Russell Hobbs 18036-56 Návod k obsluze

Kategorie
Stroje na výrobu chleba
Typ
Návod k obsluze

Tato příručka je také vhodná pro

109
pokyny (Čeština)
nákresy
1 víko
2 držadlo
3 průzor
4 větrací otvory
5 panty
6 pohon
7 pružná příchytka
8 kontrolka
9 časovač
10 hnětač
11 pečicí nádoba
12 hřídel
u velikost
d barva kůrky
Přečtěte si pokyny a uschovejte je. Pokud zařízení předáte dál, předejte ho i s návodem. Před
použitím odstraňte všechny obaly.
A DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ
Dodržujte základní bezpečnostní pokyny, jako jsou:
1 Tento přístroj mohou používat děti ve věku od 8 let a osoby se
sníženými fyzickými, senzorickými či mentálními schopnostmi
nebo osoby, které výrobek nikdy nepoužívaly nebo jej neznají,
pokud tak činí pod dozorem/byly poučeny a rozumí souvisem
rizikům. S přístrojem si nesmějí hrát děti. Děti nesmějí provádět
čištění a běžnou údržbu, pokud nedosáhly věku alespoň 8 let a
nejsou-li pod dozorem. Přístroj i kabel uchovávejte mimo dosah
dětí mladších 8 let.
2 Přístroj nepřipojujte přes časovač nebo systém dálkového ovládání.
¬ Povrchy přístroje budou pálit.
3 Pokud je poškozený kabel, musí jej vyměnit výrobce, jeho servis
zástupce nebo osoba podobně kvalifikovaná, aby nedošlo k riziku.
H Neponořujte přístroj do kapaliny.
4 Přístroj nepoužívejte blízko či pod hořlavými materiály (např. záclonami).
5 Nezakrývejte spotřebič a nic na něj nestavte.
6 Když spotřebič nepoužíváte, před přesunem a čištěním jej odpojte.
7 Nepoužívejte příslušenství nebo přídavné prvky mimo těch, které dodáváme my.
8 Nepoužívejte spotřebič pro jiný účel, než je uvedeno v těchto pokynech.
9 Nepoužívejte spotřebič, je-li poškozen nebo se objevují poruchy.
10 Chcete-li pekárnu zastavit, stiskněte tlačítko I a přidte je stisknuté po dobu 2 sekund.
jen pro domácí použití
U PŘED PRVNÍM POUŽITÍM
Pekárnu očistěte, abyste odstranili prach z výroby apod.
C JAK PRACUJE – STRUČNĚ
1 Vyberte recept.
2 Do pečicí nádoby vlte přísady ve správném pořadí – to je velmi důležité.
3 Pečicí nádobu vložte do pekárny a uzavřete víko.
4 Pro výběr programu použijte tlačítko menu Z (1-12).
5 Pomocí tlačítka barvy kůrky ghh posuňte šipku do horní části displeje, aby se rozsvítila
světlá g , střední h nebo tmavá h.
6 Pomocí tlačítka velikosti FGH posuňte šipku do spodní části displeje na malý F (500g),
středG (750g) nebo velký H (1kg).
7 Pomocí tlačítek + a – nastavte časovač (volitelné).
8 Stiskněte tlačítko I a program se spustí.
9 Displej bude odpočítávat, a když bude hotovo, pípne.
110
, Po pípnutí bude pekárna u programů 1, 2, 3, 5, 8, 9, 10, a 11 asi hodinu teplá.
C ÍPRAVA
10 Umístěte spotřebič na stabilní, rovnou plochu odolnou vůči teplu.
11 Kolem přístroje mějte volný prostor alespoň 50 mm do všech stran.
12 Otevřete víko.
13 Pomocí držadla vytáhněte pečicí nádobu nahoru a ven z pekárny.
14 Hnětač nasaďte na hřídel na dně pečicí nádoby.
15 Hřídel a otvor v hnětači mají tvar D.
16 Nachystejte si drátěný podnos (na chléb), žáruvzdornou podložku odolnou (pod pečicí
nádobu) a chňapky.
18 Je důležité, aby byly přísady přesně odměřeny.
19 Na všechny přísady používejte stejné odměrné lžíce.
20 Odměrné lžíce zarovnejte pomocí tupé strany nože.
21 Nepoužívejte odměrku – elektronická váha je mnohem přesnější, proto vodu odvažte.
22 1 mililitr vody váží 1 gram, proto jsme v receptech uváděli vodu spíše v gramech (g) než
mililitrech (ml).
23 Pokud přesto chcete používat odměrku, 1 mililitr vody váží 1 gram, můžete tedy nahradit
gramy „g“ za mililitry „ml“, ale výsledky nemusí být vždy stejné.
24 Pokud používáte recept odjinud, nahraďte kvůli přesnosti mililitry (ml) vody gramy (g).
25 Je důležité, abyste přísady přidávali ve správném pořadí.
26 Abychom to usnadnili, očíslovali jsme je.
27 Nejdříve vložte tekutinu.
28 Obvykle se jedná o vodu, ale může to být i mléko anebo vejce.
29 Voda/mléko musí být teplé (20 °C-25 °C/68 °F-77 °F).
30 Horká i studená voda zpomalují účinky droždí.
31 Pokud třeba, přidejte cukr a sůl.
32 Přidejte vlhké přísady – med, sirup, melasu…
33 Přidejte suché přísady – mouku, sušené mléko, bylinky, koření…
34 Nakonec – přidejte sušené droždí (nebo prášek do pečiva/jedlou sodu).
35 Vysypte ho na přísady a nedovolte, aby se smočilo, protože by začalo působit příliš brzy.
, Pokud používáte časovač, je ještě důležitější, aby bylo droždí od vody řádně odděleno.
36 Ořechy, rozinky atd. se obvykle přidávají během druhého hnětení.
C VLOŽENÍ
36 Očistěte jakékoli uniklé materiály z pečicí nádoby.
37 Pečicí nádobu vložte do spotřebiče.
38 Možná budete muset pohon trochu pootočit, aby nádoba zapadla.
39 Víko uzavřete.
C ZAPÍNÁNÍ
40 Zasuňte zástrčku do zásuvky.
41 Spotřebič pípne.
42 Na displeji se zobrazí 1P (program 1 se střední kůrkou), potom 3:20 (trvání programu).
43 Pro výběr programu použijte tlačítko menu Z (1-12).
C BARVA KŮRKY
44 Pomocí tlačítka barvy kůrky ghh posuňte šipku do horní části displeje, aby se rozsvítila
světlá g , střední h nebo tmavá h.
, světlá g (displej = L), střední h (displej = P), tmavá h (displej = H)
45 Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3 a 5.
111
C VELIKOST
46 Pomocí tlačítka velikosti FGH posuňte šipku do spodní části displeje na malý F (500g),
středG (750g) nebo velký H (1kg).
47 Tyto velikosti jsou přibližné – považujte je za malou, střední a velkou.
48 Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3, 5 a 8.
C ČASOVAČ
49 Pokud nepoužíváte časovač, přejděte k bodu 63.
50 Časovač používejte na nastavení času dokončení až na 13 hodin dopředu (včetně času receptu).
51 Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3 a 5.
52 Časovač nepoužívejte s receptem, který obsahuje čerstvé mléko, jogurt, sýr, vejce, ovoce,
cibuli nebo cokoli, co by se mohlo zkazit, pokud se to ponechá několik hodin ve vlhkém a
teplém prostředí.
53 Když se nechají přísady delší dobu společně, samozřejmě dojde k určité vzájemné reakci,
zejména v horkých nebo deštivých dnech
54 Nepoužívejte vlhké přísady jako je ovoce.
55 Jakékoli ořechy nebo rozinky přidávejte až po mouce
56 Rozhodněte, kdy chcete, aby byl chléb hotový, např. v 18.00.
57 Podívejte se, kolik je teď hodin, např. 7.00.
58 Vypočítejte rozdíl mezi těmito dvěma časy, např. 11 hodin.
59 Pomocí tlačítek + a – změňte čas zobrazený na displeji z času programu na čas, který jste
právě vypočítali (např. 11 hodin).
60 Každým stisknutím - se zobrazený čas sníží nebo stisknutím + zvýší o 10 minut
61 Čas nemůžete snížit na dobu kratší, než je čas programu.
62 Maximální čas, který lze na displeji zobrazit, je 13 hodin.
C ZAPNĚTE PEKÁRNU
63 Stiskněte tlačítko I a program se spustí.
64 Spotřebič pne.
65 Displej bude odpočítávat, a když bude hotovo, pípne.
66 Pokud používáte program 3, hnětení začne až po 30 minutách, po dobu kterých se
přísady zahřívají.
67 Po 30 minutách hnětení se na těsto podívejte (průzorem).
68 Pokud uvidíte nezapracované přísady okolo stěn pečicí nádoby, víko otevřete, špachtlí je
setřete do těsta a potom víko zavřete.
69 Setřete jen stěny, abyste se nedotkli hnětače.
C HOTOVO?
70 Chcete-li pekárnu zastavit, stiskněte tlačítko I a přidržte ho po dobu 2 sekund.
71 Nejlepšího výsledku dosáhnete, když chléb vytáhnete hned, jakmile je hotový.
72 Pokud pekárnu nezastavíte, bude udržovat chléb teplý po dobu jedné hodiny.
73 Potom 10krát pípne a vypne se.
74 Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
, Po zvednutí poklice bude unikat pára a horký vzduch.
75 Používejte chňapky.
76 Otevřete víko.
77 Pomocí držadla vytáhněte pečicí nádobu nahoru a ven z pekárny.
78 Pečicí nádobu obraťte dnem vzhůru a zatřepejte s ní, aby se chléb uvolnil.
79 Možná budete muset chléb uvolnit od stěn uvnitř pečicí nádoby žáruvzdornou plastovou
nebo dřevěnou špachtlí.
80 Chléb položte na drátěný podnos, aby se před krájením po dobu 20-30minut chladil.
81 Pečicí nádobu položte na žáruvzdornou podložku.
112
82 Zkontrolujte, jestli je hnětač stále v pečicí nádobě.
83 Pokud je hnětač v chlebu, vytáhněte jej pomocí plastové nebo dřevěné špachtle.
84 Před dalším použitím nechejte pekárnu zchladnout a očistěte ji.
85 Pokud je pekárna příliš horká, na displeji se bude zobrazovat chybové hlášení.
C ořechy, rozinky atd.
86 Ořechy, rozinky atd. se obvykle přidávají během druhého hnětení.
87 Když bude pekárna vyžadovat jejich přidání, 15krát zapípá.
88 Pípání se ozve přibližně 22 minut po spuštění programů 1 a 5, ale 47 minut po spuštění
programu 3.
89 Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 3 a 5.
90 Pokud používáte čerstvé ovoce nebo zeleninu, osušte je kuchyňským papírem.
91 Když bude pekárna vyžadovat jejich přidání, 15krát zapípá:
92 Otevřete víko.
93 Nové přísady rozprostřete na těsto.
94 Víko uzavřete.
C PROGRAMY
1 základní (basic)
Pro základní bílý chléb nebo recepty z bílého chlebového těsta.
2 francouzský (French)
Pro pečení chleba francouzského typu, s lehčí texturou a křupavější kůrkou. Recepty vhodné pro
tento program obvykle nepoužívají máslo (nebo margarín) nebo mléko. Chléb zůstane čerstvý
jen několik hodin.
3 celozrnný (wholewheat/wholemeal)
Těžší mouka se musí před hnětením přibližně 30 minut předehřívat. Bochníky bývají menší a
hustší. S časovačem příliš dobře nefungují.
4 koláč (cake)
Na recepty na koláče a pečivo z hněteného těsta se na rozdíl od kynutého těsta obvykle
používají jako kypřidlo spíše kypřicí prášek do pečiva nebo jedlá soda než droždí.
5 sladké (sweet)
Pro sladké recepty na pečivo, často obsahující ovoce nebo sušené ovoce.
6 těsto (dough)
Tento program pekárnu využívá jako míchací/hnětací stroj.
Těsto vyjměte, jakmile program skončí.
Promačkejte je klouby na prstech, zakryjte a než je začnete krájet/tvarovat, nechejte je deset
minut odpočívat.
7 em (jam)
Tento program přísady předehřeje a uvaří. Pro vaření nechejte džemu hodně místa, aby mohl
zvětšit objem. Pokud se džem dostane do pekárny, bude se těžko čistit.
, Buďte opatrní – horký džem může způsobit ošklivou popáleninu.
8 sendvič (sandwich)
Tento program vyrábí bochník s volnou texturou a tenkou kůrkou, ideální na sendviče.
9 bezlepkový (gluten-free)
Bezlepkový chléb používá na zajištění pružnosti a vykynutí těsta jiné látky. Tento chléb je hustší
a hrubší než chléb vyrobený z chlebové mouky.
10 rychlé pečení I (fastbake I)
11 rychlé pečení II (fastbake II)
Jedná se o variace základního programu s kratší dobou hnětení, kynutí a pečení.
Čas programu zkracují na 55 resp. 80 minut.
Bochníky budou menší, hustší a hrubší než normálně a jakékoli přísady (rozinky, ořechy atd.)
mohou být rozmačkány nebo nerovnoměrně rozloženy
113
12 specialita (speciality)
Tento program je speciálně určen pro recept na sladový chléb.
C ÍSADY
mouka
Typ použité mouky je důležitý. Na pečení chleba nemůžete používat „obyčejnou“ hladkou
mouku. Kupujte mouku, která má v názvu „tvrdá“ nebo „chlebová“. Nejběžnější se obvykle
prodává jako tvrdá bílá mouka. Tyto „tvrdé“ nebo „chlebové“ mouky obsahují větší množství
lepku než běžná mouka na pečení. Lepek je bílkovina, která chlebu dodává jeho strukturu a
texturu. Uchovává oxid uhličitý vytvářený droždím, čímž dodává těstu elasticitu a zabraňuje
spadnutí chleba po nakynutí.
jiné chlebové mouky
Jedná se o tvrdou hnědou mouku, tvrdou celozrnnou a celozrnnou pšeničnou chlebovou
mouku. Tyto mouky mají menší obsah lepku než tvrdá bílá mouka. Hnědé bochníky bývají
menší a hustší než bílé. Obecně platí, že jestliže v receptu nahradíte tvrdou bílou mouku
polovinou hnědé mouky, můžete vyrobit chléb s příchutí „hnědého chleba“ a texturou „ bílého
chleba“.
droždí
1 Droždí jsou živé organismy. Když se droždí dodá vlhkost, potrava a teplo, uvolňuje oxid
uhličitý, který způsobuje kynutí těsta.
2 Doporučujeme používat „sušené aktivní droždí“ známé jako „suché aktivní droždí“, „instantní
droždí“ nebo „snadno smísitelné sušené droždí. Obvykle se prodává v sáčcích o hmotnosti 7
gramů a nemusí se předem rozpouštět ve vodě.
3 Pokud droždí ze sáčku nespotřebujete, zbytek vyhoďte.
4 Nepoužívejte čerstvé nebo konzervované droždí – s vaší pekárnou nebude působit.
5 Na sáčku s droždím zkontrolujte „datum doporučené spotřeby.
6 Můžete se setkat i s droždím „rychle působícím“ nebo „pekárenským“ droždím – skutečně
silným droždím, které může urychlit kynutí těsta až o 50 %. Pokud je budete používat, budete
muset pro dosažení nejlepšího výsledku experimentovat. Mohli byste je začít zkoušet s
programy 10 a 11.
tekutina
1 Tekutou přísadou je obvykle voda nebo mléko nebo jejich směs.
2 Díky vodě je kůrka křupavá. Při použití mléka je kůrka jemnější.
3 Voda/mléko musí být teplé (20 °C-25 °C/68 °F-77 °F).
4 Některé recepty vyžadují vlažnou vodu (tj. 35 °C –50 °C/95 °F – 122 °F), aby se proces urychlil.
Tuto teplotu snese jen rychlé droždí.
5 Mléko nepoužívejte s časovačem.
máslo/tuk
Tyto přísady těsto zjemňují, zlepšují chuť a uchovávají vlhkost, takže chléb bude déle čerstvý.
Místo másla lze použít margarín nebo olivový olej, ale ty jsou méně účinné.
Nepoužívejte tuk s nízkým obsahem tuku.
cukr
Cukr je pro droždí potravou, zlepšuje chuť, texturu a pomáhá při hnědnutí kůrky. Některé sáčky
s droždím cukr k aktivaci nepotřebují.
Místo cukru můžete použít med, sirup nebo melasu, pokud však snížíte obsah tekuté složky.
Nepoužívejte umělá sladidla.
sůl
Sůl zlepšuje chuť a pomáhá regulovat droždí, aby chléb příliš nevykynul a potom nespadl.
vejce
Vejce chléb obohacují, dodávají mu živiny, barvu a pomáhají se strukturou a texturou. Pokud
přidáváte vejce, upravte ostatní tekuté přísady.
114
bylinky a koření
Mohou se přidávat na počátku spolu s hlavními přísadami.
Sušená skořice, zázvor, oregano, petržel a bazalka zlepšují chuť a aroma. Používejte je v malém
množství (čajová lžička).
Čerstvé byliny, jako je česnek a pažitka, mohou obsahovat dost tekutin, a tím narušit rovnováhu
receptu, proto obsah tekutin upravte.
ořechy, rozinky atd.
Suché ovoce a ořechy by se měly jemně nasekat; sýr by se měl nastrouhat; čokoládové chipsy
musí být chipsy, ne hrudky. Nepřidávejte jich mnoho, jinak chléb nemusí vykynout.
Při použití čerstho ovoce a ořechů možná budete muset snížit množství tekutých přísad.
C SKLADOVÁNÍ CHLEBA
Chléb uchovávejte několik dnů při teplotě místnosti v mikrotenovém sáčku s vytlačeným
vzduchem.
Chcete-li chléb zamrazit, nechejte ho zchladnout, vložte do mikrotenového sáčku, ze sáčku
odsajte všechen vzduch a potom ho těsně uzavřete.
Chléb nevkládejte do chladničky. Chemické reakce působící při stárnutí chleba probíhají nejlépe
při teplotách v chladničce.
C TEPLOTA KUCHYNĚ
Pekárna funguje nejlépe v kuchyni s teplotou 15–34 °C (59–93 °F).
C VÝPADKY PROUDU
Pokud trvá výpadek proudu méně než 7 minut, pekárna ho vyrovná.
Pokud trvá výpadek proudu déle než 7 minut, program bude zrušen.
Pekárnu odpojte ze zásuvky, vyprázdněte a očistěte.
C CHYBOVÁ HLÁŠE
Pokud je pekárna příliš horká, na displeji se bude zobrazovat chybové hlášení.
Bude se jednat o podivný sled písmen anebo číslic.
Chcete-li pekárnu zastavit, stiskněte tlačítko I a přidržte je stisknuté po dobu 2 sekund.
Pekárnu nechejte zchladnout a znovu ji vyzkoušejte.
Pokud to nepomůže, pekárna neohřívá, je pokažená.
C PÉČE A ÚDRŽBA
1 Přístroj vypojte ze sítě a nechte vychladnout.
2 Pokud se hnětač přilepil ke svému hřídeli, naplňte pečicí nádobu teplou vodou, aby se
změkčily zbytky těsta a umožnilo vytažení hnětače. Nenechávejte ji promočit.
3 Pokud se vnitřek hnětače ucpe moukou, namočte ho teplou vodou a potom vyčistěte
dřevěným párátkem.
4 Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
5 Pečicí nádobu a hnětač ručně umyjte, opláchněte a osušte.
` Tyto díly můžete umýt v myčce na nádobí.
6 Hnětač umístěte samostatně do přihrádky košíku na příbory.
7 Extrémní prostředí uvnitř myčky může ovlivnit povrchovou úpravu zařízení.
8 Poškození je pak pouze kosmetického rázu, čili nemělo by dojít k ovlivnění provozu přístroje.
C RECEPTY
1 Chuť a texturu chleba ovlivňuje mnoho vnějších faktorů (např. typ droždí, typ mouky, typ
cukru, teplota v kuchyni, dokonce i tlak vzduchu a nadmořská výška).
2 Dodávané recepty jsou určeny speciálně pro tuto pekárnu.
3 Pokud chcete experimentovat, používejte recepty jako návod, ochutnávejte výsledky a veďte
si poznámky.
4 Nejlepší je ve stejnou dobu změnit jen jednu věc, abyste věděli, co způsobuje výsledek, který
dostáváte.
115
5 Pokud již recepty na chléb máte nebo je hledáte v jiných publikacích, porovnejte je s recepty
uvedenými zde, abyste nejdříve zjistili, který program zkusit, a potom experimentujte, dokud
výsledek neodpovídá vašim představám.
6 Při použití jiných receptů bte opatrní s množstvím. Při prvním pokusu nenaplňujte pečicí
nádobu více než jednu čtvrtinu objemu, určitě maximálně do jedné třetiny. Pokud pečicí
nádobu naplníte příliš, mohou se přísady připálit na topné těleso a zablokovat pohon.
7 Je důležité, abyste přísady přidávali ve správném pořadí.
8 Abychom to usnadnili, očíslovali jsme je.
C PROBLÉMY
chléb spadl
Těsto může být příliš vlhké. Mírně snte obsah tekutin v receptu. Pokud jste použili ovoce,
možná že nebylo řádně osušené.
Když ponecháte chléb při chlazení v pečicí nádobě, může to způsobit, že se vlhkost uvolňovaná
v průběhu pečení nasaje zpět do chleba.
Mouka byla možná příliš hrubě pomletá. Zkuste použít jemnější mouku.
chléb nenakynul
Množství přísad bylo chybné – přesnost je velmi důležitá.
Droždí je staré – zkontrolujte „datum doporučené spotřeby.
střed chleba je příliš vlhký
Těsto bylo možná příliš vlhké.
Mouka byla možná příliš těžká. Tento problém může vzniknout s rýžovou, otrubovou a
celozrnnou moukou. Určité množství těžké mouky nahraďte bílou moukou.
chléb příliš nakynul
Možná, že jste použili příliš mnoho droždí; zkuste množství trochu snížit.
Příliš mnoho cukru může způsobit, že droždí působí příliš rychle a chléb příliš vykyne. Zkuste
snížit množství cukru. Pokud přidáváte sladké/cukrové přísady, jako je sušené ovoce, med nebo
melasa, snižte objem cukru, abyste množství cukru vyrovnali.
Těsto může být příliš vlhké. Mírně snte obsah tekutin v receptu. Pokud jste použili ovoce,
možná že nebylo řádně osušené.
Použijte hrubší mouku. S hladkou moukou je potřeba méně droždí než se stejným typem
hruběji mleté mouky.
chléb má nevýraznou chuť
Zkuste zvýšit obsah soli až o ¼ čajové lžičky.
W
OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Aby nedošlo k ohrožení zdraví a životního prostředí vlivem nebezpečných látek
obsažených v elektrických a elektronických produktech, spotřebiče označené tímto symbolem
nesmějí být vhazovány do směsného odpadu, ale je nutno je obnovit, znovu použít nebo
recyklovat.
116
1
základní (basic)
i j k
1
vlažná voda
190g 260g 360g
2
olivový olej
1 T 1 T + 1 t 2 T
3
sůl
1 t 1½ t 2 t
4
cukr
1 T 1 T + 1 t 2 T
5
sušené mléko
1 T 1½ T 2 T
6
silná bílá chlebová mouka
350g 500g 650g
7
sušené kvasnice
1½ t 1¼ t 2 t
4 koláč (cake)
1
citrónová šťáva
1 t
2
vejce, malé (do 53 g)
2
3
výtažek z vanilky
¼ t
4
máslo, rozpuštěné
50g
5
smíšené sušené ovoce (namočené)
175g
6
jemná pšeničná mouka
250g
7
cukr
150g
8
mle skořice
¼ t
9
mletý muškátový oříšek
¼ t
10
prášek do pečiva
2 t
11
brandy (volitelné)
3 d
Pokud nebude máslo rozpuštěné, recept nebude fungovat.
6 těsto (dough)
1
vlažná voda
250g
2
olivový olej
1 T
3
sůl
1 t
4
cukr
2 T
5
silná bílá chlebová mouka
400g
6
sušené kvasnice
1 t
7
sušená směs bylin
1 t
Těsto vypracujte na pomoučeném podkladu do kulatého bochníku.
Nechte 15 minut odpočívat. Těsto na ploše posypané moukou uválejte
do tvaru dvou kruhů. Kruhy umístěte na pečící plech, který se nelepí.
Kruhy potřete omáčkou, která bude mít jako základ rajčata, a přidejte
ozdoby. Pečte v předehřáté troubě na 19C po dobu 15-20 minut.
Povrch by měl získat zlatohnědou barvu.
2
francouzský (French)
i j k
1
vlažná voda
200g 300g 400g
2
sůl
1 t 1½ t 2 t
3
silná bílá chlebová mouka
360g 545g 725g
4
sušené kvasnice
1 t 1½ t 1 S
5
sladké (sweet)
i j k
1
mléko
200g 300g 400g
2
olivový olej
1 T 1½ T 2 T
3
sůl
1 t 1½ t 2 t
4
cukr
2 T 3 T 4 T
5
výtažek z vanilky
½ t ¾ t 1 t
6
chlebová celozrnná mouka
300g 450g 600g
7
kakaový prášek
25g 40g 50g
8
sušené kvasnice
1½ t 2 t 1 S
9
nasekané lískové ořechy
7 T 5 T 3 T
3
celozrnný (wholewheat/wholemeal)
i j k
1
vlažná voda
200g 300g 400g
2
olivový olej
1 T 1 T 2 T
3
sůl
¾ t 1¼ t 2 t
4
cukr
2 t 1 T
T
5
sušené mléko
1 T 1½ T 2 T
6
chlebová celozrnná mouka
150g 220g 300g
7
silná bílá chlebová mouka
150g 220g 300g
8
sušené kvasnice
½ t ¾ t
1 t
T
polévková lžíce (15 ml)
t
čajová lžička (5 ml)
d
kapka
g
gramy
S
sáček (7 g)
117
9 bezlepkový (gluten-free)
1
vlažná voda
350g
2
olivový olej
1½ T
3
sůl
½ t
4
cukr
1 T
5
směs na přípravu bezlepkového chleba
400g
6
sušené kvasnice
1 t
8
sendvič (sandwich)
i j k
1
mléko
250g 300g 400g
2
olivový olej
1 T 1½ T 2 T
3
sůl
1 t 1½ t 2 t
4
cukr
1½ T 2 T 3 T
5
silná bílá chlebová mouka
370g 450g 600g
6
sušené kvasnice
1½ t 2 t 1 S
7 džem (jam)
1
jahody
500g
2
citrónová šťáva
2 T
3
cukr
100g
4
výtažek z vanilky
¼ t
5
mle skořice
¼ t
6
likér (volitelné)
3 d
Všechny přísady smíchejte a potom je přidejte do nádoby na bochník.
12 specialita (speciality)
1
vlažná voda
270g
2
olivový olej
1 T
3
sůl
1 t
4
sušené mléko
1 T
5
jemná pšeničná mouka
450g
6
sušené kvasnice
1½ t
7
rozinky sultánky
200g
8
med
1 T
9
sladový extrakt
2 T
10
černá melasa
1½ T
11 rychlé pečení II (fastbake II)
1
vlažná voda
400g
2
olivový olej
2 T
3
sůl
2 t
4
cukr
2 T
5
silná bílá chlebová mouka
630g
6
sušené mléko
2 T
7
sušené kvasnice
1 S
10 rychlé pečení I (fastbake I)
1
vlažná voda
300g
2
olivový olej
1 T + 1 t
3
sůl
1½ t
4
cukr
1 T + 1 t
5
silná bílá chlebová mouka
470g
6
sušené mléko
1 T + 1 t
7
sušené kvasnice
2 t
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212

Russell Hobbs 18036-56 Návod k obsluze

Kategorie
Stroje na výrobu chleba
Typ
Návod k obsluze
Tato příručka je také vhodná pro