3. V mouce udělejte prstem malou prohlubeň a do ní vložte kvasnice. Ujistěte se, že kvasnice
nejsou v kontaktu s tekutinou nebo solí.
4. Víko zvolna zavřete a zapojte napájecí kabel do zásuvky.
5. Stisknutím tlačítka Menu (Nabídka) zvolte požadovaný program.
6. Stisknutím tlačítka COLOR (KŮRKA) zvolte požadovanou barvu kůrky.
7. Stisknutím tlačítka LOAF (BOCHNÍK) zvolte požadovanou velikost. (750 nebo 900 g)
8. Nastavte čas odloženého spuštění stisknutím tlačítka Time (Čas). Tento krok můžete vynechat,
jestliže chcete pekárnu zapnout ihned.
9. Pro spuštění pekárny stiskněte tlačítko START/STOP (SPUSTIT/ZASTAVIT) a podržte ho asi 3
sekundy.
10. U programů BASIC (ZÁKLADNÍ), WHOLE WHEAT (CELOZRNNÝ), FRENCH
(FRANCOUZSKÝ), QUICK (RYCHLÝ), SWEET (SLADKÝ), CAKE (KOLÁČ), ULTRA-FAST
(VELMI RYCHLÝ) a HOME-MADE (DOMÁCÍ) uslyšíte v průběhu provozu zvuková znamení. To
jsou upozornění, abyste přidali přísady. Otevřete víko a přidejte přísady. Ventilačním otvorem ve
víku může v průběhu pečení ucházet pára. To je v pořádku.
11. Jakmile proces skončí, ozve se jeden zvukový signál. Pokud tlačítko START/STOP
(SPUSTIT/ZASTAVIT) podržíte stisknuté asi 3 sekundy, proces se zastaví a můžete chléb
vyjmout. Otevřete víko, pomocí kuchyňských chňapek otočte pečicí formou proti směru
hodinových ručiček a formu vyjměte.
Opatrně: Pečicí forma a chléb mohou být velmi horké! Vždy postupujte opatrně.
12. Před vyklopením chleba nechte pečicí formu vychladnout. Pak pomocí nepřilnavé stěrky jemně
uvolněte okraje chleba od formy.
13. Otočte pečicí formu dnem vzhůru na drátěnou podložku nebo čistou kuchyňskou desku a
jemným potřásáním chléb vyklopte.
14. Než chléb začnete krájet, nechte ho asi 20 minut vychladnout. Doporučujeme chléb krájet
elektrickým kráječem nebo zubatým nožem, nikoli nožem na ovoce nebo kuchyňským nožem,
aby se chléb nezdeformoval.
15. Jestliže nejste v místnosti, kde se pekárna nachází, nebo tlačítko START/STOP
(SPUSTIT/ZASTAVIT) po skončení pečení nestisknete, chléb bude automaticky udržován teplý
po dobu 1 hodiny, kdy se funkce udržení teploty ukončí a ozve se 10 pípnutí.
16. Pokud zařízení nepoužíváte, nebo jste dokončili operaci, odpojte přívodní kabel ze zásuvky.
Poznámka: Než začnete chléb krájet, vyjměte hnětací nůž vespod chleba pomocí háčku. Bochník je
horký – nikdy hnětací nůž nevyjímejte rukou.
Poznámka: Pokud chléb nesníte celý, doporučujeme zbytek vložit do plastového sáčku nebo plastové
nádoby. Chléb lze skladovat při pokojové teplotě přibližně po dobu tří dnů. Pokud ho chcete uchovávat
déle, zabalte ho do plastového sáčku nebo ho vložte do plastové nádoby a dejte do ledničky, kde
vydrží až deset dnů. Protože se do doma pečených chlebů většinou nepřidávají konzervanty, obvyklá
doba trvanlivosti nepřekračuje trvanlivost chlebů z obchodu.
SPECIÁLNÍ ÚVOD
1. Rychlý chléb
Rychlý chléb se připravuje pomocí kypřicího prášku nebo jedlé sody, které jsou aktivovány vlhkostí a
teplotou. Abyste dosáhli co možná nejlepšího výsledku při pečení rychlého chleba, doporučuje se, aby
byly veškeré tekutiny umístěny na dno pečicí formy a suché přísady navrch. Během počátečního
promíchání se mohou suché přísady nahromadit v rozích nádoby. Je potřeba pomoci zařízení v
míchání, abyste předešli vytváření nerozmíchaných shluků.
2. O velmi rychlém programu
Domácí pekárna dokáže upéci chléb za 1 hodinu a 38 minut s rychlým programem. Mějte prosím na
paměti, že je třeba použít vodu o teplotě 48 ºC – 50 ºC; pro změření teploty musíte použít teploměr na
vaření. Teplota má zásadní vliv na průběh pečení. Pokud je teplota vody příliš nízká, chléb nenakyne