šlehač se dvěma metlami
Používejte pouze na řidší směsi, např. vaječné bílky, smetanu, sušené
mléko, a ke šlehání vajec a cukru na do piškotového těsta bez tuku.
Hustší směsi obsahující tuk s moukou by šlehač poškodily.
jak používat šlehač
1 Nasaďte snímatelnou pohonnou hřídel a nádobu na poháněcí jednotku.
2 Obě metly zasuňte pevně do hlavice šlehače .
3 Šlehač nasadíte pomalým otáčením, až do hnací hřídele zapadne.
4 Do nádoby přidejte přísady.
5 Nasaďte víko - dbejte na to, aby zakončení hřídele směřovalo do středu
víka.
6 Zvolte automatický.
důležité
●
Šlehač není vhodný pro přípravu rychlého pečiva nebo krémů z tuku a
cukru, protože tyto směsi jej mohou poškodit. Pro přípravu pečiva vždy
používejte kráječ.
tipy
●
Nejlepších výsledků dosáhnete, použijete-li vejce pokojové teploty.
●
Před šleháním zkontrolujte, zda jsou nádoba i šlehač čisté a nejsou na
nich zbytky tuku.
maxi kryt
Při zpracovávání tekutin používejte sekací nůž s maxi krytem. Umožňuje
zvětšit objemovou kapacitu nádoby z 1,4 litru na 2 litru, zabraňuje vylití a
zvyšuje efektivnost sekacího nože.
1 Nasaďte snímatelnou pohonnou hřídel a misku na poháněcí jednotku.
2 Nasaďte nástavec se sekacím nožem.
3 Přidejte přísady podle potřeby.
4 Nasaďte kryt na nástavec se sekacím nožem a přesvědčte se, zda drží
pevně na vnitřním okraji nádoby a drážka zapadá do zarážky uvnitř
nádoby. Na kryt netlačte, držte ho za úchytku uprostřed.
5 Nasaďte víko a zapněte.
plátkovací/strouhací kotouče
Sekací kotouče – silný (4mm) , tenký (2 mm)
Sekací kotouče užívejte na sýr, mrkev, brambory, zelí, okurky, cukety,
červenou řepu a cibuli.
Strouhací kotouče – hrubý , jemný
Strouhací kotouče užívejte na sýr, mrkev, brambory a jídlo podobné
struktury.
kotouč na velmi jemné strouhání (pokud je součástí
příslušenství)
Ke strouhání parmezánu a brambor do bramborových knedlíků.
bezpečnostní zásady
●
Nikdy nesnímejte víko před úplným zastavením řezných kotoučů.
●
●
S řeznými kotouči zacházejte opatrně, jsou velmi ostré.
jak používat řezné kotouče
1 Nasaďte snímatelnou pohonnou hřídel a misku na poháněcí jednotku.
●
Střední miska může být užita se všemi kotouči. Osaďte střední misku
do hlavní misky – vyrovnejte výstupky s drážkami po stranách válce
hlavní misky a spojte zasunutím. Pří vyjímání užívejte úchyty pro prsty po
stranách střední misky.
2 Kotouč chyťte za centrální úchyt a nasaďte jej na pohonnou hřídel.
3 Nasaďte víko.
4 Vyberte si jakou velikost dávkovacího hrdla chcete použít. Pěchovátko
obsahuje menší dávkovací hrdlo pro zpracování kusových položek nebo
plátkových položek.
Užití širokého dávkovacího hrdla – nejprve umístěte větší pěchovadlo
dovnitř dávkovacího hrdla.
Užití menšího dávkovacího hrdla – zasaďte menší pěchovadlo do většího
pěchovadla a otáčejte po směru hodinových ručiček, až dojde k
zaklapnutí.
Nenaplňujte hrdlo nad maximální úroveň, protože robot nepůjde spustit,
dokud nebude široké dávkovací hrdlo osazeno správně.
5 Do hrdla zasuňte to, co chcete zpracovat.
6 Zapněte a rovnoměrně tlačte pěchovačem - nikdy nestrkejte do plnicího
hrdla prsty.
tipy
●
Používejte čerstvé suroviny
●
Suroviny nekrájejte na příliš malé kousky. Plnicí hrdlo by se mělo zaplnit
co nejvíce do šířky. Suroviny pak při zpracování neujíždějí na stranu.
Někdy je lepší použít malé plnicí hrdlo.
●
Při krájení na plátky nebo strouhání: svisle umístěné suroviny se
zpracují na kratší kousky a vodorovně umístěné suroviny na delší.
●
Po zpracování zbude vždy na kotouči a uvnitř misky malé množství
zpracovávaného materiálu.
lis na citrusové plody (pokud je součástí
příslušenství)
Slouží k lisování šťáv z citrusových plodů (např. pomerančů, citronů, limet
a grapefruitů).
a kužel
b sítko
jak používat lis na citrusy
1 Nasaďte snímatelnou pohonnou hřídel a misku na poháněcí jednotku.
2 Na nádobu nasaďte sítko. Přesvědčte se, zda je držadlo sítka zasazeno v
poloze přímo nad držadlem nádoby .
3 Nasaďte kužel otáčivým pohybem na hnací hřídel, až zapadne na doraz.
.
4 Ovoce rozpulte. Pak robot zapněte a ovoce přitlačte ke kuželu.
●
Lis na citrusy nepůjde spustit, pokud nebude sítko správně usazeno
v západce.
minirobot (pokud je součástí příslušenství)
Minirobot slouží ke krájení bylin a ke zpracovávání malých množství
surovin, jako například masa, cibule, ořechů, majonézy, zeleniny,
pomazánek, omáček a dětské výživy.
a kráječ minirobota
b nádoba minirobota
používání s nádobou minirobota
1 Nasaďte snímatelnou pohonnou hřídel a misku na poháněcí jednotku.
2 Nasaďte nádobu minirobota tak, aby byla žebra uvnitř duté osy nádoby
zarovnána s drážkami na hlavní duté ose .
3 Nasaďte kráječ na hnací osu .
4 Vložte suroviny, které chcete zpracovat.
5 Nasaďte víko a zapněte zařízení.
bezpečnost
●
Víko snímejte vždy až poté, co se kráječ zcela zastaví.
●
Kráječ je velice ostrý – vždy s ním manipulujte opatrně.
důležité
●
V zařízení nezpracovávejte koření, které může poškodit plastové části.
●
Nezpracovávejte tvrdé potraviny, jako například kávová zrnka, kostky ledu
nebo čokoládu, které mohou poškodit nože.
tipy
●
Byliny se nejlépe krájejí čisté a suché.
●
Při mixování vařených surovin pro dětskou výživu vždy přidejte trochu
tekutiny.
●
Před zpracováním nakrájejte potraviny jako maso, pečivo nebo zeleninu
na kostky cca 1 - 2 cm.
●
Při přípravě majonézy přidejte do plnícího uzávěru olej.
střední miska (pokud je součástí příslušenství)
K výrobku patří jedna miska navíc, kterou lze možno užít se všemi
kotouči. Prostě osaďte střední misku do hlavní misky a nasaďte kotouče a
víko podle pokynů v oddíle pro krájecí/strouhací kotouče.
29