Kenwood AT957A Uživatelský manuál

Kategorie
Mixér / kuchyňský robot příslušenství
Typ
Uživatelský manuál
kryt & Násypka
míchací lopatka
mrazicí mísa
mixovací mísa
p¡ed prvním pou¥itím
1 Omyjte jednotlivé díly – viz ”ïi•têní“.
2 Mrazicí mísu dejte 24-hodin p¡ed
pou¥itím do mrazniïky. Lopatku a
kryt dejte zároveñ do lednice.
3 P¡ipravte smês na zmrzlinu nebo
mra¥enƒ •erbet (viz. p¡ilo¥ené
recepty). V p¡ípadê pot¡eby nechte
smês vychladnout v lednici.
bezpeïnost
P¡ed montá¥í ïi demontá¥í a p¡ed
ïi•têním spot¡ebiï odpojte od
elektrického napájení.
P¡ed vƒrobou zmrzliny nebo
mra¥eného •erbetu zkontrolujte,
zda jsou v•echny souïásti
p¡íslu•enství naprosto ïisté.
Zmrzlina, která je zïásti nebo zcela
rozpu•têná, se ji¥ nesmí znovu
mrazit.
Zmrzlina nebo mra¥enƒ •erbet, p¡i
jejich¥ vƒrobê bylo u¥ito syrovƒch
p¡ímêsí, musí bƒt zkonzumovány
do sedmi dnº. Pamatujte na to, ¥e
zmrzlina je nejchutnêj•í, kdy¥ je
ïerstvá, tak¥e ji nedêlejte p¡íli•
dop¡edu.
Zmrzlinu nebo •erbet obsahující
syrová vejce nepodávejte malƒm
dêtem, têhotnƒm ¥enám nebo velmi
starƒm osobám.
V p¡ípadê, ¥e ze strojku na zmrzlinu
zaïne unikat mrazicí smês,
p¡estañte ho okam¥itê pou¥ívat.
Mrazicí smês u¥itá v tomto strojku
není toxická.
P¡i manipulaci se strojkem na
zmrzlinu - zejména krátce po
vyndání z mrazniïky - je zapot¡ebí
chránit si ruce, nebofl hrozí
nebezpeïí spáleniny mrazem.
postup pou¥ití strojku
na zmrzlinu
1 Do spot¡ebiïe vlo¥te umêlohmotnou
mísicí nádobku a upevnête ji.
2 P¡idejte mrazicí misku p¡ímo z
mrazáku a potom do ní umístête
otáïivou lopatku.
3 Nádobku s mrazicí miskou p¡ikryjte
umêlohmotnƒm krytem.
4 Sklopte mixovací hlavu tak, aby
kovovƒ kolík hlavy pronikl do otvoru
umêlohmotného krytu . Jestli¥e
mixovací hlava nedosedne,
zdvihnête ji a zapnutím s
následnƒm vypnutím spot¡ebiïe
zmêñte polohu kovového kolíku.
5 Zapnête spot¡ebiï na minimální
rychlost.
STROJEK MUSÍ
¥ETP¿EDTÍM
NE
¥ DO NÊJ VLEJETE
ZMRZLINOVONEBO
‡ERBETOVOU SMÊS. JEDINÊ
TAK ZABRÁNÍTE TOMU, ABY
SMÊS OKAM
¥ITÊ NEP¿IMRZLA
KE STÊNÁM NÁDOBY.
6 Nálevkou nalejte do strojku na
zmrzlinu smês na zmrzlinu nebo
mra¥enƒ •erbet.
7 Zmrzlina je p¡ipravena k podávání
asi po pºl hodinê míchání, kdy
mº¥ete robot vypnout.
8 Pokud hotovou zmrzlinu nebo
mra¥enƒ •erbet nehodláte ihned
servírovat, p¡endejte je do vhodné
nádoby s víïkem, kterou pak
skladujte v mrazniïce.
doporuïené rady
Aby vám strojek na zmrzlinu dob¡e
a bezpeïnê slou¥il, je pot¡eba
dodr¥ovat následující doporuïení:
1 Mrazicí mísa se musí dát do
mrazniïky, v ní¥ teplota dosahuje
minimálnê -18˚C, nejpozdêji 24
hodin p¡ed pou¥itím.
2 Zpracovávání smêsi se nesmí
p¡eru•it, dokud zmrzlina nebo
mra¥enƒ •erbet nejsou hotové.
3V p¡ípadê, ¥e smês po 45 minutách
33
Ïesky
Nezapomeñte si prosím rozev¡ít titulní stránku s vyobrazením
zpracovávání stále nedosáhla
po¥adované tuhosti, vypnête robot.
Zmrzlinu ïi •erbet l¥icí p¡endejte do
vhodné nádoby, kterou pak vlo¥te
do mrazniïky na tak dlouho, a¥
zmrzlina ïi •erbet dosáhnou
po¥adované tuhosti.
4 Smês se z mrazicí mísy nesmí
vyndávat kovovƒm náïiním.
5 Strojek doká¥e najednou vyrobit
maximálnê 1 litr zmrzliny.
ïi•têní
P¡ed ïi•têním poïkejte, dokud
mrazicí miska nedosáhne pokojové
teploty. V•echny díly vƒrobníku
zmrzliny mº¥ete mƒt teplou
mƒdlovou vodou.
Peïlivê osu•te. Nedokonalé
osu•ení mrazicí misky p¡ed jejím
vlo¥ením do mrazáku by zpºsobilo,
¥e se na ní utvo¡í námraza, která
by p¡i dal•ím pou¥ití spot¡ebiïe
bránila otáïení lopatky.
K mytí vƒrobníku zmrzliny
nepou¥ívejte myïku nádobí.
Mytí strojku na zmrzlinu v myïce na
nádobí se nedoporuïuje.
Doporuïujeme, abyste mrazicí mísu
po umytí a vysu•ení skladovali v
igelitovém pytlíku v mrazniïce;
tímto zpºsobem ji budete mít v¥dy
p¡ipravenou k pou¥ití.
receptá¡
V následujících ¡ádcích naleznete
nêkolik doporuïenƒch receptº,
které vám pomohou lépe se
seznámit s obsluhou strojku na
zmrzlinu.
vanilková zmrzlina
500 ml plnotuïného mléka
125 ml smetany
5 ml vanilkové tresti
3 ¥loutky
150 g cukru písek
1 Do hrnce dáme smetanu, mléko a
vanilkovou tresfl a za stálého
míchání p¡ivedeme témê¡ do varu.
Odstavíme a necháme mírnê
vychladnout.
2 Mezitím ve velké míse ut¡eme
¥loutky s cukrem, a¥ je smês tuhá a
svêtlá.
3 Za stálého míchání nalejeme teplou
smês mléka a smetany na
rozet¡ené ¥loutky s cukrem. Dbáme
na to, aby byl cukr ve smêsi zcela
rozpu•tên.
4 Smês p¡elejeme opêt do hrnce a na
velmi mírném plameni za stálého
míchání zah¡íváme, a¥ zaïne
tuhnout na va¡eïce.
5 Smês pak necháme vychladnout.
6 ¿ádnê vychladlou smês nalejeme
do strojku na zmrzlinu a mícháme
do tuha (cca 30 minut).
obmêny:
ïokoládová - místo smetany dáme
do smêsi 100 g ho¡ké ïokolády,
kterou rozpustíme v hrneïku
vlo¥eném do láznê horké vody.
o¡echy do zmrzliny p¡idejte 100
g/4 unce nasekanƒch o¡echº
bezprost¡ednê p¡ed jejím
podáváním.
34
jahodová zmrzlina
400 g zralƒch jahod
200 ml smetany na •lehání
75 g cukru písek
•fláva z pºlky citronu
1 Jahody rozmixujeme.
2 Do rozmixovanƒch jahod vmícháme
cukr, smetanu a citronovou •flávu.
3 Smês dáme vychladit do lednice.
4 Studenou smês nalejeme do strojku
na zmrzlinu a mícháme a¥ ztuhne.
obmêny:
Místo jahod mº¥eme pou¥ít
jakékoliv jiné mêkké ovoce.
Sladkost smêsi závisí na pou¥itém
ovoci; to znamená, ¥e smês
musíme ochutnat a podle pot¡eby
p¡ípadnê p¡ed mra¥ením dosladit.
Dºle¥ité upozornêní: Doba, kterou
smêsi trvá ne¥ se zmêní ve
zmrzlinu, závisí na:
mno¥ství a slo¥ení smêsi; alkohol
p¡idanƒ do smêsi brzdí proces
mra¥ení;
teplotê smêsi p¡i jejím nalití do
strojku;
na okolní teplotê.
35
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47

Kenwood AT957A Uživatelský manuál

Kategorie
Mixér / kuchyňský robot příslušenství
Typ
Uživatelský manuál