M
lýnek na maso slouží ke
zpracování masa, drůbeže a ryb.
P
omocí dodávaného příslušenství
m
ůžete tvarovat klobásy, kebbe a
hamburgery.
p¡ed p¡ipojením
●
P¡esvêdïte se, ¥e va•e elektrická
zásuvka odpovídá zásuvce
u
vedené na spodní stranê p¡ístroje.
●
Tento spotřebič splňuje směrnici EC
2004/108/EC o elektromagnetické
kompatibilitě a směrnici EC č.
1935/2004 ze dne 27/10/2004 o
materiálech určených pro kontakt s
potravinami.
p¡ed prvním pou¥itím
1 Umyjte souïásti, viz ïást “péïe a
ïi•têní”
2 Přebytečnou část kabelu omotejte
kolem držáku zespodu hnací
jednotky
4
.
popis
Mlýnek na maso
1
hnací jednotka
2
uvolňovací tlačítko
3
zásuvka pohon p¡íslu•enství
4
uložení kabelu
5
vypínač s funkcí zpětného chodu
6
klíï na matici
7
kruhová matice
8
mlecí vložky: jemná, střední a
hrubá
9
nº¥
bk
•nek
bl
tělo
bm
plnící hrdlo
bn
miska
bo
přítlačný válec / úložná schránka
pro nástavce na plnění kebbe a
klobás
bp
víčko přítlačného válce
sestavení mlýnku na
maso
1 Do mlýnku zasuňte šnek
bk
.
2 Nasaďte nůž
9
– řeznou stranou
v
en
1
.
Zajistěte, aby náležitě
d
osedl – jinak by mohlo dojít k
poškození mlýnku.
3 Přiložte mlecí vložku
8
. Nasaďte ji
výřezem na výstupek
2
.
●
Jemnou mlecí vlo¥ku pou¥ijte na
syrové maso, ryby, malé o¡echy
nebo na va¡ené maso k p¡ípravê
pirohº ïi sekané.
●
St¡ední a hrubou mlecí vlo¥ku
pou¥ívejte na syrové maso, ryby,
o¡echy, zeleninu, tvrdé sƒry nebo
na loupané ïi su•ené ovoce k
p¡ípravê pudinkº nebo marmelád.
4 Volnê nasaõte kruhovou matici.
používání mlýnku na
maso
1 Nástavec na mlýnek natočte podle
obrázku
3
a zasuňte do otvoru.
Otočte tělem mlýnku tak, aby plnicí
hrdlo směřovalo kolmo nahoru.
2 Kruhovou matici pevně utáhněte
rukou.
●
Pokud mletí masa nebude probíhat
uspokojivě, vypněte přístroj a
odpojte jej ze sítě. Odmontujte a
vyčistěte nasazené příslušenství,
poté je znovu sestavte a nasaďte
na pohonnou jednotku. Utáhněte
matici pomocí dodávaného klíče
4
.
3 Nasaďte misku
bn
.
4 Zmražené potraviny před mletím
důkladně rozmrazte. Maso
nakrájejte na proužky o šířce asi
2,5 cm.
5 Zapněte
5
. Pomocí přítlačného
válce jemně tlačte potravinu po
jednotlivých kouscích do plnicího
hrdla. Netlačte příliš silně,
protože byste mohli mlýnek
poškodit.
●
Pro prodloužení doby životnosti
vašeho mlýnku na maso mlýnek
nikdy neprovozujte déle než
15 minut bez přerušení (a ponechte
jej mezi jednotlivými dávkami ke
zpracování 10 minut odpočinout).
97