Po každém použití odstraňte pomocí
škrabky zbytky potravin ze skla do
odkapávací misky na olej, abyste
zabránili připékání potravin k povrchu.
Přiměřené nastavení teploty a doby
grilování může zabránit spálení a
zčernání potravin.
Používejte oblíbené grilovací náčiní a
nože pro krájení přímo na odolné
skleněné desce. Nepoužívejte plastové
náčiní. Nepokládejte na gril plastové
nádoby.
Používejte hliníkovou fólii u jídel, která
se musejí připravovat v páře nebo která
si musejí uchovat šťávy (a chuť)
potravin.
Pro lepší chuť použijte sůl a grilovací
koření, jako je například drcený kmín.
Pro ještě lepší chuť můžete použít i
barbecue omáčku na grilované
potraviny.
Potraviny můžete vařit v jakémkoli pořadí –
zeleninu po steaku nebo rybu po
hamburgerech. Jemně oškrabejte varnou
plochu, abyste odstranili zbytky potravin a
zabránili přenosu pachu nebo chuti z jedné
potraviny na druhou. Snižte výkon a použijte
gril jako zařízení pro ohřívání potravin, když
jste hotovi s vařením.
Údržba a čištění
Čištění
Po každém použití očistěte varnou
plochu.
Při grilování nepoužívejte cukr ani
tekutiny s cukrem. Pokud je cukr
nezbytný, položte potraviny na plech
nebo hliníkovou fólii.
Poznámka: Pokud by se zbytek cukru
dostal na varnou plochu, odstraňte ho
škrabkou, dokud je gril horký. Nečekejte,
až vychladne, protože připálený cukr
nebo sirup by mohl poškodit keramický
povrch.
Pomocí škrabky odstraňte všechno, co
se připeče k povrchu (cukr, sirup,
výrobky z rajčat, mléko atd.). Oškrábejte
sklokeramický povrch, dokud je teplý,
abyste odstranili zbytky po vaření.
Nalejte trochu vody na skleněný povrch,
zatímco sklokeramický gril bude na
maximálním výkonu. Nechte páru a
horkou vodu, aby změkčily zbytky
potravin.
Pomocí škrabky očistěte skleněný povrch
a zároveň seškrábejte zbytky potravin do
misky na olej. Pokud je skleněný povrch
studený, zapněte gril, na několik minut
nastavte teplotu na maximální výkon,
dokud skleněný povrch nebude horký.
Pak nalejte na sklo vodu.
Pokud na skleněném povrchu zůstanou
skvrny, které nejdou očistit, použijte k
čištění drátkové polštářky a teplejší vodu
s trochou prostředku na mytí nádoby.
Otřete sklokeramický povrch do sucha.
Před čištěním pláště gril vypněte.
Údržba
Pokud spotřebič nebudete delší dobu
používat, naneste na plášť spotřebiče
tenkou vrstvu oleje. Očistěte včas plášť
grilu.
Pomocí vlhké utěrky a naředěného
slabého čisticího prostředku očistěte
misku na olej. Poté ji vytřete do sucha
suchým hadrem nebo papírovou
utěrkou.
Ukládání grilu
Ujistěte se, že před uložením je gril
studený a čistý. Zajistěte také vhodné
uskladnění pro misku na olej, ochrannou
stěnu a rošt.
Nepokládejte těžké předměty na
sklokeramickou varnou desku, protože
je křehká.
Pokud nebudete gril delší dobu
používat, uložte spotřebič na suché a
bezpečné místo.
Životní prostředí
Po uplynutí životnosti nevyhazujte spotřebič
jako běžný domovní odpad. Předejte ho
stanovenému sběrnému místu k recyklaci.
Tímto způsobem pomůžete chránit životní
prostředí.