKYNY:
·Tato sušička obsahuje 5 stohovatelných
průhledných pater a je vybavena ochranou proti
přehřátí. Základna obsahuje topné články, motor,
ventilátor a regulátor teploty.
·Větrací otvory na patře umožňují cirkulaci
vzduchu.
·S použitím ohřevu s regulovanou teplotou
cirkuluje vzduch ze základny sušičky do každého z
pěti pater a víko odvádí vlhkost z potravin.
·Dobu sušení můžete měnit podle obsahu vody v
potravinách a podle vlhkosti ve vzduchu. Sušičku
používejte v bezprašné, dobře větrané, teplé a
suché místnosti. Dobré větrání je také důležité.
· Vzhled ovoce a zeleniny usušené v sušičce
se bude lišit od vzhledu ovoce a zeleniny
prodávané v obchodech se zdravou výživou a
v supermarketech. To je způsobeno tím, že
vaše sušička potravin nepoužívá konzervační
látky nebo umělá barviva, ale pouze přírodní
přísady.
Zaznamenávání obsahu vody a hmotnosti potravin
před a po konkrétních dobách sušení pomůže
zlepšit techniky sušení v budoucnosti.
TIPY PRO SUŠENÍ:
Doba sušení pro předem upravené ovoce se bude
lišit podle následujících faktorů:
1) tloušťka kousků nebo plátků
2) počet pater použitých při sušení
3) objem sušených potravin
4) obsah vody nebo vlhkost v okolním prostředí
5) preference sušení pro každý typ sušených
potravin
Doporučuje se:
Kontrolovat potraviny každou hodinu.
Otáčet a/nebo přestavovat patra, jestliže
zaznamenáte nerovnoměrné sušení.
Označit potraviny štítkem, který udává
obsah, datum a hmotnost před sušením. Pro