Kenwood MG510 Návod k obsluze

Kategorie
Mlýnky
Typ
Návod k obsluze

Tato příručka je také vhodná pro

bezpeïnost
Dbejte na to, aby kosti, kº¥e apod.
byly z masa p¡ed mletím
odstranêny.
P¡i mletí o¡echº hoõte do mlƒnku
jen nêkolik jader najednou a
poïkejte a¥ je spiralovƒ •nek
zachytí. Teprve potom vhoõte dal•í.
Spot¡ebiï vypnête z proudu:
p¡ed montá¥í a demontá¥í
souïástí
po pou¥ití
p¡ed ïi•têním
V¥dy pou¥ívejte tlaïidlo dodané se
strojkem. Do plnicího hrdla nikdy
nestrkejte prsty nebo kuchyñské
náïiní.
Pozor - sekací nº¥ je ostrƒ, buõte
proto opatrní p¡i jeho pou¥ití i
ïi•têní.
P¡ed spu•têním spot¡ebiïe
p¡ekontrolujte, ¥e je mlƒnek
správnê namontován.
Dbejte na to, aby spot¡ebiï, •ñºra
ani zástrïka nebyly vlhké -
zabráníte tím úrazu elektrickƒm
proudem.
Po•kozenƒ mlƒnek na maso se
nesmí pou¥ívat. Nechte ho
p¡ekontrolovat a spravit: viz ïást
“Servis”.
Nepou¥ívejte p¡íslu•enství
nedoporuïená vƒrobcem.
Nikdy nenechávejte kabel viset
dolů, kde by ho mohly zachytit děti.
Malé dêti a nemocné ïi jinak
oslabené osoby nesmí mlƒnek na
maso pou¥ívat bez dohledu.
Dávejte pozor, malé dêti musí bƒt
pod dohledem, aby si se spot¡ebiïem
nehrály.
P¡ístroj je urïen pouze k pou¥ití v
domácnosti.
p¡ed p¡ipojením
P¡esvêdïte se, ¥e va•e elektrická
zásuvka odpovídá zásuvce
uvedené na spodní stranê p¡ístroje.
P¡ístroj odpovídá po¥adavkºm
smêrnice Evropského hospodá¡ského
spoleïenství 89/336/EEC.
p¡ed prvním pou¥itím
1 P¡ístroj zcela zbavte obalu
2 Umyjte souïásti, viz ïást “péïe a
ïi•têní”
mlƒnek na maso
hnací jednotka
zásuvka pohon p¡íslu•enství
pojistnƒ •roub
vypínaï (on/off)
tlaïítko zpêtného chodu
klíï na matici
kruhová matice
mlecí vlo¥ky: jemná, st¡ední,
hrubá
nº¥
•nek
têleso mlƒnku
miska
p¡ítlaïnƒ válec
víïko p¡ítlaïného válce
kryt misky
sestavení
1 ‡nek zasuñte do têlesa mlƒnku.
2 Nasaõte nº¥ - ¡eznou stranou ven
. Zajistête, aby nále¥itê dosedl
- jinak by mohlo dojít k
po•kození mlƒnku.
3 P¡ilo¥te mlecí vlo¥ku . Nasaõte ji
vƒ¡ezem na vƒstupek.
Jemnou mlecí vlo¥ku pou¥ijte na
syrové maso, ryby, malé o¡echy
nebo na va¡ené maso k p¡ípravê
pirohº ïi sekané.
St¡ední a hrubou mlecí vlo¥ku
pou¥ívejte na syrové maso, ryby,
o¡echy, zeleninu, tvrdé sƒry nebo
na loupané ïi su•ené ovoce k
p¡ípravê pudinkº nebo marmelád.
4Volnê nasaõte kruhovou matici.
pou¥ití mlƒnku
1 Pojistnƒ •roub uvolnête otáïením
smêrem doleva . Mlƒnek pak
zasuñte do zásuvky pohonu .
49
Ïesky
P¡ed ïtením rozlo¥te p¡ední stránku s ilustrací
k
m
l
b
c
d
e
f
g
h
i
j
n
o
a
2 Mlƒnkem pootoïte na obê strany,
a¥ pevnê zapadne na místo.
Pojistnƒ •roub pak utáhnête
smêrem doprava.
3 Ruïnê utáhnête kruhovou matici.
4 Nasaõte misku. Kryt misky umístête
pod mlƒnek, aby zachycoval mleté
potraviny.
5 Zmra¥ené potraviny p¡ed mletím
dºkladnê rozmrazte. Maso
na¡ezejte na prou¥ky o •í¡ce 2,5 cm
(1“).
6 Spot¡ebiï spusflte . Pomocí
tlaïidla jemnê tlaïte potraviny, kus
po kuse, do mlƒnku. Netlaïte silou,
mohlo by dojít k po•kození mlƒnku.
V p¡ípadê, ¥e se mlƒnek p¡i mletí
p¡etí¥ením ïi ucpáním zastaví,
vypnête ho. Na pár vte¡in stisknête
tlaïítko zpêtného chodu , abyste
mlƒnek uvolnili. Spot¡ebiï vypnête z
proudu, odmontujte a vyïistête
ucpání.
plniï klobás
základní deska*
velká hubice* (k plnêní silnƒch
klobás)
malá hubice* (k plnêní tenkƒch
klobás)
* Uloženo ve výsuvném mechanismu.
Vep¡ová st¡ívka pou¥ívejte k plnêní
velkou hubicí a ovïí ïi jehnêïí
st¡ívka k plnêní malou hubicí.
Pokud nepou¥íváte st¡íváte,
klobásu p¡ed va¡ením obalte ve
strouhance nebo v ochucené
mouce.
pou¥ití plniïe klobás
1 Pokud pou¥íváte st¡ívka, nejprve je
po dobu 30 minut máïejte ve
studené vodê.
2 Pojistnƒ •roub uvolnête otáïením
smêrem doleva . P¡ídavné
za¡ízení pak zasuñte do zásuvky
pohonu .
3 Strojkem pootoïte na obê strany,
a¥ pevnê zapadne na místo.
Pojistnƒ •roub pak utáhnête
smêrem doprava.
4 Do têlesa mlƒnku vlo¥te •nek.
5 P¡ilo¥te základovou desku .
Nasaõte ji vƒ¡ezem na vƒstupek.
6 Pou¥íváte-li st¡ívko, rozev¡ete je
proudem vody. Zvolenou hubici
umístête po kohout a p¡etáhnête
p¡es ni st¡ívko.
7 P¡ilo¥te hubici k mlƒnku a
p¡ipevnête kruhovou maticí .
8 Nasaõte misku.
9 Spot¡ebiï spusflte. Pomocí tlaïidla
tlaïte potraviny do strojku. Netlaïte
silou, mohlo by dojít k po•kození
mlƒnku. St¡ívko, postupnê jak se
naplñuje, u hubice uvolñujte.
10Upravte st¡ívko do tvaru klobásy.
recept na vep¡ovou
klobásu
100 g suchého chleba
600 g libového a tuïného
vep¡ového masa na¡ezaného na
prou¥ky
1 vejce
5 ml (1 ïajová l¥iïka) ko¡ení
sºl a pep¡
1 Chléb namoïte do vody a potom jej
vymaïkejte.
2 Umleté vep¡ové maso ulo¥te do
mísy.
3 P¡idejte ostatní ingredience a dob¡e
promíchejte.
4Vƒ•e uvedenƒm zpºsobem
p¡ipravte klobásy.
5 Sma¥te je, grilujte nebo peïte do
dosa¥ení zlatavê hnêdé barvy.
50
p
q
r
51
tvarovaï ,kebbe‘
tvarovací nástavec*
ku¥el*
* Uloženo ve výsuvném mechanismu.
,Kebbe‘ je tradiïní pokrm St¡edního
Vƒchodu: Sma¥ené kousky
jehnêïího masa s p¡edva¡enou,
su•enou p•enicí a náplní z mletého
masa.
pou¥ití tvarovaïe
,kebbe‘
1 Pojistnƒ •roub uvolnête otáïením
smêrem doleva . P¡ídavné
za¡ízení pak zasuñte do zásuvky
pohonu .
2 Strojkem pootoïte na obê strany,
a¥ pevnê zapadne na místo.
Pojistnƒ •roub pak utáhnête
smêrem doprava.
3 ‡nek zasuñte do têlesa mlƒnku.
4 P¡ilo¥te tvarovací nástavec -
nasaõte jej vƒ¡ezem na vƒstupek.
5 Nasaõte ku¥el .
6 Za•roubujte kruhovou matici.
7 Nasaõte misku.
8 Spot¡ebiï spusflte. Pomocí tlaïidla
jemnê tlaïte potraviny do strojku.
Maso podélnê rozkrájejte.
recept na plnêné
,kebbe‘
obalovací smês
500 g na prou¥ky nakrájeného
jehnêïího nebo skopového masa
zbaveného tuku
500 g p¡edva¡ené, su•ené p•enice,
která se propláchne vodou a osu•í
1 malá cibule
1 Pou¥ijte jemnou mlecí vlo¥ku a
st¡ídavê melte dávky masa a
p•enice. K poslední dávce p¡idejte
cibuli.
2 Promíchejte a je•tê dvakrát umelte.
3 Protlaïujte s pou¥itím tvarovaïe
,kebbe‘ (viz vƒ•e).
náplñ
400 g jehnêïího masa nakrájeného
na prou¥ky
15 ml (1 polévková l¥íce) oleje
2 jemnê nakrájené cibule
5-10 ml (1-2 ïajové l¥iïky) nového
ko¡ení
15 ml (1 polévková l¥íce) hladké
mouky
sºl a pep¡
1S pou¥itím jemné mlecí vlo¥ky
umelte jehnêïí maso.
2 Dozlatova usma¥te cibuli. P¡idejte
jehnêïí.
3 P¡idejte zbytek ingrediencí a po
dobu 1 a¥ 2 minut poduste.
4 Odstrañte p¡ebyteïnƒ tuk a
nechejte zchladnout.
dokonïení
1 Obalovací smês protlaïte p¡es
tvarovací nástavec.
2 Vzniklou trubiïku na¡e¥te na kousky
o délce 8 cm.
3 Stisknutím utêsnête jeden konec
trubiïky, abyste ji mohli naplnit.
Naplñte ji - ne moc - a potom
utêsnête druhƒ konec.
4 Sma¥te v horkém oleji (190 °C) po
dobu p¡ibli¥nê 6 minut nebo
dozlatova.
údr¥ba a ïi•têní
hnací jednotka
Ot¡ete navhlïenƒm had¡íkem a
ut¡ete do sucha.
mlƒnek na maso
1 Ruïnê nebo pomocí klíïe uvolnête
kruhovou matici a p¡ístroj
rozeberte. V•echny díly omyjte
horkou mƒdlovou vodou a potom
osu•te. Nemyjte žádnou součást
v myčce na nádobí. K mytí v
¥ádném p¡ípadê nepou¥ívejte
roztok sody.
2 P¡ístroj znovu sestavte.
s
t
3 Mlecí vlo¥ky pot¡ete rostlinnƒm
olejem a potom je zabalte do papíru
nepropou•têjícího mastnotu, ïím¥
zabráníte jejich korozi a ztrátê
barvy.
4 Pokud uchováváte mlƒnek
umístênƒ na motoru, p¡ikryjte misku
krytem, kterƒ poslou¥í jako ochrana
p¡ed prachem.
5 Mº¥ete sejmout víko p¡ítlaïného
váleïku a umístit do nêj hubice na
p¡ípravu uzenek a tvarovaï ,kebbe‘.
servis a péïe o
zákazníka
Po•kozenƒ napájecí kabel je
z bezpeïnostních dºvodº nutno
vymênit, co¥ provede firma
Kenwood nebo touto firmou
autorizovaná opravna.
obraflte se na prodejnu, kde jste
p¡ístroj zakoupili.
52
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79

Kenwood MG510 Návod k obsluze

Kategorie
Mlýnky
Typ
Návod k obsluze
Tato příručka je také vhodná pro