111
C VELIKOST
46 Pomocí tlačítka velikosti FGH posuňte šipku do spodní části displeje na malý F (500g),
střední G (750g) nebo velký H (1kg).
47 Tyto velikosti jsou přibližné – považujte je za malou, střední a velkou.
48 Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3, 5 a 8.
C ČASOVAČ
49 Pokud nepoužíváte časovač, přejděte k bodu 63.
50 Časovač používejte na nastavení času dokončení až na 13 hodin dopředu (včetně času receptu).
51 Tato funkce je aktivní jen u programů 1, 2, 3 a 5.
52 Časovač nepoužívejte s receptem, který obsahuje čerstvé mléko, jogurt, sýr, vejce, ovoce,
cibuli nebo cokoli, co by se mohlo zkazit, pokud se to ponechá několik hodin ve vlhkém a
teplém prostředí.
53 Když se nechají přísady delší dobu společně, samozřejmě dojde k určité vzájemné reakci,
zejména v horkých nebo deštivých dnech
54 Nepoužívejte vlhké přísady jako je ovoce.
55 Jakékoli ořechy nebo rozinky přidávejte až po mouce
56 Rozhodněte, kdy chcete, aby byl chléb hotový, např. v 18.00.
57 Podívejte se, kolik je teď hodin, např. 7.00.
58 Vypočítejte rozdíl mezi těmito dvěma časy, např. 11 hodin.
59 Pomocí tlačítek + a – změňte čas zobrazený na displeji z času programu na čas, který jste
právě vypočítali (např. 11 hodin).
60 Každým stisknutím - se zobrazený čas sníží nebo stisknutím + zvýší o 10 minut
61 Čas nemůžete snížit na dobu kratší, než je čas programu.
62 Maximální čas, který lze na displeji zobrazit, je 13 hodin.
C ZAPNĚTE PEKÁRNU
63 Stiskněte tlačítko I a program se spustí.
64 Spotřebič pípne.
65 Displej bude odpočítávat, a když bude hotovo, pípne.
66 Pokud používáte program 3, hnětení začne až po 30 minutách, po dobu kterých se
přísady zahřívají.
67 Po 30 minutách hnětení se na těsto podívejte (průzorem).
68 Pokud uvidíte nezapracované přísady okolo stěn pečicí nádoby, víko otevřete, špachtlí je
setřete do těsta a potom víko zavřete.
69 Setřete jen stěny, abyste se nedotkli hnětače.
C HOTOVO?
70 Chcete-li pekárnu zastavit, stiskněte tlačítko I a přidržte ho po dobu 2 sekund.
71 Nejlepšího výsledku dosáhnete, když chléb vytáhnete hned, jakmile je hotový.
72 Pokud pekárnu nezastavíte, bude udržovat chléb teplý po dobu jedné hodiny.
73 Potom 10krát pípne a vypne se.
74 Vytáhněte přístroj ze zásuvky.
, Po zvednutí poklice bude unikat pára a horký vzduch.
75 Používejte chňapky.
76 Otevřete víko.
77 Pomocí držadla vytáhněte pečicí nádobu nahoru a ven z pekárny.
78 Pečicí nádobu obraťte dnem vzhůru a zatřepejte s ní, aby se chléb uvolnil.
79 Možná budete muset chléb uvolnit od stěn uvnitř pečicí nádoby žáruvzdornou plastovou
nebo dřevěnou špachtlí.
80 Chléb položte na drátěný podnos, aby se před krájením po dobu 20-30minut chladil.
81 Pečicí nádobu položte na žáruvzdornou podložku.