Philips HR7754/99 Uživatelský manuál

Kategorie
Výrobci džusů
Typ
Uživatelský manuál

Tato příručka je také vhodná pro

ČESKY 95
Díly a příslušenství
A) Motorová jednotka
B) Panel Smart Process Control
C) Bezpečnostní zajištění
D) Šroubovací uzávěr (pro funkci nádoby je
nutné ho našroubovat)
E) Nádoba na potraviny
F) Držák nástrojů
G) Sklenice na mixování
H) Víko sklenice na mixování
I) Kolík víka (aktivuje a deaktivuje bezpečnostní
zajištění)
J) Víko nádoby na potraviny
K) Zátka
L) Tubus pro vkládání potravin
M) Pěchovač
N) Sítko lisu na citrusy
O) Kónus lisu na citrusy
P) Buben extraktoru šťávy
Q) Sítko na dužinu extraktoru šťávy
R) Víko extraktoru šťávy
S) Pěchovač extraktoru šťávy
T) Kovové nože + ochranný kryt
U) Hnětací hák
V) Šlehací metla
W)Strouhací vložka střední
X) Strouhací vložka jemná
Y) Strouhací vložka hrubá
Z) Granulační vložka
a) Držák vložek
b) Nastavitelný krájecí kotouč (krájecí vložka,
unášeč a nastavovací knoflík)
Úvod
Tento přístroj je vybaven automatickým
termickým vypínačem.V případě přehřátí motoru
se přístroj automaticky vypne.
Když přístroj náhle přestane pracovat:
1 Vytáhněte síťovou zástrčku ze zásuvky.
2 Nechte přístroj 60 minut vychladnout.
3 Zasuňte síťovou zástrčku do zásuvky.
4 Znovu zapněte přístroj.
Pokud by automatický vypínač vypínal přístroj
příliš často, spojte se se servisem firmy Philips.
VÝSTRAHA:Abyste zabránili případné
nebezpečné situaci, nesmíte přístroj nikdy připojit
k časovému spínači (timeru).
Důležité
Před použitím přístroje přečtěte podrobně
následující instrukce a sledujte přitom
příslušná vyobrazení.
Návod uschovejte pro případná pozdější
nahlédnutí.
Než přístroj připojíte do sítě zkontrolujte, zda
napětí ve vaší světelné síti souhlasí s údajem
napětí na typovém štítku přístroje.
S přístrojem nikdy nepoužívejte cizí doplňky,
ČESKY96
pokud nebyly výslovně doporučeny firmou
Philips. Kromě případné poruchy by to
způsobilo i ztrátu záručních nároků.
Pokud byste zjistili závadu na přívodním
kabelu, na jeho zástrčce nebo na jiném dílu,
nepoužívejte přístroj a ihned zajistěte opravu.
Pokud by byl poškozen síťový přívod, musí být
jeho výměna svěřena organizaci, autorizované
firmou Philips nebo shodně kvalifikovaným
pracovníkům, abyste předešli možnému
nebezpečí.
Než přístroj poprvé použijete, umyjte pečlivě
všechny jeho díly, které přicházejí do přímého
styku s potravinami.
Nikdy nepřekračujte množství
zpracovávaných potravin, která jsou uvedena v
tabulce.
Nikdy nepřekračujte maximální obsah, který
je vyznačen na nádobě, neplňte ji nad toto
označení.
Po použití vždy přístroj vypněte.
Nikdy nestrkejte prsty (ani stěrku) do nádoby
plnicím tubusem pokud je přístroj v chodu.
Smíte použít výhradně pěchovač.
Vždy vypněte přístroj dříve, než strčíte prsty
(nebo stěrku) do sklenice mixéru.
Dbejte na to, aby přístroj nebyl v přímém
dosahu dětí.
Nikdy nenechávejte přístroj pracovat bez
dozoru.
Vložte víko na nádobu ve správné poloze.
Vestavěné bezpečnostní zajištění je tím
odblokováno a přístroj lze zapnout. Motorová
jednotka a šroubovací uzávěr jsou opatřeny
značkami. Přístroj lze uvést do provozu jen
tehdy, když je značka na motorové jednotce
přesně proti značce na šroubovacím uzávěru.
Před odejmutím příslušenství musí být přístroj
rovněž ve vypnutém stavu.
Přístroj vždy vypínejte stisknutím tlačítka
STOP.
Než odejmete víko, vyčkejte až se motor zcela
zastaví.
Šroubovací uzávěr může být odejmut jen když
není víko na nádobě nebo byla nádoba
odejmuta společně.
Nikdy nesmíte ponořit motorovou jednotku
do vody nebo do jiné kapaliny, ani ji mýt pod
tekoucí vodou. Čistit ji můžete pouze
navlhčeným hadříkem.
Před použitím nožů nejprve sejměte jejich
ochranný obal.
Horké potraviny před zpracováním ochlaďte.
Jejich nejvyšší teplota smí být 80cC.
Pokud zpracováváte tekutinu, která je horká
nebo má sklon k pěnění, nenalévejte ji větší
množství než 1 litr.Tím zabráníte jejímu úniku.
Po použití vždy přístroj vypněte.
Pro určení doby zpracování vám poslouží
tabulka v návodu k obsluze.
Hladina hluku: Lc=89 dB (A)
Pamatujte na to, že nelze použít funkce spojené s
nádobou pokud je připojen mixér.
ČESKY 97
Použití přístroje
Smart Process Control
Přístroj je vybaven funkcí Smart Process Control
aby byl zajištěn optimální průběh práce a
perfektní výsledek. Každé tlačítko má
předprogramovánu pro danou funkci optimální
rychlost a použité příslušenství.
Rychlost můžete zvětšit nebo zmenšit ve třech
krocích tlačítkem + nebo -.
Stisknete-li mžikové tlačítko, motor poběží největší
rychlostí. Uvolníte-li toto tlačítko, motor se
zastaví nebo se vrátí k předem použité rychlosti.
Přístroj můžete kdykoli zastavit stisknutím tlačítka
STOP.
Pokud stisknete toto tlačítko znovu během
40 sekund od zastavení, bude přístroj pokračovat
dále od místa kde byl zastaven.
Nádoba na potraviny
C
1 Nádobu nasaďte na přístroj tak, že ji
otočíte za rukojeť ve směru šipky až
zaklapne.
1
CLICK
2
C
2 Na nádobu nasaďte víko.Víko otočte ve
směru šipky až zaklapne (to vyžaduje
trochu síly).
Vestavěný bezpečnostní vypínač
B
Motorová jednotka, nádoba a její víko jsou
vybaveny značkami. Přístroj lze uvést do provozu
jen když značka na motorové jednotce je přesně
naproti značce na šroubovacím uzávěru.
C
1 Přesvědčte se, že značky na víku a na
nádobě jsou proti sobě.
Plnicí tubus a pěchovač
C
1 Tubus pro vkládání potravin používejte pro
nalévání tekutin nebo vkládání tuhých
přísad.Tuhé přísady pak přitlačujte
pěchovačem.
C
2 Pěchovačem můžete též plnicí tubus
uzavřít abyste zabránili případnému
vystřikování tekutých potravin tubusem.
Kovové nože
Kovové nože lze používat k sekání, mixování,
míchání a k výrobě pyré.
1
2
CLICK
CLICK
ČESKY98
C
1 Sejměte z nožů ochranný kryt.
Nože jsou velmi ostré. Dbejte náležité opatrnosti!
C
2 Vložte držák nástrojů do nádoby a nože
do držáku.
3 Do nádoby vložte potraviny.Větší kusy
potravin nakrájejte na kostky o hranách asi
3 cm. Na nádobu položte víko.
4 Do tubusu vložte pěchovač.
C
5 Na ovládacím panelu stiskněte tlačítko pro
sekání.
- Postup začne 4 impulsy aby přístroj zjistil, že
jsou potraviny (např. cibule nebo ořechy)
rozsekávány správně.
- Pak se rychlost zvětší na maximum a tak
pokračuje až do stisknutí tlačítka STOP.
Stisknutím tlačítka - rychlost zmenšíte.
Práci můžete kdykoli ukončit i v průběhu
impulsů stisknutím tlačítka STOP.
Praktické rady
Pokud sekáte cibuli, zastavte přístroj po
čtyřech impulsech, abyste zabránili jejímu přiliš
jemnému rozsekání.
Pokud sekáte například tvrdé sýry, nenechte
přístroj běžet příliš dlouho. Sýr se totiž
sekáním nadměrně ohřeje, začne měknout a
může zhrudkovatět.
Nože nepoužívejte nože pro drcení nadměrně
tvrdých přísad jako jsou káva, ořechy, kurkuma
nebo kostky ledu. Nože by se příliš brzy
otupily.
Pokud by potraviny ulpěly na nožích:
1 Vypněte přístroj.
2 Sejměte víko z nádoby.
3 Potraviny odstraňte ze stěn nádoby nebo z
nožů pomocí stěrky.
Vložky
Vložky nikdy nepoužívejte pro zpracování tvrdých
potravin jako jsou například kostky ledu.
C
1 Zvolenou vložku vložte do jejího držáku
než ji umístíte do držáku nástrojů.
Řezací hrany jsou velmi ostré. Pozor při dotyku!
1
2
CLICK
ČESKY 99
C
2 Držák vložek vložte do držáku nástrojů,
který je v nádobě.
3 Na nádobu nasaďte víko.
4 Potraviny vkládejte plnicím tubusem.Větší
části potravin předem rozřežte.
C
5 Potraviny vkládejte postupně a
rovnoměrně.
Zpracováváte-li větší množství potravin, vkládejte
je postupně a v malých dávkách. Nezapomeňte
včas nádobu vyprazdňovat.
C
6 Na ovládacím panelu zvolte "shredding &
slicing".
Rychlost motoru se nyní zvětšuje až dosáhne
koncové rychlosti, která zaručuje optimální
výsledek.
Rychlost můžete zvětšovat ve třech krocích
stisknutím tlačítka + nebo zmenšovat ve třech
krocích stisknutím tlačítka -.
C
7 Potraviny v tubusu jemně přitlačujte
pěchovačem.
Pokud drtíte měkkou zeleninu nebo ovoce,
můžete rychlost zpracování zmenšit ve třech
krocích tlačítkem -, aby se drcená zelenina
nezměnila v pyré.
C
8 Přejete-li si vyjmout vložku z držáku
vezměte držák vložek do rukou tak, že
jeho zadní část směřuje k vám. Zatlačte
hrany vložky prsty tak, aby z držáku
vypadla.
Nastavitelný krájecí kotouč
Nastavitelný krájecí kotouč vám umožní nakrájet
potraviny na libovolnou tloušťku podle přání.
Buďte opatrní: krájecí hrany nožů jsou velmi ostré.
C
1 Vložte nože na vrchol nosiče.
C
2 Na spodní straně připojte knoflík a
otočením ho nastavte do zajištěné polohy.
C
3 Otáčením knoflíku zvolte tloušťku, kterou
požadujete.
2
1
ČESKY100
C
4 Na držák nástrojů položte nastavitelný
krájecí kotouč.
5 Uzavřete víko a vložte potraviny do
tubusu.
C
6 Na ovládacím panelu zvolte "shredding &
slicing".
7 Pokud je to třeba, přitlačujte potraviny
zvolna pěchovačem.
Hnětací příslušenství
Hnětací příslušenství lze používat k hnětení
kynutých těst pro přípravu pečiva nebo pizzy.
C
1 Nasaďte hnětací příslušenství na držák
nástrojů.
C
2 Nasaďte nádobu na motorovou jednotku,
otočte rukojetí ve směru šipky a upevněte
hnětací příslušenství na hnací hřídel.
3 Vložte potraviny do nádoby.
4 Nádobu uzavřete víkem.
C
5 Stikněte tlačítko pro hnětení na Smart
Process Control.
Přístroj bude po dobu 10 sekund zvětšovat
rychlost až do maxima.Tato rychlost se nyní
udržuje až do okamžiku, kdy stisknete tlačítko
STOP. Rychlost hnětení můžete zmenšit ve třech
krocích stisknutím tlačítka -. Pokud tlačítko +/-
nereaguje, je motor na svém fyzikálním limitu.
Šlehací metly
Šlehací metly můžete používat pro šlehání vajec,
vaječného bílku, instantních pudinků nebo krémů.
1 Nasaďte nádobu na motorovou jednotku a
otočte jí směrem doleva až zaklapne.
C
2 Do nádoby vložte držák nástrojů.
C
3 Šlehací metly upevněte do držáku nástrojů.
4 Do nádoby vložte přísady, nasaďte víko a
otočte jím směrem doprava až uslyšíte
zaklapnutí.
C
5 Na ovládacím panelu stiskněte tlačítko
"whisking".
Přístroj začne zrychlovat šlehání po dobu
15 sekund. Přístroj pak pracuje dále dokud není
stisknuto tlačítko STOP. Rychlost může být
zmenšována tlačítkem -.
ČESKY 101
Mixér
Mixér je vhodný pro:
- Mixování tekutin, např. mléčných produktů,
omáček, ovocných nápojů, polévek, míchaných
nápojů apod.
- Mixování měkkých potravin, například
lívancového těsta nebo majonézy.
- Rozšlehání vařených ingrediencí, například
výroba dětské výživy.
Přístroj lze používat s připojeným mixérem
nebo s nepřipojeným mixérem k motorové
jednotce. Pokud používáte přístroj bez
připojeného mixéru, je nezbytné na
motorovou jednotku přišroubovat její uzávěr,
jinak by přístroj nepracoval.
C
1 Pro nasazení mixovací sklenice
odšroubujte uzávěr na panelu přístroje.
1
2
C
2 Mixérovou nádobu nasaďte na motorovou
jednotku a otáčejte jí ve směru šipky tak
dlouho, až je řádně upevněna. Rukojeť
musí směřovat vlevo.
Na rukojeť sklenice netlačte nadměrnou silou.
3 Do sklenice mixéru vložte potraviny.
4 Uzavřete víčko.
C
5 Před začátkem mixování dbejte na to, aby
na víčku mixéru byl vždy ochranný kryt.
C
6 Na ovládacím panelu stiskněte tlačítko pro
mixování. Otáčky mixéru se budou
postupně zvětšovat až do maxima.
Mixování pak bude pokračovat, dokud
nestisknete tlačítko STOP. Během mixování
lze rychlost otáčení zmenšovat tlačítkem -.
1
2
ČESKY102
Praktické rady
C
Tekuté přísady nalévejte do sklenice otvorem
ve víku.
Čím déle necháte přístroj v chodu, tím
jemnější bude výsledek mixování.
Tuhé přísady před vložením do mixéru
nakrájejete na malé kousky. Pokud budete
mixovat větší množství, doporučujeme raději
mixovat vícekrát po menších dávkách než
větší množství najednou.
Tuhé přísady, jako jsou například sojové boby,
je třeba před mixováním nejprve namočit ve
vodě.
C
Kostky ledu nejprve nalámejte, pak sklenici
uzavřete a použijte mžikovou funkci.
Pokud by se potraviny přilepily na stěny sklenice:
1 Vypněte přístroj a vytáhněte jeho zástrčku
ze zásuvky.
2 Otevřte víko.
Víko však nikdy neotevírejte pokud je motor ještě
v chodu.
3 Nalepené potraviny odstraňte ze stěn
sklenice stěrkou.
Stěrkou pracujte v bezpečné vzdálenosti od nožů
(asi 2 cm).
Pokud byste s výsledkem mixování nebyli
spokojeni, nechte přístroj několikrát krátce
pracovat v mžikovém režimu. Můžete též
zkusit odstrannit stěrkou obsah, který se
nalepil na stěny sklenice (samozřejmě až po
zastavení motoru), případně ubrat ze sklenice
část obsahu.
V některých případech je výhodné přidat do
mixovaného obsahu trochu tekutiny, při
mixování ovoce například citrónovou šťávu.
Lis na citrusy
Lis na citrusy je vhodný pro všechny druhy
citrusů.
C
1 Nasaďte nádobu na motorovou jednotku a
vložte sítko do nádoby.
C
2 Otočte sítko ve směru šipky až kolík
bezpečnostního zajištění zapadne do
motorové jednotky.
C
3 Nasaďte kónus a lehce ho přitlačte.
C
4 Na panelu stiskněte tlačítko "Citrus
pressing".
Rychlost lze zvětšit ve třech krocích tlačítkem +.
Přístroj pracuje tak dlouho, dokud nestisknete
tlačítko STOP.
CLICK
1
1
2
ČESKY 103
C
5 Na rotační kónus přitlačujte polovinu
citrusového plodu.
Praktické rady
Občas přístroj zastavte a odstraňte dužinu ze
sítka.
Když tak učiníte, vypněte přístroj a sejměte
nádobu se sítkem a kónusem.
C
Po ukončené práci odejměte nádobu s
příslušenstvím abyste zamezili pronikání šťávy
do přístroje.
Extraktor šťávy
Extraktor šťávy může být použit pro přípravu
čerstvých ovocných a zeleninových šťáv. Dužina,
zrnka a slupky jsou separovány.
1 Vložte nádobu na motorovou jednotku.
C
2 Do nádoby vložte držák nástrojů.
1
2
C
3 Připevněte buben extraktoru na držák
nástrojů.
C
4 Do bubnu vložte sítko proti dužině a
přesvědčte se, že 3 výstupky zapadly do
výřezů v bubnu.
C
5 Na nádobu položte víko.
C
6 Stiskněte tlačítko extraktoru.
Extraktor nikdy nepoužívejte, pokud jsou sítko
nebo buben jakkoli poškozeny.
Přístroj se zvolna rozběhne a jeho rychlost se
postupně zvětší do maxima. Rychlost lze zmenšit
stisknutím tlačítka -. Přístroj zastavíte tlačítkem
STOP.
1
2
ČESKY104
C
7 Ovoce nebo zeleninu vkládejte do
přístroje plnicím tubusem.
C
8 Pokud je třeba, přísady lehce přitlačujte
pěchovačem. Ponechávejte pěchovač v
tubusu, abyste zamezili vystřikování obsahu.
9 Nechte přístroj v chodu asi 20 sekund,
abyste z ovoce nebo zeleniny získali
všechnu šťávu.
C
10 Abyste zamezili vnikání šťávy do přístroje,
odejměte extraktor vždy po ukončené
práci.
Praktické rady
Než použijete extraktor šťávy:
- nařežte mrkev, bílé ředkivčky apod.
- oloupejte citrusy, ananas, melouny apod.
- odpeckujte třešně, švestky, meruňky, broskve
apod.
Než vložíte ovoce do extraktoru, vždy ho
předem zapněte.
Čas od času přístroj vypněte, abyste mohli
odstranit dužinu ze sítka a z bubnu.
Nezpracovávejte větší množství ovoce
najednou.
Pokud byste zjistili vibrace, ihned přístroj
vypněte a vyčistěte sítko a filtr, než přístroj
znovu zapnete.
1
2
Čištění přístroje
Před čištěním motorové jednotky vždy předem
odpojte přístroj od sítě.
1 Motorovou jednotku čistěte pouze
navlhčeným hadříkem. Nesmíte ji nikdy
ponořit do vody ani ji vodou oplachovat.
2 Všechny díly, které přicházejí do styku s
potravinami, myjte v horké vodě s
přídáním vhodného mycího prostředku a
to po každém použití.
Nádoba, víko nádoby, pěchovač a příslušenství
(vyjma mixérové sklenice) mohou být myty v
myčce nádobí.
Tyto díly byly testovány pro mytí v myčce nádobí
podle DIN EN 12875.
Sklenice mixéru není odolná proti mytí v myčce
nádobí.
Víko odejmete tak, že je otevřete a vysunete
směrem nahoru.
Víko snímejte pouze za účelem čištění.
Pečlivě vyčistěte kovové nože, nožovou jednotku
mixéru a též její vnitřek. Nože jsou velmi ostré!
Dbejte na to, aby ostří nožů nikdy nepřišlo do
styku s tvrdými předměty, které by je mohly
otupit.
Některé druhy potravin mohou způsobit
zabarvení povrchu příslušenství.To nemá na funkci
ČESKY 105
příslušenství žádný negativní vliv. Po určitém čase
toto zabarvení obvykle zmizí.
C
Nadytečný síťový přívod můžete navinout
kolem zadní části přístroje.
Rychlé vyčištění mixéru
C
1 Do mixérové sklenice nalijte vlažnou vodu
(nejvýše půl litru) s přísadou vhodného
mycího prostředku.
2 Uzavřete víčko.
C
3 Zapojte na malý okamžik impulsní provoz.
(Jakmile tlačítko impulsního provozu
uvolníte, motor se zastaví.)
4 Mixér rozeberte, vodu vylijte a mixér
vypláchněte čistou vodou.
Důkladné vyčištění šlehacích metel:
Oddělte ozubené kolo od šlehací metly. Ozubené
kolo a metlu umyjte v horké mýdlové vodě nebo
v myčce nádobí.
Důkladné čištění nastavitelného krájecího
kotouče:
C
1 Otočte stavěcí knoflík směrem doprava a
sejměte nůž z kotouče.
Kotouč, nůž a stavěcí knoflík můžete mýt v hor
mýdlové vodě nebo v myčce nádobí.
Uchovávání přístroje
Rychlé uložení
C
Uložte příslušenství (nůž, držák vložek) do
držáku nástrojů a uložte vše do nádoby.Vždy
ukládejte nakonec držák vložek.
Záruka a servis
Pokud byste potřebovali jakoukoli informaci nebo
měli nějaký problém, podívejte se na internetovou
stránku www. philips.com, případně kontaktujte
Informační středisko firmy Philips, jehož telefonní
číslo naleznete na letáčku s celosvětovou zárukou.
1
2
ČESKY106
Funkce, aplikace & aplikační doby
Aplikační doby
10 až 60 sekund
10 až 60 sekund
10 až 60 sekund
60 až 180 sekund
30 až 180 sekund
10 až 60 sekund
v závislosti na kvalitě
v závislosti na kvalitě
Aplikace
Sekání, výroba pyré, šlehání
Krájení, gratinování
Krájení
Hnětení, mixování
Šlehání, emulgování
Mixování, výroba pyré
Lisování citrusových plodů
Extrahování ovocných šťáv a
zeleninových šťáv
Příslušenst
P
hjk
¬
{
˚
D
ƒ
©
Funkce
¥
^
^
¨
Praktické rady
Řešení
Otočte nádobu nebo její víko tak daleko až uslyšíte
zaklapnutí. Přesvědčte se, že značky na nádobě a na víku
jsou proti sobě.
Automaticý teplotní vypínač přístroj patrně vypnul,
protože zjistil přehřátí motoru. 1) Odpojte přístroj od
sítě. 2) Stiskněte tlačítko STOP. 3) Nechte přístroj asi
60 minut vychladnout. 4) Zasuňte zástrčku do zásuvky.
5) Znovu přístroj zapněte.
Stiskněte správné tlačítko.
Přístroj je vybaven paměťovou funkcí. Pokud restartujete
přístroj během 40 sekund po jeho vypnutí, pokračuje
nastavený proces od místa, kde jste ho přerušili. Pokud si
přejete v takovém případě začít znovu od začátku:
1) Krátce stiskněte tlačítko jiného procesu (například
mžikové tlačítko). 2) Pak stiskněte tlačítko STOP.
3) Teprve potom stiskněte tlačítko procesu, který
požadujete.
Jestliže jsou připojeny mixérová nádoba a nádoby na
potraviny, může pracovat pouze mixér. Pokud chcete
pracovat s nádobou na potraviny, musíte sejmout
mixérovou sklenici a našroubovat šroubovací uzávěr.
Motor pracuje v okamžitém limitu.To znamená, že v
tomto okamžiku nelze jeho rychlost zmenšovat.
Problém
Přístroj nelze zapnout
Motor se náhle zastavil
Omylem jste stiskli
špatné funkční tlačítko.
Po restartování nezačal
přístroj pracovat od
začátku.
Jsou připojeny
mixérová nádoba a
nádoby na potraviny.
Pracuje však pouze
mixér.
U některých procesů
nepracuje tlačítko +/-.
ČESKY 107
Množství a doba zpracování
Použití
Saláty, syrová
zelenina
Saláty, syrová
zelenina
Lívance, vafle
Příměs do jídel
Dezerty,
polevy
Zdobení,
polévky,
omáčky
Omáčky, pizzy,
fondy.
Postup
Zeleninu nakrájejte na kousky,
aby se vešly do tubusu.Tubus
naplňte rozkrájenými kousky a
při krájení je lehce přitlačujte
pěchovačem.
Zeleninu nakrájejte na kousky,
aby se vešly do tubusu.Tubus
naplňte rozkrájenými kousky a
při krájení je lehce přitlačujte
pěchovačem.
Do mixéru nalijte nejprve
mléko a pak suché přísady.
Mixujte obsah asi 1 minutu.
Pokud je to třeba, opakujte
tento proces dvakrát. Pak
přístroj zastavte a nechte
vychladnout na teplotu okolí.
Použijte suché a křehké pečivo.
Použijte měkké máslo.
Parmezán bez kůry rozřežte na
kousky o hraně asi 3 cm a ty
pak vkládejte do plnicího
otvoru.
Sýr, rozřezaný na kousky,
vkládejte do plnicího otvoru.
Opatrně přitlačujte
pěchovačem.
Praco
vní
tlačítk
o/přísl
ušenst
^ / k
^ / ¬
/ D
¥ / P
¨ / {
¥ / P
^ /
h
Nejvě
tší
množs
tví
500 g
500 g
750
ml
mléka
100 g
300 g
200 g
200 g
Přísady a
výsledek
Jablka, mrkev,
celer -
strouhání
Jablka, mrkev,
celer - krájení
Těsto
lívancové -
šlehání
Strouhanka -
rozsekání
Máslový krém
- šlehání
Sýr
(parmezán) -
rozsekání
Sýr (gouda) -
strouhání
Použití
Zdobení,
omáčky,
cukrovinky,
pudinky
Pyré, polévky
Dětská a
kojenecká
výživa
Saláty, zdobení
Chléb
Pizza
Postup
Použijte tvrdou a hladkou
čokoládu. Rozlamte ji na kousky
asi 2 cm.
Použijte vařený hrách nebo
fazole. Pokud je to třeba,
můžete do směsi přidat trochu
tekutiny.
Pro hrubší pyré nepřidávejte
příliš mnoho tekutiny. Pro
jemné pyré přidejte jen tolik
tekutiny až je směs hladká.
Vložte okurkuy do plnicího
otvoru a opatrně je přitlačujte.
Smíchejte horkou vodu s
kvasniceni a cukrem. Přidejte
mouku a zpracovávejte
výsledné těsto asi 90 sekund.
Nechte ho kynout asi 30 minut.
Shodný postup jako při
chlebovém těstu.Těsto
zpracovávejte asi 1 minutu.
Nejdříve nasypte mouku a
teprve pak ostatní přísady.
Praco
vní
tlačítk
o/přísl
ušenst
¥ / P
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¨ / {
¨ / {
Nejvě
tší
množs
tví
200 g
250 g
500 g
2
okurk
y
500 g
mouky
750 g
mouky
Přísady a
výsledek
Čokoláda -
rozsekání
Vařený hrách,
fazole - výroba
pyré
Vařená
zelenina nebo
maso - výroba
pyré
Okurky -
krájení
Těsto (pro
chléb) -
hnětení
Těsto (pro
pizzu) -
hnětení
ČESKY108
Použití
Jablkový závin,
sladké piškoty,
dorty
Luxusní pečívo
Pudinky, suflé,
sněhové
pusinky
Omáčky,
džemy,
pudinky, dětská
výživa
Omáčky,
džemy,
pudinky, dětská
výživa
Zdobení
Postup
Použijte chladný margarin, který
rozřežte na kousky asi 2 cm.
Vložte všechny přísady do
nádoby a zpracovávejte tak
dlouho, až se vytvoří těstová
koule. Před dalším zpracováním
nechte těsto vychladnout.
Nejprve smíchejte droždí,
teplou vodu a trouchu cukru ve
zvláštní nádobě. Dejte vše do
nádoby a zpracovávejte těsto
až je hladké a nelepí se na
nádobu (asi 1 minutu). Nechte
těsto kynout asi 30 minut.
Bílky by měly mít pokojovou
teplotu. Poznámka: použijte
nejméně 2 bílky.
Rada: abyste předešli zabarvení
šťávy, přidejte trochu citrónové
šťávy. Pro zjemnění pyré
můžete přidat trochu tekutiny.
Rada: abyste předešli zabarvení
šťávy, přidejte trochu citrónové
šťávy. Pro zjemnění pyré
můžete přidat trochu tekutiny.
Česnek oloupejte. Použijte
mžikový spínač, abyste předešli
příliš jemnému rozsekání.Vložte
nejméně 150 g česneku.
Praco
vní
tlačítk
o/přísl
ušenst
¨ / {
¨ / {
ø /
ß
/ D
¥ / P
¥ / P
Nejvě
tší
množs
tví
300 g
mouky
500 g
mouky
4
vaječn
é bílky
500 g
500 g
300 g
Přísady a
výsledek
Těsto (pro
cukrářské
pečivo) -
hnětení
Těsto (kynuté)
- hnětení
Vaječné bílky -
šlehání
Ovoce (např.
jablky, banány,
kotvičníky) -
mixování
Ovoce (např.
jablky, banány)
- sekání
Česnek -
rozsekání
Použití
Omáčky,
polévky,
zdobení,
bylinko
máslo
Ovocné džusy
Saláty, zdobení,
omáčky
barbecue
Tatarské
steaky,
hamburgry,
masové koule
Tatarské
steaky,
hamburgry,
masové koule
Mléčné nápoje
Postup
Bylinky nejprve omyjte a
usušte.
Šťávy.
Všechny přísady mají mít
pokojovou teplotu. Poznámka:
použijte nejméně 1 vejce, dvě
malá vejce nebo dva vaječné
žloutky. Do nádoby vložte
vejce, přidejte trochu octa a
přikapávejte olej.
Nejprve odstraňte šlachy a
kosti. Maso nakrájejte na kostky
asi 3 cm. Pro nejlepší výsledek
použijte impulsní tlačítko.
Nejprve odstraňte šlachy a
kosti. Maso nakrájejte na kostky
asi 3 cm. Pro nejlepší výsledek
použijte impulsní tlačítko.
Z banánů nebo jahod vyrobte
pyré. Smíchejte ho s cukrem,
mlékem a trochou
zmrzlinového krému a mixujte.
Praco
vní
tlačítk
o/přísl
ušenst
¥ / P
/ ©
ø /
ß
¥ / P
¥ / P
/ D
Nejvě
tší
množs
tví
min.
50 g
500 g
(celko
vě)
3
vejce
500 g
400 g
500
ml
mléka
Přísady a
výsledek
Bylinky (např.
petržel) -
rozsekání
Šťávy (např.
jablečné,
mrkvo
apod.) -
mixování
Majónéza -
emulgování
Maso (libové)
- drcení
Masa, ryby,
drůbež -
drcení
Mléčné nápoje
- mixování
ČESKY 109
Použití
Různé pečivo
Saláty, pudinky,
pečivo,
mandlové
těsto
Saláty, vařené
potraviny,
zdobení
Saláty, vařené
potraviny,
zdobení
Drcené maso
Polévky,
omáčky
Zdobení,
různé použití
krémů
Postup
Přísady mají mít pokojovou
teplotu. Mixujte měkké máslo s
cukrem tak dlouho až vznikne
jemná krémová směs. Pak
přidejte mléko, vejce a mouku.
Použijte mžikové tlačítko.
Zastavte proces při dosažení
požadované hrubosti.
Z cibule odstraňte slupku a
cibuli rozdělte na 4 díly.
Zastavte proces po 2
impulsech, abyste předešli příliš
jemnému rozsekání.
Z cibule odstraňte slupku a
rozřežte ji tak, aby prošla
plnicím otvorem. Poznámka:
použijte nejméně 100 g.
Nejprve odstraňte šlachy a
kosti. Maso nakrájejte na kostky
asi 3 cm. Pro nejlepší výsledek
použijte mžikový spínač.
Použijte vařenou zeleninu.
Použijte krém vyjmutý přímo z
chladničky. Poznámka: použijte
nejméně 125 ml krému. Krém
je ušlehán přibližně za 20
sekund.
Praco
vní
tlačítk
o/přísl
ušenst
ø / /
¥ / P
¥ / P
^ / ¬
¥ / P
/ D
ø /
ß
Nejvě
tší
množs
tví
4
vejce
250 g
500 g
300 g
200 g
500
ml
500
ml
Přísady a
výsledek
Směsi
(dortové) -
mixování
Ořechy -
rozsekání
Cibule -
rozsekání
Cibule -
krájení
Drůbež -
drcení
Polévky -
mixování
Šlehaný krém -
šlehání
Recepty
Courgett-sendvičová pomazánka
Přísady:
- 2 courgetty
- 3 vařená vejce
- 1 malá cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- petržel
- 2 až 3 lžíce kyselé smetany
- citrónová šťáva, tabasco, sůl, pepř, curry, paprika
B
Umyjte a osušte courgetty a nastrouhejte je
strouhací vložkou v nádobě pro potraviny. Obsah
pak přesypte do mísy, posypte solí a nechte asi
15 minut stát, aby sůl extrahovala tekutinu z
nastrouhaných courgett.Rozkrájejte cibuli na 4 díly
a rozskejte ji spolu se stroužkem česneku. Otrhejte
listy petržele ze stonku a rozsekejte je.
B
Pak vložte nastrouhané courgetty na čistý ručník a
vytlačte z nich tekutinu. Z přísad by měla zmizet
všechna tekutina. Pak nechte přísady chvíli
vychladnout. Oloupejte vejce a krátce je v téže
nádobě rozsekejte. Přidejte další přísady do
nádoby, ochuťte je a vše zamíchejte kovovými
noži. Podávejte na toustovém chlebu.
Ovocný koláč
Přísady:
- 180 g datlí
- 270 g sušených švestek
- 60 g mandlí
- 60 g vlašských ořechů
- 60 g hrozinek
- 60g sultánek
ČESKY110
- 240 g plnozrnné pšenice
- 120 pšeničné mouky
- 120 g hnědého krystalového cukru
- 360 g podmáslí
- špetka soli
- 1 sáček prášku do pečiva
B
Vložte kovové nože do nádoby. Do nádoby vložte
všechny přísady, zapněte přístroj a míchejte obsah
30 sekund. Pokud obsah začne ulpívat na stěnách
nádoby, odstraňte jej stěrkou. Pečte na plechu o
délce asi 30 cm po dobu 40 minut při teplotě
170cC.
Pórkový Quiche
Přísady pro těsto:
- 250 g pšeničné mouky
- špetka soli
- 1 lžíce medu
- 20 g čerstvého droždí nebo 1/2 sáčku sušeného
droždí
- 100 g másla
- 6 lžic vlažné vody
Přísady pro náplň:
- 500 g pórku
- rostlinný olej
-4 vejce
- 500 g kyselé smetany
- sůl, pepř, 1 až 2 lžíce mouky
B
Všechy přísady vložte do nádoby a vytvořte
hnětením kompaktní těsto.Těsto nechte asi
30 minut kynout.
B
Nakrájejte pórek nastavitelým kotoučem (např.
nastavení 3). Na pánev nalijte trochu oleje a pečte
plátky několik minut. Zbylé přísady dejte do
mixovací sklenice a rozmixujte je do krémo
konzistence. Přidejte 1 až 2 lžíce mouky k
zahuštění směsi.
B
Pečicí plech o průměru 24 cm vymažte tukem a
na dno a na strany neneste těsto. Pórkovou směsí
těsto pokryjte a navrch nasypte zbytek přísad.V
předhřáte troubě na 180cC pečte asi 40 minut.
Podávejte teplé nebo studené.
Guláš na maďarský způsob
Přísady:
- 1 lžíce oleje
- 1 střední cibule
- 1 lžička papriky
- 400 g hovězího nebo vepřového
- 1 zelený pepř
- 1 rajské jablíčko
-sůl
- 200 g mrkve
- 300g brambor
-kmín
B
Umyjte maso a rozkrájejte ho na 2 cm kousky.
Oloupejte cibuli a rozsekejte ji kovovým nožem v
nádobě pro potraviny. Zelený pepř nakrájete na
kroužky nastavitelným krájecím kotoučem.
Oloupejte rajské jablíčko, odstraňte jádra a
nakrájejte ho na plátky. Osmažte nasekanou cibuli
až změkne. Sejměte z ohně a na cibuli nasypte
papriku. Přidejte maso pečte při vyšší teplotě
několik minut za stálého míchání. Přidejte zelený
ČESKY 111
pepř, rajské jablíčko a sůl podle chuti, přikryjte
pánev a nechte dusit při střední teplotě ve vlastní
šťávě.
B
Mezitím oloupejte a rozkrájejte mrkev
nastavitelným krájecím kotoučem a oloupejte a
nakrájejte brambory.Vše přidejte k masu a přilijte
dostatek studené vody, abyste získali takové
množstvví polévky, jaké si přejete (asi 1,2 litru).
Ochuťte špetkou kmínu a povařte vše doměkka.
Můžete i přisolit.
B
Podávejte teplé. Můžete vše ozdobit kroužky
zeleného pepře.
Jahodový dortík
Přísady:
- 100 g margarínu
- 100 g cukru
- 3 vaječné žloutky
- 240 g mouky
- 100 g kokosových ořechů
Náplň:
- 80 g cukru
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 400 g krémového sýru
- 500 g jahod
Poleva:
- 500 g jahod
- 250 ml vody
- 120 g cukru
- 60 g kukuřičného škrobu
Zdobení:
- 250 g krému
B
Předehřejte troubu na 180cC. Zpracujte
margarín a cukr v nádobě kovovými noži.
B
Rozmixujte vaječné žloutky, pak vmíchejte mouku
a kokosové ořechy.Vložte těsto na pečicí plech,
vytvořte na okrajích žlábek a napíchejte vidličkou.
Pečte 15 až 20 minut až těsto mírzhnědne.
Dortík pak nechte vychladnout. Cukr, citrónovou
šťávu a krémový sýr smíchejte dohromady ve
šlehacím příslušenství. Na dortík naaranžujte
jahody (stonkem dolů).Vše vložte do chladničky.
B
Připravte polevu. Rozmixujte zbylé jahody s vodou
a cukrem. Rozpusťte kukuřičný škrob ve 125 ml
jahodové směsi. Jahodovou směs uveďte do varu.
Během varu do ní přdejte kukuřičný škrob. Horkou
polevu nalijte na jahody a nechte chladnout asi
2 hodiny. Povrch zdobte krémem vytvořeným do
špiček.
Čerstvý ovocný mléčný nápoj
Přísady:
- 100 g banánů nebo jahod
- 200 ml čerstvého mléka
- 50 g vanilkového mraženého krému
- granulovaný cukr k ozdobení
B
Oloupejte banány nebo opláchněte jahody.
Nakrájejte ovoce na malé kousky.Vše vložte do
mixéru. Mixujte až je obsah jemný.
B
K výrobě mléčného nápoje můžete použít ovoce
podle vaší chuti.
ČESKY112
Koláč s lískovými ořechy
Přísady do těsta:
- 500 g prosáté mouky
- 75 g cukru
- 1 lžička soli
-1 vejce
- 250 ml mléka (teploty 35cC)
- 100 g měkkého másla
- 30 g čerstvého droždí (při použití sušeného
droždí se řiďte pokyny na jeho obalu)
Náplň:
- 250 g rozsekaných vlašských ořechů
- 100 g cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 125 ml krému
B
Předehřejte troubu na 200cC. Smíchejte mléko,
droždí a cukr po dobu 15 sekund s použitím
hnětacího příslušenství. Přidejte mouku, sůl, máslo
a vejce.Těstovou směs zpracovávejte asi 2 minuty.
Pak těsto přmístěte do jiné nádoby, přikryjte ho
mokrým hadříkem a nechte asi 20 minut ve mírně
teplém místě kynout.
B
Lískové ořechy rozsekejte kovovými nožei.
Smíchejte přisady pro náplň.Těsto vytvarujte do
pravoúhlého tvaru. Posypte ho směsí s lískovými
ořechy a srolujte ho. Pak ho nechte asi 20 minut
znovu kynout. Potřete žloutkem a umístěte do
středu pečicí trouby. Pečte 25 30 minut při
teplotě 200cC.
Čokládový koláč
Přísady:
- 140 g měkkého másla
- 110 g polevového cukru
- 140g čokolády
- 6 vaječných bílků
- 6 vaječých žloutků
- 110 g granulovaného cukru
- 140 g pšeničné mouky
Náplň:
- 200 g merunkového džemu
Poleva:
- 125 ml vody
- 300 g cukru
- 250 g strouhané čokolády
- šlehaný krém, pokud je požadován
B
Troubu předehřejte na 160cC. Utřete máslo a
cukr do krémové konzistence. Rozpusťte
čokoládu a přimíchejte ji. Přidejte žloutky jeden po
druhém a vše rozmíchejte do krémové podoby.
Ušlehejte bílek s granulovaým cukrem do tuha
kovovými noži. Přidejte bílek do směsi a dobře vše
promíchejte. Pak přidejte mouku.Vše dejte na
vymaštěný plech. Pečte hodinu při teplotě 160cC.
Prvních 15 minut nechte dvířka trouby pootevřená.
B
Ponechte koláč chvilku vychladnout ještě na
pečicím plechu (24 cm). Koláč rozřízněte
vodorovně na dvě poloviny. Jednu polovinu natřete
merunkovým džemem a obě poloviny přiložte na
sebe. Pak zbytek džemu ohřejte a rozetřete ho na
ČESKY 113
horní část koláče. Připravte si polevu. Uveďte do
varu vodu, přidejte cukr a čokoládu a za stálého
míchání vytvořte polevu krémové konzistence.Tuto
polevu nalijte na koláč a nechte ji vychladnout.
Koláč můžete podávat se šlehaným krémem.
Polévka z brokolice (pro 4 osoby)
Přísady:
- 50 g zralého sýru Gouda
- 300 g vařené brokolice (stonky a květy)
- voda, v níž se brokolice vařila
- 2 vařené brambory v kouscích
- 2 nakrájené stonky
- 2 lžíce šlehaného krému
- curry
-sůl
- pepř
- muškátový ořech
B
Nastrouhejte sýr.Vyrobte pyré z brokolice s
vařenými bramborami a s vodou, v níž se brokolice
vařila. Pyré z brokolice a zbylou vodu nalijte do
odměrné nádoby a doplňte do 750 ml. Přeneste
tuto směs na pánev a přiveďte ji za stálého
míchání do varu.Vmíchejte sýr a ochuťte solí, curry,
pepřem a muškátovým ořechem a přidejte krém.
Pizza
Přísady pro těsto:
- 400 g mouky
- 1/2 lžičky soli
- 20 g čerstvého droždí nebo 1,5 sáčku sušeného
droždí
- 2 lžíce oleje
- asi 240ml vody (teplé 35cC)
Pro potření pizzy:
- 300 ml rajského protlaku
- 1 lžička italských bylinek (sušené nebo čerstvé)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
- cukr
Přísady do omáčky:
- olivy, salám, artyčoky, houby, ančovičky, sýr
Mozarella, pepř, strouhaný zralý sýr a olivový
olej, vše podle chuti.
B
Do nádoby vložte hnětací háky.Všechny přísady
vložte do nádoby a zvolte proces hnětení. Hnětení
by mělo trvat asi 1 minutu až těsto získá tvar
koule. Pak těsto vyklopte z hnětací nádoby do
druhé nádoby, přikryjte je vlhkým hadříkem a
nechte asi 30 minut kynout.
B
Rozsekejte cibuli a česnek v nádobě na potraviny
a pak je v pánvi osmažte až jsou transparentní.
Přidejte propasírovaná rajská jablčka a bylinky a
vše povařte po dobu asi 10 minut. Ochuťte solí,
pepřem a cukrem. Omáčku nechte vychladnout.
B
Ohřejte troubu na 250cC.
B
Uválcujte těsto na pomoučené podložce nebo
utvořte dva kruhové tvary.Těsto pak položte na
vymaštěný plech. Pizzu rozestřete a kraje
ponechte volné. Pizzu doplňte všemi přísadami,
posypte sýrem a polijte trochou oleje.
B
Pizzu pečte 12 až 15 minut.
ČESKY114
Zeleninová a bramborová smaženina
Přísady:
-1 vejce
- 50 ml mléka
- 1 lžíce mouky
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř
- 2 velké brambory (asi 300 g)
- 100 g zimní mrkve
- 150 g celeru
- 50 g slunečnicových semen nebo 2 lžíce
kukuřičného zrna
- olej na smažení
B
Kovovými noži rozšlehejte vejce, mléko, mouku,
koriandr, sůl a pepř.
B
Rozstrouhejte oloupané brambory, oškrábanou
mrkev a celer s použitím hrubé strouhací vložky.
Vše přidejte do vaječné směsi. Smíchejte zeleninu,
vaječnou směs a slunečnicová semínka nebo
kukuřičná zrna v nádobě.
B
Ohřejte olej v pánvi a opečte 8 placiček po obou
stranách do zlatově hněda. Nechte je osušit na
kuchyňském papíru.
B
Doba smažení: 3 až 4 minuty.
Pečivo (bílé)
Přísady:
- 500 g mouky
- 15 g jemmého másla nebo margarínu
- 25 g čerstvého droždí nebo 20 g sušeného
droždí
- 260 ml vody
- 10 g soli
- 10 g cukru
B
Do nádoby vložte kovové nože, nasypte mouku, sůl
a přidejte margarín nebo máslo. Doplňte čerstvým
nebo sušeným droždím a vodou. Na nádobu
nasaďte víko a zajistěte ho otočením podle šipky
až zaklapne. Stiskněte tlačítko pro hnětení (dobu
hnětení zjistíte v příslušné tabulce).
B
Pak vyjměte těsto z nádoby a vložte ho do jiné
široké nádoby. Přikryjte ho vlhkým ručníkem a
nechte ho v mírně teplém prostoru asi 20 minut
kynout. Po vykynutí těsto vyjměte a vytvarujte ho
do koule.
B
Těsto vraťte zpět do původní nádoby, opět ho
přikryjte vlhkým hadříkem a nechte 20 minut
kynout. Znovu ho vyrovnejte a pak ho stočte.
B
Těsto položte na vymaštěný pečicí plech a nechte
ho kynout dalších 45 minut. Pak ho pečte v dolní
části předehřáté trouby.
B
Těsto pečte při teplotě 225cC v dolní části trouby
asi 35 minut.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182

Philips HR7754/99 Uživatelský manuál

Kategorie
Výrobci džusů
Typ
Uživatelský manuál
Tato příručka je také vhodná pro