40
1. Zasuňte zástrčku do zásuvky.
2. Přesuňte vypínač na I.
3. Po zahřátí přístroje na pracovní teplotu se rozsvítí kontrolka termostatu.
4. Potraviny umístěte na spodní grilovací plochu pomocí obracečky nebo kleští, nikdy ne prsty.
Nepoužívejte žádné kovové či ostré předměty – poškodili byste protipřipalovací vrstvu.Gril zavřete.
5. Až budete s grilováním hotovi, přepněte vypínač na O a vypojte gril ze sítě.
• Zkontrolujte, zda je udělané. Pokud si nejste jisti, dejte ho ještě na chvíli na gril.
• Maso, drůbež či sekundární produkty (sekaná, burgery atd.) grilujte tak dlouho, až nebudou šťávy
krvavé. Rybu grilujte tak dlouho, dokud nebude mít po celé ploše matnou barvu.
• Hotové jídlo vyjměte pomocí dřevěných či plastových nástrojů.
• Pánt grilu je řešen tak, že je možné grilovat tlusté či nezvykle tvarované potraviny.
• Grilovací plochy by měly být k sobě souběžně, aby se jídlo připravilo stejnoměrně.
PÉČE A ÚDRŽBA
1. Odpojte spotřebič a nechte jej vychladnout, než jej vyčistíte nebo uložíte.
2. Všechny plochy otřete čistým vlhkým hadrem.
3. Těžko odstranitelné skvrny odstraníte kuchyňským ubrouskem lehce namočeným v oleji na vaření.
4. Odkapávací tác umyjte v teplé mýdlové vodě nebo v první přihrádce myčky.
• Nepoužívejte drátěnku, ocelovou vlnu či čistící houbu obsahující mýdlo.
• V místech, kde se setkává horní grilovací plocha se spodní, se mohou vyskytovat známky opotřebení.
Jde pouze o kosmetickou vadu a na provoz grilu to vliv nemá.
USKLADNĚNÍ
Abyste ušetřili místo, zaklopte stojánek, kabel naviňte do prostoru pro kabel a gril uložte ve vzpřímené
poloze
RECYKLACE
W
Aby nedocházelo k ničení životního prostředí a zdraví kvůli obsaženým nebezpečným
látkám, přístroje a dobíjecí i nedobíjecí baterie označené jedním z těchto symbolů
nesmějí být vyhazovány do směsného komunálního odpadu. Elektrické a elektronické
výrobky, a pokud to přísluší, i dobíjecí i nedobíjecí baterie, vždy likvidujte na
oficiálním recyklačním/sběrném místě.
ČASY PŘÍPRAVY A BEZPEČNOST POTRAVIN
Uvedené časy používejte jen jako vodítko. Jsou určeny pro čerstvé nebo zcela rozmražené potraviny s tím,
že teplota je nastavena na střední hodnotě. Při přípravě mražených potravin přidejte u plodů moře 2-3
minuty, u masa a drůbeže 3-6 minut, a to v závislosti na tloušťce a hutnosti daných potravin.
Při přípravě balených potravin následujte pokyny uvedené na obalu či etiketě.
HOVĚZÍ MIN SENDVIČE MIN
filet 5-7 sýr 2-3
steak z roštěnce 7-8 šunka (vařená) 5-6
burger, 100 g 7-8
kebab, 25 mm kostka 7-8 SVAČINA
steak z kýty 5-7 calzone 8-9
klobásy 6-8 hot dog 2-3
svíčková 7-9