CZ
1
OBSAH
BEZPEČNOSTNÍ POKYNY .................................................................................................................2
POPIS ................................................................................................................................................3
OVLÁDACÍ PANEL ............................................................................................................................4
1. Displej – základní nastavení ............................................................................................. 4
2. Tlačítko START/STOP ......................................................................................................... 4
3. Tlačítko BARVA ..................................................................................................................4
4. Tlačítko VELIKOST ..............................................................................................................4
5. Tlačítko MENU .................................................................................................................... 4
6. Tlačítko ČAS ....................................................................................................................... 6
FUNKCE PEKÁRNY CHLEBA ............................................................................................................6
Zvukový signál ...................................................................................................................... 6
Uchování teploty ....................................................................................................................6
Nastavení hodin .....................................................................................................................6
Paměť ......................................................................................................................................7
Bezpečnostní funkce ..............................................................................................................7
POSTUP PEČENÍ ...............................................................................................................................7
Příprava k použití – programovací fáze pečení chleba ...................................................... 7
Jak připravit chléb ..................................................................................................................8
Konec naprogramovaných fází .............................................................................................9
Časový průběh programů ....................................................................................................10
ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA ........................................................................................................................ 12
RADY A TIPY ..................................................................................................................................12
Po pečení se chléb lepí na nádobu. ..................................................................................... 12
Jak zabránit tvorbě děr v chlebu způsobených přítomností hnětacích háků? ....................13
Těsto překyne přes okraj nádoby ........................................................................................13
Chléb vykyne, ale při pečení spadne .................................................................................. 13
Kdy lze otevřít víko pekárny během provozu? .................................................................. 13
Pšeničné mouky ....................................................................................................................13
Žitné mouky ..........................................................................................................................14
Co je pšeničná celozrnná mouka? ....................................................................................... 14
Co se musí dělat při použití žitné mouky? .........................................................................14
Lze použít i doma mletou mouku? .....................................................................................14
Lepek v mouce ...................................................................................................................... 14
Jaké druhy mouky existují a jak se používají? ................................................................... 14
Jak lze vyrobit čerstvý chléb pro snazší trávení? ............................................................... 14
Co lze dělat, když chléb chutná po droždí? ...................................................................... 15
Proč kupovaný chléb chutná jinak než chléb pečený v domácí pekárně? ...................... 15
POZNÁMKY K RECEPTŮM .............................................................................................................15
1. Ingredience ....................................................................................................................... 15
2. Přizpůsobování dávek ..................................................................................................... 15
3. Přidávání a odměřování ingrediencí a množství .......................................................... 16
4. Hmotnosti a objemy chleba ............................................................................................ 16
5. Výsledky pečení ............................................................................................................... 16
NEDOSTATKY V RECEPTECH .........................................................................................................17
ODSTRAŇOVÁNÍ PROBLÉMŮ ........................................................................................................18
TECHNICKÉ ÚDAJE ........................................................................................................................19
RECEPTY K PEKÁRNĚ CHLEBA ......................................................................................................21