Zanussi ZHM722W Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál

Tato příručka je také vhodná pro

VOD K OBSLUZE
VÍCEFUNKÈNÍ
VESTAVNÁ TROUBA
ZHM 722
2
Velmi n·s tÏöÌ, ûe jste se rozhodli k n·kupu kvalitnÌ peËicÌ trouby naöÌ v˝roby.
Obsluha a pouûitÌ spot¯ebiËe jsou velmi jednoduchÈ. P¯esto v·m doporuËujeme, abyste si tento n·vod k obsluze
pozornÏ proËetli, d¯Ìve neû uvedete spot¯ebiË poprvÈ do provozu. V tomto n·vodu najdete instrukce pro spr·vnou
instalaci, obsluhu, pouûÌv·nÌ a ˙drûbu.
DÏkujeme v·m za pozornost a p¯ejeme v·m p¯ÌjemnÈ vyuûÌv·nÌ novÈho spot¯ebiËe.
OBSAH
D˘leûit· bezpeËnostnÌ opat¯enÌ strana 3
PouûitÌ peËÌcÌ trouby strana 4
PrvnÌ pouûitÌ trouby strana 5
PraktickÈ pokyny k peËenÌ strana 6
Tabulka pro obvyklÈ peËenÌ strana 7
Grilov·nÌ strana 8
⁄drûba a ËiötÏnÌ strana 8
Co dÏlat v p¯ÌpadÏ poruchy strana 11
ServisnÌ sluûba - origin·lnÌ n·hradnÌ dÌly strana 11
Technick· data strana 12
Pokyny pro instalatÈra strana 13
Pokyny pro vestavbu do linky strana 13
ElektrickÈ p¯ipojenÌ strana 15
Z·ruka, servis a n·hradnÌ dÌly strana 16
3
DŸLEéIT¡ BEZPE»NOSTNÕ UPOZORNÃNÕ
N·vod k obsluze, dodan˝ spoleËnÏ s tÌmto spot¯ebiËem, si v kaûdÈm p¯ÌpadÏ uschovejte. Pokud byste
totiû spot¯ebiË p¯ed·vali dalöÌmu majiteli nebo prod·vali, Ëi ponechali jej p¯i p¯estÏhov·nÌ v p˘vodnÌm
bytÏ, je neobyËejnÏ d˘leûitÈ, aby nov˝ uûivatel zÌskal tento n·vod a instrukce v nÏm uvedenÈ.
Tyto pokyny slouûÌ bezpeËnosti uûivatele a jeho spolubydlÌcÌch.
ProËtÏte si proto n·vod velmi pozornÏ, d¯Ìve neû spot¯ebiË zapojÌte, p¯ÌpadnÏ jej zaËnete pouûÌvat.
ï Tento spot¯ebiË je urËen pro pouûÌv·nÌ v˝hradnÏ
dospÏl˝mi osobami. Je tedy velmi nebezpeËnÈ,
ponech·te-li jej k uûÌv·nÌ nebo ke hr·m dÏtem.
ï P¯Ìstroj musÌ instalovat a p¯ipojit odbornÌk podle
p¯Ìsluön˝ch smÏrnic, kterÈ jsou mu vzhledem k
jeho odborn˝m znalostem zn·mÈ.
ï TakÈ p¯ÌpadnÈ ˙pravy domovnÌ elektroinstalace,
vypl˝vajÌcÌ z instalace spot¯ebiËe, smÌ provÈst pouze
odbornÌk.
ï Je velmi nebezpeËnÈ prov·dÏt jakÈkoliv zmÏny
tohoto spot¯ebiËe nebo mÏnit jeho vlastnosti.
ï Tuk, p¯ÌpadnÏ odkap·vajÌcÌ p¯i p¯ÌpravÏ pokrm˘ v
grilu nebo v troubÏ, je moûno odchyt·vat do nÌzkÈ,
ohnivzdornÈ n·doby, naplnÏnÈ trochou vody; takto
se zamezÌ tvo¯enÌ kou¯e a p·lenÌ odkap·vajÌcÌho
tuku.
ï P¯i vyjÌm·nÌ ohnivzdorn˝ch hork˝ch p·nvÌ a hrnc˘
z trouby pouûÌvejte vûdy chÚapky.
ï Pokud je trouba v provozu, nenech·vejte dÏti, aby
se k p¯ibliûovaly. I po vypnutÌ trouby z˘stanou
dv̯ka jeötÏ dlouho hork·.
ï Tato peËicÌ trouba je urËena pro p¯Ìpravu pokrm˘;
nikdy ji nepouûÌvejte k jin˝m ˙Ëel˘m.
ï Pokud pouûijete z jak˝chkoliv d˘vod˘ pro p¯Ìpravu
pokrm˘ v troubÏ hlinÌkovou fÛlii, nikdy nep¯ipusùte,
aby se dostala do p¯ÌmÈho styku s podlahou trouby.
ï P¯i ËiötÏnÌ trouby postupujte velmi opatrnÏ; nikdy
nest¯Ìkejte na tukov˝ filtr (je-li instalov·n), topnice a
Ëidlo termostatu.
ï PravidelnÈ ËiötÏnÌ zabraÚuje takÈ zhoröov·nÌ stavu
povrchovÈho materi·lu. »as od Ëasu je nutno Ëistit
i katalytickÈ, samoËistÌcÌ stÏny (viz p¯Ìsluön˝
odstavec v n·vodu).
ï P¯ed ËiötÏnÌm trouby buÔ vypnÏte elektrick˝ proud
nebo vyt·hnÏte z·strËku ze z·suvky.
ï Pokud troubu jiû nepouûÌv·te, p¯esvÏdËte se, zda
jsou ovl·dacÌ knoflÌky ve vypnutÈ poloze.
ï Tento spot¯ebiË je urËen pro kombinaci s varnou
deskou pro p¯ipojenÌ na 1, 2 nebo 3 f·ze (nebo
skupiny) s nulov˝m vodiËem, p¯i napÏtÌ 230 V.
P¯ipojenÌ na f·ze bez nulovÈho vodiËe (400 V)
troubu a p¯ipojenÈ varnÈ desky zniËÌ.
ï Dbejte na to, aby spot¯ebiË nest·l na p¯ÌvodnÌm
kabelu.
ï ZajistÏte, aby kontrolnÌ pr·ce a/nebo opravy
prov·dÏli pouze pracovnÌci servisnÌho st¯ediska, a
pouûÌvejte v˝hradnÏ origin·lnÌ n·hradnÌ dÌly.
ï Nepokouöejte se sami opravovat spot¯ebiË p¯i
poruch·ch funkce nebo poökozenÌ. Prov·dÌ-li
opravy neökolenÈ osoby, m˘ûe dojÌt ke ökod·m
nebo poranÏnÌ.
ï Ponechte peËicÌ troubu p¯ed prvnÌm uvedenÌm do
provozu po dobu p¯ibliûnÏ 45 minut zah¯Ìvat p¯i
nastavenÌ na maxim·lnÌ teplotu. P¯itom nelze
zabr·nit pachu, vznikajÌcÌmu vlivem pojiv izolace
trouby. Tento pach zmizÌ teprve po nÏkolikerÈm
pouûitÌ trouby.
ï Spot¯ebiË, kter˝ nefunguje, je nutno odpojit od
p¯Ìvodu elektrickÈ energie, aby se nedopat¯enÌm
nepouûil.
BÏhem peËenÌ a grilov·nÌ se okÈnko peËicÌ trouby
a ostatnÌ Ë·sti zah¯ÌvajÌ do horkÈho stavu, proto
by se nemÏly k troubÏ p¯ibliûovat dÏti. P¯ipojÌte-li
elektrickÈ spot¯ebiËe do z·suvek, umÌstÏn˝ch v
blÌzkosti trouby, musÌte db·t na to, aby nep¯iöly
p¯ipojovacÌ vodiËe do styku s hork˝mi plot˝nkami
nebo se nesev¯ely v dv̯k·ch horkÈ trouby.
OCHRANN… ZAÿÕZENÕ
(oznaËenÌ: 35791)
Vöechny naöe spot¯ebiËe odpovÌdajÌ samoz¯ejmÏ
evropskÈmu bezpeËnostnÌmu standardu. Aby se
p¯esto vyhovÏlo nejvyööÌm bezpeËnostnÌm
n·rok˘m, a zvl·ötÏ pro ochranu mal˝ch dÏtÌ p¯ed
nebezpeËÌm poranÏnÌ vysok˝mi teplotami,
vznikajÌcÌmi p¯i pouûÌv·nÌ trouby, dod·v·me jako
zvl·ötnÌ p¯ÌsluöenstvÌ ochrannÈ za¯ÌzenÌ, jeû
zamezuje ne˙myslnÈmu dotyku s okÈnkem trouby.
Toto za¯ÌzenÌ si lze objednat v naöem centr·lnÌm
skladu n·hradnÌch dÌl˘, a to p¯i uvedenÌ oznaËenÌ
modelu a ËÌsla v˝robku, oba tyto ˙daje jsou uvedeny
na typovÈm ötÌtku spot¯ebiËe. SouË·stÌ dod·vky
ochrannÈho za¯ÌzenÌ je i n·vod k mont·ûi.
4
POUéITÕ PE»ÕCÕ TROUBY
OTO»N… REGUL¡TORY
Ot·ËenÌm p¯epÌnaËe funkcÌ trouby (obr. 1) je moûno
zvolit nejvhodnÏjöÌ zp˘sob topenÌ, a ot·ËenÌm p¯epÌnaËe
teploty trouby (obr. 2) zvolit nejvhodnÏjöÌ teplotu.
SYMBOLY
vnit¯nÌ osvÏtlenÌ trouby
zapnut hornÌ a spodnÌ oh¯ev
gril
horkovzduön˝ reûim
PROVOZ
Norm·lnÌ oh¯ev
- natoËte p¯epÌnaË funkcÌ trouby do polohy ,
- potom nastavte p¯epÌnaËem teploty trouby vhodnou
teplotu.
Gril
- natoËte p¯epÌnaË funkcÌ trouby do polohy ,
- potom nastavte p¯epÌnaËem teploty trouby vhodnou
teplotu.
Horkovzduön˝ oh¯ev
- natoËte p¯epÌnaË funkcÌ trouby do polohy ,
- potom nastavte p¯epÌnaËem teploty trouby vhodnou
teplotu.
Dv̯ka peËÌcÌ trouby musejÌ b˝t bÏhem
peËenÌ trvale zav¯en·.
Obr. 1
p¯epÌnaË
teploty trouby
provoznÌ
kontrolka
kontrolka
teploty
p¯epÌnaË funkcÌ
trouby
ovl·d·nÌ p¯ednÌ
levÈ plot˝nky
ovl·d·nÌ zadnÌ
pravÈ plot˝nky
ovl·d·nÌ p¯ednÌ
pravÈ plot˝nky
ovl·d·nÌ zadnÌ
levÈ plot˝nky
ZHM 722
Obr. 2
5
ROZMRAZOV¡NÕ
NatoËte p¯epÌnaË funkcÌ trouby na p¯Ìsluön˝ symbol
(
) a nastavte p¯epÌnaË teploty trouby do vypnutÈ
polohy (symbol: l). Ventil·tor bÏûÌ bez oh¯evu a ve
vnit¯nÌm prostoru trouby cirkuluje vzduch s teplotou
mÌstnosti. Tak se zvyöuje rychlost rozmrazov·nÌ.
KONTROLKA TEPLOTY ∞C
Jakmile se dos·hne v troubÏ teploty, nastavenÈ na
p¯epÌnaËi, kontrolka zhasne, a rozsvÌtÌ se opÏt vûdy p¯i
zapnutÈm oh¯evu.
PROVOZNÕ KONTROLKA
Kontrolka informuje, ûe je zapnuto jedno nebo nÏkolik
oh¯ÌvacÌch tÏles peËicÌ trouby, resp. varnÈ desky.
BEZPE»NOSTNÕ TERMOSTAT
Aby se zamezilo nebezpeËnÈmu p¯eh¯·tÌ (nespr·vn˝m
pouûitÌm spot¯ebiËe nebo vadn˝mi souË·stmi), je trouba
vybavena bezpeËnostnÌm termostatem, kter˝ vypne
p¯Ìvod elektrickÈho proudu.
Jakmile teplota poklesne, trouba se opÏt automaticky
zapne.
Pokud by bezpeËnostnÌ termostat zareagoval vlivem
nespr·vnÈho pouûitÌ trouby, postaËÌ odstranit po
vychladnutÌ trouby p¯ÌËinu chyby; zareaguje-li naproti
tomu termostat vlivem vadnÈ konstrukËnÌ souË·sti,
pak se obraùte na servisnÌ sluûbu.
PRVNÕ POUéITÕ TROUBY
OVL¡DACÕ REGUL¡TORY PRO VARNOU
DESKU
Na ovl·dacÌm panelu se nach·zejÌ ovl·dacÌ regul·tory
pro Ëty¯i oh¯ÌvacÌ tÏlesa varnÈ desky.
Plot˝nky se regulujÌ regul·torem se 7 polohami (obr. 3),
z nichû je pouûiteln˝ch 6 pracovnÌch stupÚ˘:
0 = vypnuto
1 = minimum
3 = maximum
P¯ipravujete-li pokrmy s olejem nebo tukem, jako nap¯.
bramborovÈ hranolky, nesmÌ se tak dÌt bez dozoru,
neboù oleje a tuky se mohou p¯i p¯eh¯·tÌ lehce vznÌtit.
Obr. 3
Po instalov·nÌ peËicÌ trouby:
a) nastavte p¯epÌnaË teploty trouby do polohy MAX;
b) natoËte p¯epÌnaË funkcÌ trouby na hornÌ a spodnÌ
oh¯ev ( );
c) zapnÏte pr·zdnou peËicÌ troubu na dobu p¯ibliûnÏ
45 minut;
d) do mÌstnosti p¯iv·dÏjte Ëerstv˝ vzduch (nap¯.
otev¯enÌm okna).
BÏhem tÈto doby m˘ûe vznikat nep¯Ìjemn˝ pach. Ten
je zp˘soben zbytky z v˝roby, avöak tento stav je
absolutnÏ norm·lnÌ. Po skonËenÌ tÈto akce nechte
troubu vychladnout, a potom ji uvnit¯ vyËistÏte s
pouûitÌm mÏkkÈho hadru, namoËenÈho v roztoku
ËistÌcÌho prost¯edku.
P¯ed prvnÌ p¯Ìpravou pokrmu peËlivÏ omyjte
zasunovacÌ Ë·sti.
Obr. 4
Dv̯ka peËicÌ trouby otevÌrejte vûdy
uchopenÌm drûadla uprost¯ed (obr. 4).
6
Obr. 5
PRAKTICK… POKYNY K PE»ENÕ V MULTIFUNK»NÕ PE»ICÕ TROUBÃ
S touto peËÌcÌ troubou se dosahuje p¯i peËenÌ
nejr˘znÏjöÌch pokrm˘ nejlepöÌch v˝sledk˘.
NORM¡LNÕ REéIM
Oh¯ev shora a zdola. DoporuËuje se pouûÌvat st¯ednÌ
z·suvnou liötu. Pokud by pot¯eboval pokrm vÏtöÌ teplo
shora nebo zdola, pak pouûijte hornÌ nebo spodnÌ
z·suvnÈ liöty.
PE»ENÕ S POUéITÕM HORK…HO
VZDUCHU
P¯i tomto zp˘sobu peËenÌ se p¯en·öÌ teplo hork˝m
vzduchem, kter˝ je uv·dÏn po pohybu ventil·torem v
zadnÌ stÏnÏ trouby (nucenÈ proudÏnÌ).
TÌmto pohybem se rozloûÌ teplo rovnomÏrnÏ a rychle v
celÈ troubÏ. Proto je moûno pÈci v r˘zn˝ch et·ûÌch
souËasnÏ nÏkolik pokrm˘. DÌky st·lÈmu pohybu
vzduchu nenast·v· p¯enos v˘nÏ nebo chuti ani u
nejrozliËnÏjöÌch druh˘ jÌdel.
P¯i horkovzduönÈm reûimu je moûno souËasnÏ osadit
3 plechy drobnÈho peËiva. PeËe-li se pouze v jednÈ
et·ûi, pak se doporuËuje pouûÌt spodnÌ zasunovacÌ
liötu, aby bylo moûno pr˘bÏh peËenÌ lÈpe pozorovat.
Horkovzduön˝ reûim je vhodn˝ takÈ obzvl·ötÏ dob¯e
pro sterilizov·nÌ a pro suöenÌ hub nebo ovoce.
RADY
pro peËenÌ peËiva
PeËivo vyûaduje obvykle mÌrnou teplotu (150 - 200∞C),
a proto je nutno peËicÌ troubu po dobu asi 10 minut
p¯edeh¯·t.
Dv̯ka trouby neotevÌrejte d¯Ìve, neû uplynou 3/4 doby
peËenÌ.
K¯ehkÈ lineckÈ tÏsto se peËe v otevÌracÌ formÏ nebo na
plechu do 2/3 doby peËenÌ a potom se zdobÌ, d¯Ìve
neû se dopeËe. Tato dalöÌ doba peËenÌ je z·visl· na
druhu a mnoûstvÌ zdobenÌ. T¯en· tÏsta se musejÌ
zpracovat tak, aby se nesnadno odtrhovala od va¯eËky.
Doba peËenÌ by se vlivem p¯Ìliö velkÈho mnoûstvÌ
tekutiny zbyteËnÏ prodluûovala.
Pro peËenÌ masa
PeËte nejmÈnÏ 1 kg peËenÏ, menöÌ kousky by mohly
p¯i peËenÌ vysychat. TmavÈ maso, jeû b˝t vnÏ
dob¯e upeËenÈ, avöak uvnit¯ jeötÏ z˘stat r˘ûovÈ
ËervenÈ, je nutno pÈci p¯i vyööÌ teplotÏ (200 - 250∞C).
BÌlÈ maso, dr˘beû a ryby vyûadujÌ naproti tomu niûöÌ
teplotu (150 - 175∞C).
Om·ËkovÈ p¯Ìsady se p¯id·vajÌ do pek·Ëe hned na
zaË·tku pouze p¯i kr·tkÈ dobÏ peËenÌ, jinak se p¯idajÌ
v poslednÌ p˘lhodinÏ.
PouûitÌm lûÌce m˘ûete p¯ezkouöet, zda je maso
upeËenÈ; pokud nenÌ moûnÈ lûÌci vtlaËit, pak je maso
propeËenÈ. RostbÌf a filÈ, kterÈ majÌ z˘stat po upeËenÌ
uvnit¯ r˘ûovÈ, je t¯eba pÈci kratöÌ dobu p¯i vyööÌ teplotÏ.
P¯i peËenÌ masit˝ch jÌdel p¯Ìmo na roötu zasuÚte pro
zachyt·v·nÌ öù·vy do spodnÌ liöty pek·Ë.
P¯ed kr·jenÌm ponechte peËeni nejmÈnÏ 15 minut st·t,
aby nedoölo k vytÈk·nÌ öù·vy z masa.
Pro zabr·nÏnÌ vzniku kou¯e v peËicÌ troubÏ se
doporuËuje nalÌt do pek·Ëe trochu vody. Vodu
p¯id·vejte v pr˘bÏhu nÏkolikr·t, tÌm zabr·nÌte tvo¯enÌ
kondenz·tu. do okamûiku servÌrov·nÌ je moûno
udrûovat v troubÏ p¯i minim·lnÌ teplotÏ tal̯e v teplÈm
stavu.
Pozor!
Na podl·ûku peËicÌ trouby nestavte varnÈ n·dobÌ,
p¯ÌpadnÏ pek·Ë nebo plech na peËenÌ ani hlinÌkovou
fÛlii.
BÏhem provozu trouby by mohlo dojÌt k nahromadÏnÌ
tepla, kterÈ nep¯ÌznivÏ ovlivÚuje v˝sledek peËenÌ, a
takÈ by se mohl poökodit smaltovan˝ povrch.
SPECI¡LNÕ TUKOV› FILTR
Aby se zabr·nilo zneËiötÏnÌ kola ventil·toru v zadnÌ
stÏnÏ peËicÌ trouby, musÌ b˝t p¯i peËenÌ nasazen
speci·lnÌ tukov˝ filtr (viz obr. 5). Po skonËenÈm peËenÌ
se tukov˝ filtr d·le uveden˝m zp˘sobem vyjme a
d˘kladnÏ vyËistÌ.
stisknÏte pruûinu filtru smÏrem nahoru a filtr vyjmÏte.
P¯i peËenÌ peËiva nenÌ nutno filtr pouûÌvat.
7
PE»IVO
t¯enÈ tÏsto 2 180 2 (1 a 3) 160 45 - 60
kynutÈ tÏsto 1 180 2 160 20 - 35
k¯ehkÈ tÏsto, dortov˝ korpus
2 180 2 (1 a 3) 160 20 - 30
tvarohov˝ kol·Ë 1 175 2 150 60 - 80
jableËn˝ kol·Ë 1 180 2 (1 a 3) 160 40 - 60
z·vin 2 175 2 (1 a 3) 150 60 - 80
kol·Ëky z lineckÈho tÏsta 2 180 2 (1 a 3) 160 45 - 60
drobnÈ peËivo 2 180 2 (1 a 3) 160 15 - 25
suöenky 2 180 2 (1 a 3) 160 10 - 20
bezÈ 2 100 2 (1 a 3) 100 90 - 120
CHL…B A PIZZA
pöeniËn˝ chlÈb 2 200 175 45 - 60
ûitn˝ chlÈb 2 200 175 30 - 45
ûemle 2 200 2 (1 a 3) 175 20 - 35
pizza 2 220 2 (1 a 3) 200 20 - 35
N¡KYPY
nudlov˝ n·kyp 2 200 2 (1 a 3) 175 40 - 50
zeleninov˝ n·kyp 2 200 2 (1 a 3) 175 45 - 60
kol·Ëe z k¯ehkÈho tÏsta s n·plnÌ
2 200 2 (1 a 3) 175 35 - 45
lasagne 2 200 2 175 45 - 60
MASO
hovÏzÌ peËenÏ 2 200 2 175 50 - 70
vep¯ov· peËenÏ 2 200 2 175 100 - 130
telecÌ peËenÏ 2 200 2 175 90 - 120
anglick˝ rostbÌf 2 220 2 200 50 - 70
skopovÈ maso 2 200 2 175 110 - 130
ku¯e 2 200 2 175 60 - 80
krocan 2 200 2 175 210 - 240
kachna 2 175 2 160 120 - 150
husa 2 175 2 160 150 - 200
zajÌc 2 200 2 175 60 - 80
RYBY
vcelku 2 200 2 (1 a 3) 175 140 - 60
filety z ryby 2 200 2 (1 a 3) 175 30 - 40
∞C
obvyklÈ peËenÌ
s hork˝m vzduchem
Z·suv. liöta
4
3
2
1
Z·suv. liöta
Teplota
∞C
Teplota
Doba
peËenÌ
v minut·ch
POZN¡MKY
DRUH POKRMU
TABULKA PRO DOBU OBVYKL…HO PE»ENÕ A PRO POUéITÕ HORK…HO VZDUCHU
MnoûstvÌ
g
4
3
2
1
1 öiöka
ve formÏ
8 kus˘
na plechu
na roötu
na roötu
na roötu
na roötu
k˝ta
vcelku
vcelku
vcelku
vcelku
kousky
2 kusy
4 filÈ
1000
500
500
250
1000
1200
1000
1500
1200
1000
4000
1500
3000
1200
1000
800
UPOZORNÃNÕ:
1) UvedenÈ doby peËenÌ se rozumÏjÌ bez p¯edeh¯·tÌ trouby. DoporuËuje se troubu 10 minut p¯edeh¯·t zvl·ötÏ p¯i
peËenÌ sladk˝ch pokrm˘, pizzy a chleba.
2) Z·suvnÈ liöty, uvedenÈ v z·vork·ch, se pouûijÌ p¯i souËasnÈm peËenÌ v nÏkolika ˙rovnÌch.
3) P¯i jakÈmkoliv peËenÌ musejÌ b˝t dv̯ka trouby zav¯en·.
8
UPOZORNÃNÕ:
1) Pro zachycov·nÌ öù·vy z peËenÌ se zasune do nejspodnÏjöÌ z·suvnÈ liöty pek·Ë; je vhodnÈ nalÌt do pek·Ëe
1/2 litru vody.
2) P¯i jakÈmkoliv grilov·nÌ musejÌ b˝t dv̯ka trouby zav¯en·.
OäETÿOV¡NÕ A ⁄DRéBA
P¯ed ËiötÏnÌm troubu vûdy vypnÏte a nechte
vychladnout.
Troubu nenÌ p¯ÌpustnÈ Ëistit ËistÌcÌm strojem s ost¯ikem
horkou vodou nebo p·rou.
DŸLEéIT… POKYNY
P¯ed jak˝mkoliv ËiötÏnÌm troubu bezpodmÌneËnÏ
vypnÏte od p¯Ìvodu elektrickÈ energie.
K zajiötÏnÌ dlouhÈ ûivotnosti spot¯ebiËe je nutnÈ troubu
pravidelnÏ Ëistit n·sledujÌcÌm zp˘sobem:
Troubu ËistÏte pouze ve vychladnutÈm stavu.
Pro ËiötÏnÌ smaltovan˝ch Ë·stÌ pouûÌvejte m˝dlov˝
louh.
NepouûÌvejte abrazivnÌ ËistÌcÌ prost¯edky pro drhnutÌ.
»·sti z uölechtilÈ oceli a sklenÏnÈ tabule vytÌrejte
dosucha mÏkk˝m hadrem.
Pro zatvrdlÈ skvrny neËistot pouûÌvejte v obchodÏ
obvyklÈ ËistÌcÌ prost¯edky, urËenÈ pro uölechtilou ocel.
Smalt pouûit˝ pro troubu je neobyËejnÏ trvanliv˝ a
maxim·lnÏ necitliv˝ v˘Ëi vnÏjöÌm vliv˘m. Na povrchu
smaltu vöak m˘ûe p˘sobenÌ hork˝ch kyselin z ovoce
(citrÛny, övestky nebo podobnÏ) zanech·vat trvalÈ,
matnÈ a drsnÈ skvrny. Tyto skvrny na vysoce lesklÈm
povrchu smaltu vöak v û·dnÈm p¯ÌpadÏ neovlivÚujÌ
funkci peËicÌ trouby.
Troubu ËistÏte z·sadnÏ po kaûdÈm pouûitÌ. Tak je
moûno odstranit neËistoty nejsnadnÏji, a vyvarujete se
tÌm jejich p¯ipeËenÌ.
PRAKTICK… RADY KE GRILOV¡NÕ
GRILOV¡NÕ
- Nastavte p¯epÌnaË funkcÌ trouby do polohy ;
- p¯epÌnaËem teploty trouby nastavte poûadovanou
teplotu.
Maso a ryby pot¯ete p¯ed grilov·nÌm olejem a urovnejte
na roöt. »Ìm ploööÌ je grilovan˝ pokrm, o to blÌûe k
tÏlesu grilu se griluje a naopak, zabr·nÌ se tÌm tomu, ûe
se povrch nesp·lÌ a maso nez˘stane uvnit¯ jeötÏ syrovÈ.
Roöt je moûno vsunovat prohnutÌm smÏrem nahoru
nebo dol˘; pek·Ë na odkap·vajÌcÌ tuk zasuÚte do
spodnÌ liöty.
Pro grilov·nÌ jsou vhodnÈ tÈmϯ vöechny druhy masa,
v˝jimkou je pouze libovÈ maso ze zvϯiny a sekan·
peËenÏ.
DOBY PE»ENÕ
Vûdy podle vlastnostÌ a objemu pokrm˘ je moûno doby
peËenÌ mÏnit.
DoporuËujeme sledovat prvnÌ pokusy s peËenÌm a
v˝sledky si poznamenat.
V d·le uvedenÈ tabulce najdete p¯ehled dob va¯enÌ a
teplot pro p¯Ìpravu r˘zn˝ch pokrm˘, p¯ipravovan˝ch
na grilu (tab. 1).
DŸLEéIT¡ UPOZORNÃNÕ:
- Pokrmy grilujte p¯i zav¯en˝ch dv̯k·ch peËicÌ trouby.
- P¯i grilov·nÌ je nutno zachovat zv˝öenou opatrnost.
D·vejte pozor na dÏti, aby se nep¯ibliûovaly k
troubÏ.
OBVYKL… GRILOV¡NÕ
Pokrm MnoûstvÌ g Z·suvn· liöta Teplota ∞C Doba grilov·nÌ v min.
(v˝öka roötu)
hornÌ strana spodnÌ strana
Ku¯ecÌ prsa 400 3 max. 13 10
Toasty 200 3 max. 3 1
Klob·sy 500 4 max. 10 6
Kotlety 500 4 max. 12 8
Filety z ryby 500 4 max. 8 6
Tab. 1
9
DVÕÿKA PE»ICÕ TROUBY
DoporuËujeme, abyste dv̯ka p¯ed ËiötÏnÌm vysadili.
P¯itom postupujte n·sledovnÏ:
a) Dv̯ka trouby zcela otev¯ete;
b) vöimnÏte si z·vÏs˘, kterÈ udrûujÌ dv̯ka na troubÏ
(obr. 6);
c) uvolnÏte a otoËte malÈ p·Ëky, kterÈ jsou souË·stÌ
obou tÏchto z·vÏs˘ (obr. 6);
d) uchopte dv̯ka na levÈ a pravÈ stranÏ, potom je
pomalu natoËte ve smÏru k troubÏ, troubu do
poloviny zav¯ete;
e) dv̯ka opatrnÏ vyt·hnÏte (obr. 6);
f) odstavte dv̯ka na bezpeËnÈm mÌstÏ;
g) povolte dva örouby (obr. 7), jeû jsou oznaËeny
pÌsmenem A.
h) Vyt·hnÏte sklo nahoru a odstraÚte je ze dv̯ek.
Umyjte sklo dv̯ek pouze teplou vodou a osuöte tepl˝m
hadrem.
Po umytÌ dv̯ka opÏt nasaÔte na troubu v obr·cenÈm
po¯adÌ krok˘.
TÃSNÃNÕ DVÕÿEK TROUBY
V pravideln˝ch intervalech kontrolujte tÏsnÏnÌ dv̯ek
trouby a p¯esvÏdËte se, zda nejsou poökozen·.
Pokud byste zjistili poökozenÌ, nepouûÌvejte troubu
d¯Ìve, neû bude z·vada opÏt odstranÏna. P¯ivolejte
servisnÌ sluûbu, kter· pouûije p¯i opravÏ pouze origin·lnÌ
n·hradnÌ dÌly.
NeËistÏte tÏsnÏnÌ dve¯Ì nikdy abrazivnÌm ËistÌcÌm
prost¯edkem.
V›MÃNA é¡ROVKY OSVÃTLENÕ V
TROUBÃ
Spot¯ebiË odpojte od elektrickÈ sÌtÏ vyöroubov·nÌm
pojistek nebo vypnutÌm jistiËe, odöroubujte sklenÏn˝
kryt (obr. 8) a vymÏÚte vadnou û·rovku.
Hodnoty û·rovky: 25 W, 230 V (50 Hz), 300∞C, E 14.
Na z·vÏr opÏt p¯iöroubujte sklenÏn˝ kryt.
Obr. 7
Obr. 6
Obr. 8
10
POKYNY K »IäTÃNÕ V›KLOPN…HO
TÃLESA GRILU
Tento model trouby je vybaven v˝klopn˝m tÏlesem
grilu, coû v·m umoûnÌ snazöÌ ËiötÏnÌ hornÌ Ë·sti trouby.
Neû sklopÌte tÏleso grilu, p¯esvÏdËte se, zda je
trouba vychladl· a odpojen· od p¯Ìvodu elektrickÈ
energie.
1) Povolte örouby s vroubkovanou hlavou, kterÈ drûÌ
tÏleso grilu na svÈm mÌstÏ (obr. 9). Pokud prov·dÌte
tento ˙kon poprvÈ, doporuËujeme pouûÌt k tomu
öroubov·k.
2) PotÈ opatrnÏ sklopte tÏleso grilu smÏrem dol˘, aby
byla lÈpe p¯Ìstupn· hornÌ Ë·st trouby.
3) P¯ed vr·cenÌm tÏlesa grilu zpÏt do p˘vodnÌ polohy
vyËistÏte hornÌ Ë·st trouby vhodn˝m ËistÌcÌm
prost¯edkem a vyt¯ete ji dosucha.
4) OpatrnÏ p¯iklopte tÏleso grilu zpÏt do p˘vodnÌ
polohy, a pevnÏ zaöroubujte örouby na sv· mÌsta.
UjistÏte se, ûe jsou örouby pevnÏ na sv˝ch mÌstech,
aby se p¯edeölo samovolnÈmu vyklopenÌ grilu bÏhem
pouûitÌ trouby.
Obr. 9
11
CO DÃLAT V PÿÕPADÃ PORUCHY
Pokud nepracuje trouba spr·vnÏ, pokuste se p¯ed kontaktov·nÌm servisnÌho st¯ediska z·vadu odstranit s
pouûitÌm n·sledujÌcÌch pokyn˘:
PROBL…M
n Trouba se nezapÌn·.
n NesvÌtÌ kontrolka teploty trouby.
n NesvÌtÌ û·rovka osvÏtlenÌ trouby.
n P¯Ìprava pokrm˘ trv· p¯Ìliö dlouho nebo je naopak
peËenÌ p¯Ìliö rychlÈ.
n Na pokrmech a v troubÏ se tvo¯Ì p·ra a
zkondezovan· voda.
ÿEäENÕ
u Zkontrolujte, zda je trouba nastavena na ruËnÌ
reûim a zda jsou nastaveny p¯epÌnaËe na nÏjakou
funkci a teplotu
nebo
u p¯ezkouöejte, zda je spot¯ebiË spr·vnÏ p¯ipojen a
zda je zapnut˝ p¯Ìvod proudu ze sÌtÏ k troubÏ.
u Nastavte p¯epÌnaË teploty na nÏjakou teplotu
nebo
u nastavte p¯epÌnaË funkcÌ trouby na nÏjakou funkci.
u Nastavte p¯epÌnaË funkcÌ trouby na nÏjakou funkci
nebo
u kupte novou û·rovku do trouby, p¯ÌpadnÏ si ji
opat¯ete v servisnÌm st¯edisku a vymÏÚte ji podle
pokyn˘ v tomto n·vodu.
u VezmÏte si na pomoc obsah tohoto n·vodu, zvl·ötÏ
kapitolu "PouûitÌ peËÌcÌ trouby"
u Nenech·vejte po skonËenÈm peËenÌ pokrmy st·t v
troubÏ dÈle, neû 15 - 20 minut
SERVISNÕ SLUéBA - ORIGIN¡LNÕ N¡HRADNÕ DÕLY
Pokud nenÌ moûno podle
uveden˝ch kontrol problÈm
odstranit, kontaktujte servisnÌ
st¯edisko a uveÔte p¯i
telefonickÈm hovoru druh
z·vady, ËÌslo modelu (Mod.),
ËÌslo v˝robku (Prod. Nr.) a d·le
v˝robnÌ ËÌslo (Ser. Nr.), tato ËÌsla
jsou uvedena na typovÈm ötÌtku
peËÌcÌ trouby.
Origin·lnÌ n·hradnÌ dÌly v˝robce,
kterÈ jsou oznaËeny n·sledujÌcÌ
znaËkou
najdete v˝hradnÏ v naöem
servisnÌm st¯edisku.
12
TECHNICK¡ DATA
Termostat trouby 50∞C / 250∞C
Topn˝ v˝kon
PeËÌcÌ trouba (1000 + 800) 1800 W
InfraËerven˝ gril 1750 W
é·rovka trouby 25 W
Motor horkovzduönÈho ventil·toru 30 W
Celkov˝ p¯Ìkon 1900 W
ProvoznÌ napÏtÌ (50 Hz) 230 V
ROZMÃRY
v˝öka 59,4 cm
TÃLESA
ö̯ka 56,0 cm
hloubka 55,0 cm
v˝öka 32,5 cm
ROZMÃRY ö̯ka 42,0 cm
TROUBY hloubka 39,0 cm
obsah 53 l
V˝robce:
ELECTROLUX ZANUSSI
ELETTRODOMESTICI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLI (It·lie)
Tento spot¯ebiË odpovÌd· n·sledujÌcÌm
smÏrnicÌm ES:
ï 73/23 - 90/683 (NÌzkonapÏùovÈ smÏrnice)
ï 89/336 (smÏrnice EMV);
ï 93/68 (vöeobecn· smÏrnice)
a dalöÌm zmÏn·m.
PE»ICÕ TROUBU JE MOéNO KOMBINOVAT S N¡SLEDUJÕCÕMI VESTAVN›MI VARN›MI DESKAMI, PÿÕPADNÃ
SKLOKERAMICK›MI VESTAVN›MI VARN›MI DESKAMI:
1) Elektrick· varn· deska typ: ZME 2001 V - ZMF 2101 V - ZMFW 2301 V
Vp¯edu vlevo 180 mm N 1500 W
Vzadu vlevo 145 mm N 1000 W
Vzadu vpravo 180 mm N 1500 W
Vp¯edu vpravo 145 mm R 1500 W
Celkov˝ p¯Ìkon 5,5 kW
ProvoznÌ napÏtÌ (50 Hz) 230 V
2) Sklokeramick· varn· deska typ: ZGR 2504-7 - ZGRW 2504-7 - ZGRN 2504-7 - ZGRX 2504-7 - ZG 1302 - ZGW
1302 - ZGN 1302 - ZGX 1302
Vp¯edu vlevo 180 mm N 1700 W
Vzadu vlevo 145 mm N 1200 W
Vzadu vpravo 180 mm N 1700 W
Vp¯edu vpravo 145 mm R 1200 W
Celkov˝ p¯Ìkon 5,8 kW
ProvoznÌ napÏtÌ (50 Hz) 230 V
JMENOVIT› TOPN› V›KON
1) PeËicÌ trouba + elektrick· varn· deska 7,4 kW
2) PeËicÌ trouba + sklokeramick· varn· deska 7,7 kW
N = norm·lnÌ deska
R = rychlovarn· deska
* Tuto vestavnou troubu je moûno kombinovat pouze s vestavn˝mi varn˝mi deskami, p¯ÌpadnÏ sklokeramick˝mi
varn˝mi deskami s maxim·lnÌm jmenovit˝m p¯Ìkonem do 6,0 kW.
13
POKYNY PRO INSTALAT…RA
RozmÏry peËicÌ trouby (Obr. 10)
Obr. 11
Je nezbytnÏ nutnÈ, aby vöechny Ëinnosti, pot¯ebnÈ
p¯i instalaci trouby, provedl podle platn˝ch p¯edpis˘
a smÏrnic v˝hradnÏ vyökolen˝ a kompetentnÌ
pracovnÌk.
POKYNY PRO VESTAVBU TROUBY
K zajiötÏnÌ dokonalÈ funkce vestavÏnÈho spot¯ebiËe
musÌ mÌt sk¯ÌÚka, p¯ÌpadnÏ vestavn˝ v˝klenek p¯ÌsluönÈ
rozmÏry.
Podle st·vajÌcÌch p¯edpis˘ musejÌ b˝t vöechny Ë·sti,
jeû zajiöùujÌ ochranu proti nebezpeËnÈmu dotyku s dÌly,
vedoucÌmi elektrick˝ proud a dÌly provoznÏ izolovan˝mi
chr·nÏny tak, aby je nebylo moûno demontovat bez
pouûitÌ n·stroj˘.
K tÏmto dÌl˘m pat¯Ì takÈ upevnÏnÌ p¯Ìpadn˝ch
zakonËujÌcÌch stran na zaË·tku a na konci montovanÈ
linky.
Ochrana proti nebezpeËnÈmu dotyku musÌ b˝t v
kaûdÈm p¯ÌpadÏ vestavÏnÌm zajiötÏna.
Spot¯ebiË pat¯Ì do skupiny Y ochrany proti zah¯·tÌ
okolnÌch ploch. To znamen·, ûe je moûno p¯istavit
troubu jejÌ zadnÌ stranou, p¯ÌpadnÏ jednou boËnÌ stranou
k vyööÌ kuchyÚskÈ sk¯Ìni, jinÈmu spot¯ebiËi, resp. ke
stÏnÏ.
14
Obr. 12
Obr. 13
Obr. 14
MONT¡é POD DESKU
V obr·zcÌch 12 a 13 jsou uvedeny dvÏ moûnosti
upevnÏnÌ trouby:
Obr. 12: Trouba stojÌ na dvou d¯evÏn˝ch p¯ÌËnÌcÌch,
jeû jsou upevnÏny na bocÌch kuchyÚskÈ
sk¯ÌÚky.
Obr. 13: KovovÈ liöty odstarnit, na nichû je moûno
p¯ÌpadnÏ upevnit kuchyÚskou sk¯ÌÚku.
Na zadnÌ stÏnÏ sk¯ÌÚky je nutno p¯ipravit otvor s
pr˘mÏrem 30 mm pro v˝stup p¯ÌvodnÌho vodiËe.
Vestavn˝ v˝klenek musÌ mÌt rozmÏry uvedenÈ v
obr. 11.
UPEVNÃNÕ TROUBY VE SKÿÕ“CE
P¯es zasunutÌm trouby do v˝klenku je nutno p¯ipojit
varnou desku (viz p¯Ìsluön˝ odstavec n·vodu). Otev¯ete
dv̯ka trouby a upevnÏte troubu na sk¯ÌÚce s pouûitÌm
4 öroub˘ do d¯eva, kterÈ p¯esnÏ zapadnou do otvor˘
proveden˝ch v r·mu (obr. 14).
15
ELEKTRICK… PÿIPOJENÕ
P¯ed p¯ipojenÌm trouby se ujistÏte, ûe jsou splnÏny
n·sledujÌcÌ p¯edpoklady:
- JiötÏnÌ a domovnÌ instalace musejÌ b˝t dimenzov·ny
na maxim·lnÌ zatÌûenÌ spot¯ebiËe (viz typov˝ ötÌtek).
- DomovnÌ instalace musÌ b˝t vybavena uzemÚovacÌ
p¯Ìpojkou, odpovÌdajÌcÌ platn˝m p¯edpis˘m.
- Z·suvka nebo vÌcepÛlov˝ vypÌnaË musejÌ b˝t snadno
dosaûitelnÈ i po instalov·nÌ trouby.
Spot¯ebiË je dod·v·n bez p¯ipojovacÌho kabelu, neboù
podle zp˘sobu nap·jenÌ na mÌstÏ instalace je pot¯ebn·
normalizovan· z·strËka, kterou je nutno dimenzovat v
souladu se zatÌûenÌm, uveden˝m na typovÈm ötÌtku.
Z·strËka se zasunuje do z·suvky, odpovÌdajÌcÌ
p¯edpis˘m. Pokud se trouba p¯ipojuje bez z·suvky
nebo nenÌ-li z·suvka p¯Ìstupn·, pak je t¯eba instalovat
mezi spot¯ebiË a sÌùovÈ vedenÌ vÌcepÛlov˝ vypÌnaË
(nap¯. pojistky, LS-spÌnaË)
s minim·lnÌm rozev¯enÌm kontakt˘ 3 mm. éluto-zelen˝
uzemÚovacÌ kabel nesmÌ b˝t naproti tomu vypÌnaËem
p¯eruöen.
P¯ipojovacÌ kabel musÌ b˝t v kaûdÈm p¯ÌpadÏ
dimenzov·n tak, aby se v û·dnÈm mÌstÏ nezah¯·l na
teplotu vyööÌ neû 50∞C (nad teplotu mÌstnosti).
Po p¯ipojenÌ trouby je t¯eba p¯ezkouöet oh¯ÌvacÌ tÏlesa,
a to jejich uvedenÌm v Ëinnost na dobu cca 3 minut.
V˝robce odmÌt· jakoukoliv z·ruku, jestliûe nebudou
dodrûeny bezpeËnostnÌ opat¯enÌ.
Pro p¯ipojenÌ peËÌcÌ trouby jsou vhodnÈ se z¯etelem ke
st·vajÌcÌmu pot¯ebnÈmu jmenovitÈmu pr˘¯ezu
n·sledujÌcÌ typy vodiˢ:
- H07 RN-F
- H05 RN-F
- H07 RR-F
- H05 VV-F
PÿIPOJENÕ SVORKOVNICE
Trouba je vybavena lehce p¯Ìstupnou 6-pÛlovou
svorkovnicÌ, jejÌû m˘stky jsou jiû upraveny pro provoz
p¯i napÏtÌ 400 V s nulov˝m vodiËem (obr. 15).
Pokud se sÌùovÈ napÏtÌ liöÌ, je nutno m˘stky svorkovnice
upravit podle schÈmatu na obr·zku 16. ZemnÌcÌ vodiË
se zapojÌ na svorku . Kabel se po p¯ipojenÌ na
svorkovnici upevnÌ kabelovou p¯Ìchytkou.
ELEKTRICK… PÿIPOJENÕ
Obr. 15
Obr. 16
ELEKTRICK… SPOJENÕ S VARNOU
DESKOU
Tuto peËicÌ troubu je moûno kombinovat s modely
varn˝ch desek, jeû jsou uvedeny v p¯ÌsluönÈm odstavci
tohoto n·vodu.
Z·suvka pro spojenÌ s varnou deskou je namontov·na
na tÏlese trouby.
Z vestavnÈ varnÈ desky jsou vyvedeny spojovacÌ kabel
topn˝ch prvk˘ a zemnÌcÌ kabel, tyto kabely jsou
vybaveny konektorov˝m spojenÌm.
Z·strËku i spojovacÌ kabel zasuÚte do p¯ÌsluönÈ z·suvky
peËicÌ trouby.
Je tÌm vylouËena moûnost öpatnÈho spojenÌ.
16
Z¡RUKA, SERVIS A N¡HRADNÕ DÕLY
V˝jimky - tato z·ruka se nevztahuje na:
- poökozenÌ nebo poûadavky vzniklÈ v d˘sledku
p¯epravy, nespr·vnÈho pouûitÌ nebo nedbalosti,
v˝mÏny û·rovek a snÌmateln˝ch Ë·stÌ ze skla nebo
plastick˝ch hmot
- n·klady spojenÈ s poûadavky na odstranÏnÌ z·vad
spot¯ebiËe, kter˝ je nespr·vnÏ instalov·n
- spot¯ebiËe, kterÈ jsou pouûÌv·ny v komerËnÌm
prost¯edÌ vËetnÏ pronajÌman˝ch
- zemÏ EvropskÈho spoleËenstvÌ. Lze pouûÌt
standardnÌ z·ruku, ale zajiötÏnÌ, ûe spot¯ebiË splÚuje
normy platnÈ v p¯ÌsluönÈ zemi, kam byl spot¯ebiË
dopraven, je na zodpovÏdnosti a na n·klady
vlastnÌka. M˘ûe b˝t vyûadov·n doklad o koupi.
Model .......................................................................
»Ìslo v˝robku (Prod. No.) .........................................
SeriovÈ ËÌslo (Ser. No.) .............................................
P¯eËtÏte si tento n·vod k obsluze a dodrûujte v nÏm
uvedenÈ rady a pokyny. V mnoha p¯Ìpadech si budete
moci vyjasnit jakÈkoli pochybnosti sami a tudÌû vyhnout
se zbyteËn˝m vol·nÌm do servisu. P¯edchozÌ Ë·sti
nazvanÈ "⁄drûba" a "OdstraÚov·nÌ poruch" obsahujÌ
doporuËenÌ, co by se mÏlo zkontrolovat d¯Ìve,
neû zavol·te servisnÌho technika.
Jestliûe po tÏchto kontrol·ch z·vada st·le existuje,
zavolejte vaöe nejbliûöÌ autorizovanÈ servisnÌ st¯edisko
Zanussi.
UjistÏte se, ûe m˘ûete sdÏlit model, ËÌslo v˝robku
(Prod. No.) a seriovÈ ËÌslo (Serial. Nr.) spot¯ebiËe.
Tyto informace naleznete na datovÈm ötÌtku p¯Ìstroje.
Origin·lnÌ n·hradnÌ dÌly lze koupit od autorizovan˝ch
st¯edisek servisu Zanussi.
PodmÌnky z·ruky
My, v˝robce, zaruËujeme, ûe jestliûe bÏhem 12 mÏsÌc˘
od data zakoupenÌ tohoto spot¯ebiËe Zanussi se tento
spot¯ebiË nebo jak·koli jeho Ë·st uk·ûou jako vadnÈ
pouze z d˘vodu vadnÈho zpracov·nÌ nebo vadnÈho
materi·lu, provedeme podle naöeho uv·ûenÌ buÔ
opravu nebo v˝mÏnu tÈhoû bez placenÌ za pr·ci,
materi·l nebo p¯epravu za p¯edpokladu, ûe:
- spot¯ebiË byl spr·vnÏ instalov·n a pouûÌv·n pouze
na napÏtÌ uvedenÈ na ötÌtku jmenovit˝ch hodnot
- spot¯ebiË byl pouûÌv·n pouze pro norm·lnÌ dom·cÌ
˙Ëely a v souladu s pokyny v˝robce pro provoz
a ˙drûbu
- na spot¯ebiËi neprov·dÏla servis, ˙drûbu ani opravu
jin· neû n·mi autorizovan· osoba
- vöechny servisnÌ pr·ce podle tÈto z·ruky musÌ
prov·dÏt servis Zanussi nebo jÌm autorizovanÈ
st¯edisko
- kaûd˝ vymÏnÏn˝ spot¯ebiË nebo vymÏnÏn· vadn·
souË·st se stanou naöÌm vlastnictvÌm
- tato z·ruka platÌ vedle vaöich z·konn˝ch nebo
jinak pr·vnÏ podloûen˝ch pr·v
BezpeËnost
P¯eËtÏte si tento n·vod a varovn· upozornÏnÌ na
zaË·tku tohoto n·vodu. V˝robce nezodpovÌd· za
vady zp˘sobenÈ nespr·vnÏ pouûÌvan˝m
v˝robkem nebo v˝robkem pouûÌvan˝m pro jinÈ
˙Ëely neû jsou ˙Ëely specifikovanÈ v tomto n·vodu.
V p¯ÌpadÏ problÈmu
17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17

Zanussi ZHM722W Uživatelský manuál

Typ
Uživatelský manuál
Tato příručka je také vhodná pro