Saturn ST-EC1775 Návod k obsluze

Kategorie
Stroje na výrobu chleba
Typ
Návod k obsluze
46
13
Борошно
прилипло до
поверхні хліба
1. Наявність липких
інгредієнтів, таких
як масло або банани
й ін.
Стежте за кількістю
інгредієнтів
2. Погане вимішування
через нестачу води
Перевірте кількість води й
справність механізму
тістомішалки.
14
Занадто товста
скоринка, колір
виробу занадто
темний при
випіканні
солодкого тіста
Цукор впливає на колір
тіста
Якщо колір скоринки
занадто темний, натисніть
кнопку СТАРТ/СТОП
за 5-10 хвилин до
закінчення процесу
випікання.
     щ!
 ,   :  
     .
Виробник залишає за собою право вносити зміни в технічні
характеристики й дизайн виробів.
47
CZ
PEC NA CHLEBA
Vážený zákazníku !
Dovolte, abychom Vám blahopřáli k zakoupení výrobku značky «Saturn». Jsme
přesvědčeni, že naše výrobky budou věrnými a spolehlivými pomocníky ve Vaší
domácnosti.
DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE
1. Před používáním si přečtěte celý návod k obsluze.
2. Před připojením přístroje k síti prověřte, že napětí, které je uvedeno na přístroji,
odpovídá napětí ve Vaší síti. Jestliže tomu tak není, spojte se s Vaším prodejcem a
přístroj NEPOUŽÍVEJTE.
3. Když přístroj nepoužíváte, vytáhněte kabel ze zásuvky.
4. Nepoužívejte přístroj s poškozeným kabelem napájení nebo jinými poškozeními.
Přístroj předejte k opravě do nejbližšího autorizovaného servisního střediska.
5. Nedotýkejte se horkých povrchů.
6. Abyste předešli úrazu elektrickým proudem, neponořujte kabel napájení,
zástrčku ani těleso přístroje do vody nebo jiné kapaliny.
7. Nedovolte, aby kabel napájení visel přes okraj stolu nebo se dotýkal horkých
povrchů.
8. Použí
vání doplňujícího příslušenství, které není doporučeno výrobce, může
způsobit poškození přístroje.
9. Je třeba věnovat zvláštní pozornost, jestliže přístroj používají děti nebo se
používá v jejich bezprostřední blízkosti.
10. Neumisťujte přístroj do blízkosti nebo na horký plynový nebo elektric sporák
nebo do horké trouby.
11. V pracovním procesu se nedotýkejte pohybujících se částí přístroje.
12. Nikdy nezapínejte přístroj bez správným způsobem vložených ingrediencí
13. Pečlivě vyjímejte kontejnér, nedbalé zacházení ho může poškodit.
14. Nepoužívejte uvnitř pece kovovou folii nebo jiné materiály. Mohlo by to způsobit
zkrat.
15. Pro zajiště normální ventilace , nezakrývejte pec ručníkem nebo jinými
materially. Předejdete tím riziku požáru.
16. Přístroj používejte pouze v domácnosti a pouze k účelům, uvedeným v tomto
návodu.
17. Vytahování pekáče z peci na chleba je zakázáno během celého procesu přípravy.
18. Přístroj není určen pro venkovní použití.
18. Uchovejte si tento návod k obsluze.
 :
: 220-230 
: 50 
 : 2.7
: . . . 600 

 . . ....................... 1 .
   ... 1 .
  .
1 .
 . . . ......................1 .
Книга рецептів
. ...................1 .
Безпека навколишнього середовища. Утилізація
48
POPIS ČÁSTÍ
C
O
L
O
R
S
I
Z
E
L
O
A
F
S
T
O
P
5 .S W E E
T
6 . U
L T R A F A
S T
-
I
7 .UL
T R A
F A
S T
-II
8 . D
O U
G
H
3
1
:
0
0
M
E
N
U
S
T
A
R
T
9 .JA M
1
0
.C A
K
E
1 1
.
S
A N
D W I
C
H
1
2
.B A K
E
1 .B A S
I
C
2 . F R E
N C
H
3 .W H
O L E W H
E A
T
4 .
Q U
I C
K
L I
G H
T
M
E D
I U
M
D
A
R
K
1
.
5
L
B
2 . 0 L
B
Measuring
spoon
Measuring cup
Bread pan
Control panel
Housing
Kneading blade(not shown
but at the bottom of the pan)
View window
Lid
1. Měrná nádobka - Measuring cup
2. Měrná lžička/lžíce - Measuring spoon
3. ček - Hook
4. Víko - Lid
5. Průhledné okénko - View window
6. Kontejner - Bread pan
7. Ovládací panel - Control panel
8. Těleso - Housing
9. Hnětač těsta - Kneading blade
/na obrázku není vidět, nachází se na dně kontejneru/
ZÁKLADFUNKCE
49
MENU
Používá se pří nastavování různých programů, které se mě při každém stisknutí
(stisknutí doprovází krátký zvukový signál). Při nepřetržitém tisknutí se na displeji objeví
v cyklickém pořadí 12 menu. Zvolte požadovaný program.
Popis funkcí
1. Basic: Hnětení těsta, kynutí těsta, pečení obyčejného chleba.
2. French: Hnětení těsta, kynutí těsta, pečení s velmi dlouhou dobou kynutí. Chleba
upečený tímto způsobem má obvykle křupavou kůrku a lehkou strukturu.
3. Whole wheat: Hnětení těsta, kynutí těsta, pečení chleba s použitím celozrnné
mouky. Funkce s velmi dlouhým ohřevem umožňuje celozrnné mouce vstřebat
vlhkost. Při této funkci není žádoucí používat funkci odloženého začátku pečení
LIGHT MEDIUM DARK 750 g 900 g
1.BASIC
2.FRENCH
3.WHOLE WHEAT
4.QUICK
9.JAM
10.CAKE
11.SANDWICH
12.BAKE
START
M
E
N
U
1
3: 00
5.SWEET
6.ULTRA FAST-I
7.ULTRA FAST-II
8.DOUGH
S
TO
P
L
O
A
F
S
I
Z
E
C
O
L
O
R
Toto ukazuje
zvolený program
Čas pro přípravu
p říslušného programu
Indikátor naje
50
/viz. níže/.
3. Quick: Hnětení těsta, kynutí těsta a pečení s použitím jedsody nebo kypřícího
prášku. Chleba upečený tímto způsobem obvykle nenabývá velkých rozměrů a
má pevnou strukturu.
4. Sweet: Hnětení těsta, kynutí těsta, pečení sladkého chleba s křupavou kůrkou.
5. Ultra fast I: Hnětení těsta, kynutí těsta, pečení chleba o hmotnosti 750 g
v krátké době. Chleba, který je připravený tímto způsobem je obvykle menší a
hrubší strukturu , než chleba, který je připraven podle programu Quick.
6. Ultra fast II: Totéž, jak je popsáno výše, ale používá se pro chleba o hmotnosti
900 g
7. Dough: Hnětení a kynutí těsta bez pečení. Hotové těsto použijte pro přípravu
housek , pizzy atd.
8. Jam: Příprava zavařeniny a džemu
9. Cake: Hnětení, kynutí a pečení těsta s použitím jedlé sody nebo kypřícího prášku.
10. Rapid: Rychlé hnětení těsta, kynutí těsta, pečení chleba.
11. Sandwich: Hnětení, kynutí těsta pro sandwich. Pro připravu jemného a
pórovitého chleba s tenkou kůrkou.
12. Bake: Pouze pro pečení, bez hnětení a kynutí. Používá se rovněž pro prodloužení
doby pečení.
ZAPNUTÍ
Po připojení k síti zazní zvukový signál a na displeji se objeví "3:00". Tečky mezi «3» a
«00» blikají. Ručička je nastavena z výrobního závodu na hmotnost 900 g a režim
MEDIUM
START/STOP
Spuštění a ukončení zvoleného programu pečení.
Pro zapnutí programu stiskněte tlačítko "START/STOP" jeden krát. Při tomto zazní krátký
zvukový signál, dvojtečka v ikonce údaje času bude blikat, rozsvítí se indikátor. Po
stisknutí tlačítka "START/STOP" budou všechna ostatní tlačítka neaktivní. Pro zastavení
programu tiskněte tlačítko "START/STOP" po dobu 3 sekund, dokud zvukový signál
nepotvrdí, že program byl vypnut. Tato zvláštnost umožňuje předejít neúmyslnému
přerušení splnění zadaného programu.
51
COLOR
Volby barvy kůrky: LIGHT (světlá), MEDIUM (střední), DARK (tmavá). Stiskněte
toto tlačítko, abyste zvolili požadovaný efekt.
LOAF SIZE
Stiskněte pro volbu rozměru chleba.
Mějte na zřeteli, že rozměr chleba má vliv na celkovou dobu připravování.
FUNKCE ODLOŽENÉHO ZAČÁTKU (TIME + nebo TIME-)
Pro nastavení doby začátku připravovápoužijte tuto funkci. Nastavte dobu odloženého
začátku stisknutím " " nebo " ". Nezapomeňte, že do doby odloženého začátku je
třeba zahrnout u dobu pečení chleba. Tímto způsobem, při odloženém začátku pečení,
získáte čerstvý horký chléb. Nejdříve zvolte program I stupeň upečení kůrky, potom
stiskněte " "nebo " ", abyste zvětšili nebo zmenšili dobu odloženého začátku (krok
šipky se rovná 10 minutám). Maximální doba odložení je 13 hodin.
Příklad: Nyní je 18 hodin 30 minut, když chcete získat hotový chleba v 7 hodin ráno,
například, během 10-ti hodin 30-ti minut, zvolte program, barvu kůrky, rozměr chleba a
tiskněte nebo dokud se na displeji neobjeví 10:30 (doba odloženého začátku).
Potom stiskněte tlačítko START/STOP pro zapnutí programu. Na displeji se bude
zobrazovat zbývající čas do ukončení programu. V 7 hodin budete mít čerstvý chleba.
Chleba se automaticky ohřívá po dobu jedné hodiny po ukončení pečení.
Pozor: Při odloženém začátku pečení nepoužívejte produkty, které se rychle kazí, jako
jsou vejce, čerstvé mléko, ovoce, zelenina atd.
AUTOMATICKÝ OHŘEV
52
Chleba se automaticky ohřívá po dobu jedné hodiny po ukončení pečení. Pro vyjmutí
chleba stiskněte tlačítko START/STOP.
PODMÍNKY PRO NORMÁLNÍ POUŽÍVÁNÍ
Pec na chleba může pracovat při různých teplotách, avšak při nízké teplotě může těsto
nakynout špatně, což vliv na jeho rozměr a strukturu. Doporučená teplota místnosti je
od +15° do +34° .
UPOZORŇUJÍCÍ ZNAKY:
1. Když se po spuštěprogramu na displeji zobrazí "H:HH" (obrázek 1), znamená to, že
teplota uvnitř je příliš vysoká a program být pozastaven. Otevřete víko a nechte chleba
po dobu 10 – 20 minut vychladnout.
2. Když se po stisknutí tlačítka START/STOP na displeji zobrazí "E:EE" (obrázek 2),
znamená to, že snímač teploty není nastaven správným způsobem. Obraťte se na
autorizované servisní středisko s cílem zjištění a odstranění závady.
Před používáním
1. Přesvědčte se o existenci a správnosti všech elementů.
2. Očistěte všechny elementy v souladu s
článkem «ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ»
3. Zapněte program «BAKE» (pečení) a prohřejte přístroj bez ingrediencí po dobu 10
minut. Po ochlazení ještě jednou očistěte.
53
4. Vysušte všechny díly a sestavte, přístroj je připraven k použití.
PŘÍPRAVA CHLEBA
1. Vložte kontejner do pece a zatlačte do cvaknutí. Nasaďte hnětače na hnací hřídelky a
otočte ve směru hodinových ručiček do cvaknutí. Před nasazením hnětačů se doporučuje
zaplnit otvory tukem. To sníží stupeň nalepování těsta do otvorů hnětače.
2. Vložte ingredience do kontejneru a držte se receptu .Obvykle se v prvé řadě nalívá
tekutina, potom se přidává cukr, sůl a mouka. Kvasnice, jed soda a kypřící prášek se
přidávají poslední. Při výrobě chleba z hrubě mletých zrn nebo chleba žitného,
doporučujeme změnit pořadí ukládání ingrediencí. Nejdříve vložte suché kvasnice a
mouku a nakonec přidejte tekutinu.
3. Udělejte zahloubení v mouce a vložte sem kvasnice. Dbejte na to, aby se kvasnice
nespojily se solí nebo tekutinou.
4. Uzavřete víko a připojte kabel napájení k zásuvce.
5. Stiskněte tlačítko MENU pro volbu požadovaného programu.
6. Stiskněte tlačí
tko COLOR pro volbu barvy kůrky.
7 Stiskněte tlačítko LOAF SIZE pro volbu požadované hmotnosti chleba /7
50 g
nebo 9
00 g
/.
8.Jestli je to nezbytné, nastavte čas odsunutého začátku pečení.
9. Pro začátek pracovního procesu stiskněte tlačítko START/STOP.
10.Proces připravování podle programů BASIC, FRENCH, WHOLE WHEAT, SWEET,
SANDWICH je doprovázen dlouhým zvukovým signálem, což znamená, že je třeba přidat
ingredience. Otevřete víko a vložte ingredience. Během pečení je možné, že přes
ventilač otvory bude vystupovat pára. To je normální.
11. Deset krátkých zvukových signálů oznámí, že je ukončen proces pečení. Siskněte a
držte tlačítko START/STOP po dobu přibližně 3-5 sekund, abyste zastavili proces a mohli
vyjmout chleba. Otevřete víko. Použijte chňapky a opatrně vyjměte kontejner z pece.
12.Pomocí lopatky pečlivě oddělte kraje chleba od kontejneru.
Obr.
2
Obr.
1
L
I
G
H
T
M
E
D
I
U
M
D
A
R
K
L
I
G
H
T
M
E
D
I
U
M
D
A
R
K
750 g 900 g
750 g 900 g
54
Pozor: Mějte na paměti, že kontejner a chleba mohou být velmi horké, buďte pozorní a
vždy používejte chňapky.
13.Převraťte kontejner nad čistým povrchem dnem vzhůru a chleba pečlivě vyklopte.
14.Chleba pečlivě vyjměte a nechte ho 20 minut vychladnout.
15.Jestliže v době ukončení pečení nejste v místnosti nebo nebylo stisknuto tlačítko
START/STOP, chleba se bude po dobu 1 hodiny automaticky ohřívat.
16.Když přístroj nebudete delší dobu používat, odpojte ho od elektrické sítě.
Pozor:Před krájením chleba oddělte lopatky hnětače od chleba pomocí háčku /je součástí
dodávky/ .Neoddělujte lopatky rukama, nezapomeňte, že teplota je velmi vysoká.
UŽITEČNÉ INFORMACE
1. Rychlé pečení
Při pečení chleba rychlým způsobem se používá jedlá soda a kypřící prášek, které
aktivují tekutinu a vysokou teplotu. Pro zlepšení vysoké kvality se doporučuje
umístnit tekutinu na dno kontejneru a sypké ingredience nahoru, protože při
počátečním hnětení se ingredience mohou špatně rozmístit a zůstat v rozích
kontejneru. V tomto případě oddělte sypké ingredience od stěn pomocí stěrky.
2. Urychlené pečení
Pomocí urychleného pečení můžete připravit chleba během jedné hodiny, přitom bude
mít velmi hustou strukturu. Program ULTRA FAST I je určen pro pečení chleba
hmotnosti 7
50 g
, program ULTRA FAST II je určen pro pečení chleba o
hmotnosti
900 g
. Nezapomeňte, že voda, která se přidává do těsta, musí mít teplotu
od 48°С do 50°С . Pro měření teploty vody použijte teploměr, je to velmi důležité
pro získání kvalitního těsta. Voda nižší teploty může být příčinou nedostatečného
vykynutí těsta, voda příliš vysoké teploty může zničit kvasnice, což má rovněž vliv na
kynutí těsta.
ÚDRŽBA A ČIŠTĚ
55
Před čištěním vždy odpojte přístroj od elektrické sítě a nechte ho vychladnout.
1. Kontejner: Otřete kontejner uvnitř i zvenku měkkým vlhkým hadrem.
Nepoužívejte při čiště hrubé nebo abrazivní materiály, abyste nepoškodili
povrch, který zabraňuje připalování.
2. Hnětač těsta: Jestliže u Vás vzniknou těžkosti při sejmutí hnětačů z hnací
hřídelky, naplňte kontejner teplou vodou a odstavte na 30 minut, potom hnětače
sejměte. Otřete pomocí měkkého vlhkého hadru. Hnětače a kontejner se mohou
mýt v myčce.
3. Víko a průhledné okénko: Víko i okénko otřete zevnitř i zvenku měkkým vlhkým
hadrem.
4. Těleso přístroje: Těleso otřete pečlivě vlhkým hadrem. Nepoužívejte abrazivní
materiály, abyste nepoškodili povrch. Neponořujte těleso do vody.
5. Dříve n pec uskladníte, přesvědčte se , že úplně vychladla. Měrnou lžičku a
hnětače vložte dovnitř a uzavřete víko.
INFORMACE O SUROVINÁCH
1. Mouka na chleba
Mouka na chleba má vysoký obsah lepku /rovněž se nazývá moukou s vysokým
obsahem lepku a bílkovin/, disponuje vysokou elastičností. Mouka s vysokým
obsahem lepku umožňuje péci chleba velkého rozměru. Mouka je nejdůležitější
ingrediencí při zhotovení chleba.
2. Obyčejná mouka
Získává se cestou mísení pečlivě vybraných tvrdých a měkkých druhů pšenic,
používá se pro rychlé pečení chleba a přípravu cukrářského pečiva.
3. Celozrnná mouka
Celozrnná mouka obsahuje více lepku a výživných látek. Chleba, který je zhotovený
z této mouky je obvykle nevelkých rozměrů. Mnohé recepty navrhují smísení
obyčejné mouky s moukou celozrnnou.
4. Hrubá mouka
56
Hrubá mouka připomíná svojí strukturou mouku celozrnnou. Pro dosažení
normálního nakynutí těsta je nezbytné kombinovat hrubou mouku s moukou na
chleba.
5. Mouka na tukové/máslové/ pečivo
Mouka na tukové pečivo se získává z měkkých druhů pšenice nebo z pšenice
s nízkým obsahem bílkovin, je nejvhodnější pro výrobu cukrářských výrobků. Na
kvalitu kvasnic a mouky mají vliv výrobní podmínky, skladování a způsob
zpracování. Zkuste výrobky různých výrobců, abyste zvolili ten nejvhodnější.
6. Kukuřičná a ovesná mouka
Kukuřičná a ovesná mouka se získávají z kukuřice a ovsa. Používají se pro zvýšení
chuťových kvalit chleba z hrubé mouky.
7. Cukr
Cukr je důležitým komponentem, který dodává výrobku sladkost a chuťovou barvu.
Rovněž je důležitý v procesu kvašení. Nejvíce se používá bílý cukr krupice, méně se
používá cukr nahnědlý nebo cukr práškový.
8. Kvasnice
Kvasnice vytvářejí kysličník uhličitý a přidávají těstu objem a kyprost. Kvasnice je
třeba skladovat v chladničce a nevystavovat je působení vysokých teplot. Před
použitím kvasnic prověřte dobu jejich použitelnosti a dobu skladování.
Znehodnocené kvasnice jsou nejčastějsí p
říčinou, že těsto nevykyne.
Stanovení použitelnosti kvasnic:
- nalijte do nádoby ½ sklenice teplé vody (45-50°)
- přidejte 1 kávovou lžičku cukru a rozmíchejte, nahoru přidejte 2 kávové lžičky
kvasnic
- odstavte nádobu na teplém místě na 10 minut, nemíchejte
- kvasnice musí vzpěnit a zvětšit se, jestliže k tomu nedošlo, nejsou kvasnice vhodné
k upotřebení.
9. Sůl
57
Sůl je důležitou chuťovou přísadou a je rovněž nezbytným komponentem pro tvoření
kůrky. Avšak sůl může mít špatný vliv na proces vzkypění kvasnic. Můžete použití
soli úplně odmítnout, v takovém případě bude chleba značně větších rozměrů.
10. Vejce
Vejce dělají chleba výživnějším a větším v rozměru, přidávají osobitou chuť.
11 Tuk, čajové máslo , rostlinný tuk
Tuk přidává chlebu měkkost a umožní prodloužit dobu skladování. Čajové máslo před
přidáním do těsta je třeba rozpustit nebo nakrájet na malé kousky.
12 Kypřící prášek
Kypřící prášek se obvykle používá pro přípravu chleba podle urychleného programu
(Ultra Fast).
13 Jedlá soda
Má stejné funkce, jako kypřící prášek.
14 Voda a jiné tekutiny
Voda je nezbytným komponentem pro výrobu chleba. Nejoptimálnější teplota vody
pro přípravu těsta je 20-25°. Při zhotovení chleba urychleným způsobem, mut
voda teplotu 45-50°. Vodu je možné zam
ěnit čerstvým nebo trvanlivým mlékem. V
některých receptech se používají ovocné šťávy (jablečné, pomerančové, citronové
atd.)
MNOŽSTVÍ A MÍRA INGREDIENCÍ
Je důležité přesně dodržovat množství ingrediencí, které je uvedeno v receptu. Používejte
měrnou nádobku a měrnou lžičku a měrnou lžíci.
58
ODSTRANĚNÍ ZÁVAD
No. Závada Příčina Způsob odstraně
1
V procesu pečení
vystupuje
z ventilačního
otvoru dým.
Na ohřívacím
článku jsou
částečky potravin,
tuku nebo
rostlinného oleje.
Vypněte pec na
chleba a vyčistěte
ohřívací článek,
buďte pozorní, má
vysokou teplotu,
nechte ho nejdříve
vychladnout.
2
Spodní kůrka
chleba je příliš
silná.
Chleba se nachází v
procesu ohřevu
dlouhou dobu.
Vyjměte chleba z
kontejneru ihned po
upečení.
3
Težkosti při snaze
vyklopit chleba z
kontejneru.
Hnětače těsta pevně
přiléhají ke
kontejneru.
Potom, jakmile
chleba vyjmete,
nalijte do kontejneru
před dalším použitím
horkou vodu a
odstavte na 10 minut,
potom kontejner
dobře omyjte a
vysušte.
4
Komponenty jsou
špatně prohněteny,
špatné pečení.
1. Zvolen nesprávný
program pečení.
Zvolte správný
program.
2. Odpor při hnětení
je příliš velký.
Vyjměte kontejner a
zapněte hnětač těsta,
jestliže problém
nezmizí, obraťte se na
autorizované servisní
středisko.
5
Blikání
displeje“H:HH” po
stisknutí
tlačítka“start/stop”.
Příliš vysoká teplota
uvnitř pece.
Stiskněte
tlačítko“start/stop”,
odpojte kabel
napájení, vyjměte
kontejner, nechte pec
vychladnout.
59
6
Příliš velký hluk
hnacího motoru, ale
těsto se nehněte.
Nesprávně vložený
kontejner, velké
množství těsta.
Prověřte správnost
vložení
kontejneru.Prověřte
množství ingrediencí
v souladu s receptem.
7
Chleba je příliš
velkého rozměru.
Přebyteč
množství kvasnic,
vody nebo mouky.
Příliš vysoká teplota
v místnosti.
Zmenšete množství
podle receptu.
8
Chleba je malého
rozměru nebo
nenakynul.
Nejsou kvasnice
nebo nedostateč
množství. Kvasnice
ztratili aktivitu
v důsledku příliš
vysoké teploty
vody, smísením se
solí nebo v důsledku
příliš nízké teploty
v místnosti.
Prověřte množství
kvasnic a jejich
použitelnost. Zvětšete
teplotu v místnosti.
9
Příliš velké
množství těsta,
které se neuhněte v
kontejneru.
Přebyteč
množství tekutin.
Zmenšete množství
tekutin.
10
Propadání těsta
uvnitř chleba.
1. Nedostatečně
hustá mouka pro
kynutí.
Používejte mouku pro
zhotovení chleba.
2. Příliš vysoká
rychlost kynutí
kvasnic nebo příliš
vysoká teplota.
Používejte kvasnice
při pokojové teplotě.
3. Vlhké nebo příliš
měkké těsto v
důsledku přebytku
vody.
Držte se doporučení v
receptu.
60
11 Těžké těsto
1. Přebytek mouky
nebo nedostatek
vody.
Zmenšete množství
mouky nebo zvětšete
množství vody.
2. Přebytek ovoce
nebo celozrnné
mouky.
Zmenšete množství
ovoce a zvetšete
množství kvasnic.
12
Chleba je uvnitř
dutý.
1. Přebytek vody
nebo kvasnic, chybí
sůl
Dodržujte množství
ingrediencí podle
receptu.
2. Voda má příliš
vysokou teplotu.
Dbejte na teplotu
vody.
13
Ulpívání mouky na
povrchu chleba.
1. Přítomnost
lepkavých
ingrediencí,
jako tuk nebo
banány atd.
Dbejte na množství
ingrediencí.
2. Špatné hnětení
v důsledku
nedostatku vody.
Prověřte množství
vody a správnost
mechanizmu hnětení.
14
Příliš tlustá kůrka,
při pečení sladkého
těsta je barva
výrobku příliš
tmavá.
Cukr má vliv na
barvu těsta.
Když je barva kůrky
příliš temná, stiskněte
tlačítko start/stop 5-
10 minut před
ukončením procesu
pečení.
Technické charakteristiky:
Provozní napětí: . 220-230V
Provozní kmitočet:... 50Hz
Proud:.........................2.7 A
Příkon: ..................... 600 W
Návod k obsluze ...................
111 kkksss
Záruční list . .......................... 1 ks
Obal . . .................................... 1 ks
POZOR !
Při likvidaci tohoto výrobku použijte
pouze sběrné nádoby k tomu určené.
Bližší informace obdržíte u svého
prodejce.
Kompletace
Pec na chleba . . . .....................
.
1 ks
Kucharky
..........
1 ks
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Saturn ST-EC1775 Návod k obsluze

Kategorie
Stroje na výrobu chleba
Typ
Návod k obsluze