30
HT3100
CZ
POUŽITÍ
1. Nejdříve umístěte do přístroje baterie, které naleznete odděleně (viz. výměna
baterií). Teploměr se automaticky zapne.
2. Před použitím odstraňte silikonovou krytku a čidlo očistěte navlhčeným
hadříkem. Stiskněte on/o tlačítko, abyste teploměr zapnuli.
3. Tlačítkem °C / °F si můžete přepínat mezi stupni Celsia a Fahrenheita.
4. Konec s čidlem zapíchněte doprostřed masa (v troubě, nebo na pečící pánvi),
abyste změřili jeho teplotu. Teplota je správně naměřena v momentě kdy se
přestanou hodnoty na display měnit. Změření teploty zabere zhruba 4 až max.
10 sekund.
5. Display přístroje má podsvícení. Po zapnutí přístroje bude světlo svítit 7 sekund,
než se samo opět vypne. Pro opětovné rozsvícení je potřeba přístroj vypnout a
zapnout, nebo dvakrát stisknout tlačítko pro změnu stupňů.
6. Přístroj vypnete stiskem tlačítka on/o. Jedním stiskem se přístroj ihned vypne.
Níže je zmíněná tabulka s teplotami přípravy. Tyto teploty jsou orientační a jen
doporučené.
Maso Very rare Medium rare Medium Well done
Hovězí 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Telecí 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Skopové 50 °C 55 °C 65 °C 75 °C
Vepřové 50 °C 55 °C 65 °C 75 °C
Zvěřina 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Holubi 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Drůbež
Kuře 65 - 70 °C
Krocan 65 - 70 °C
Bažant 65 - 70 °C