- Tento přístroj je určen pouze pro běžné domácí používání. Není určen pro používání
v prostředích jako jsou kuchyňky pro personál obchodů, kanceláří nebo farem nebo v jiných
pracovních prostředích. Přístroje není určen ani pro používání klienty v hotelech, motelech,
zařízeních poskytujících nocleh se snídaní a ani jiných ubytovacích zařízeních.
- Nevystavujte se nebezpečným situacím a nikdy nepřipojujte tento přístroj k externímu
časovému spínači ani systému dálkového ovládání.
- Pokud by byl používán nesprávným způsobem, pro profesionální či poloprofesionální účely nebo
v případě použití v rozporu s pokyny v tomto návodu, pozbývá záruka platnosti a společnost
Philips odmítá jakoukoliv zodpovědnost za způsobené škody.
Tento přístroj společnosti Philips odpovídá všem normám týkajícím se elektromagnetických polí
(EMP). Pokud je správně používán v souladu s pokyny uvedenými v této uživatelské příručce, je jeho
použití podle dosud dostupných vědeckých poznatků bezpečné.
1 Vyjměte vložku umístěnou mezi grilovacími deskami a sejměte všechny nálepky.
2 Vnější povrch přístroje čistěte pouze navlhčeným hadříkem.
3 Desky čistěte důkladně (viz kapitola ‚Čištění‘)
Poznámka: Po prvním použití může přístroj mírně kouřit. To je zcela normální jev.
- Grilovací povrch lze používat jak v nakloněné, tak v horizontální poloze.
- Nakloněná poloha se využívá jako standardní poloha při grilování. V této poloze tuk nebo šťáva
vytékají z jídla na desky a z nich stékají do nádobky nebo do nádobek na tuk.
- Přístroj je vybaven rozkládacími nožičkami. Když tyto nožičky rozložíte, můžete grilovací desky
umístit do horizontální polohy. Používejte tuto polohu pro přípravu nízkotučných surovin, např.
ovoce nebo zeleniny, které by mohly v nakloněné poloze z desek snadno sklouznout.
Horizontální polohu používejte rovněž pro přípravu pokrmů naložených v marinádě, aby
nedocházelo ke stékání marinády z desek. (Obr. 2)
- Kontaktní grilovací poloha (Obr. 3)
Tato poloha se hodí především pro rychlé grilovaní z obou stran při vysokých teplotách (rumpsteaky,
hamburgery atd.) a pro přípravu zapékaných sendvičů nebo panini.
Poznámka: Obě grilovací desky jsou v kontaktu s potravinami.
- Gratinovací grilovací poloha (Obr. 4)
Tato poloha je ideální, pokud chcete potraviny současně grilovat i gratinovat. Gratinovací grilovací
poloha je rovněž vhodná pro přípravu všech druhů ‚otevřených‘ toastů, např. s vejcem, rajčetem,
paprikami a/nebo cibulových kroužků se sýrem.
Poznámka: Horní grilovací deska se nesmí dotýkat potravin.
- Večírková grilovací poloha (Obr. 5)
V této poloze můžete využít velký grilovací povrch pro přípravu různých druhů snacků, např. šašliku,
satay, zeleniny, ovoce atd.
1 Zcela rozviňte kabel z držáku pro uložení umístěném v závěsech přístroje (Obr. 6).
2 Ujistěte se, že je gril zavřený (Obr. 7).
3 Zasuňte zástrčku do síťové zásuvky.
20